Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kommunikasjon er jammen vanskelig!

#1

frukt sa for siden:

Bestevennen min og jeg er elendige på å kommunisere. Vi antar ting og legger planer i våre egne hoder, men glemmer at den andre ikke er tankeleser. Det skjedde i går da jeg var på besøk, og da pratet vi om det, og var skjønt enige om at vi må bli flinkere til å snakke sammen. Men tror dere ikke vi gjorde akkurat det samme i dag. :dåne:
Det er ikke sånn at det fører til problemer eller krangling, men det er jo litt upraktisk til tider. Det er så rart at det er bare han jeg har det problemet med.

Hvordan blir man bedre til å kommunisere?


#2

Teofelia sa for siden:

Man reflekterer over at den andre ikke er tankeleser og at det følgelig er mitt ansvar å bidra til at den andre skjønner hva jeg ønsker å formidle. Man tar hverandres utsagn i beste mening og vurderer om uheldige uttalelser kan være akkurat det, og ikke vondt ment. Man tvinger seg til å fortelle når noe er vondt og vanskelig, heller enn å brenne inne med det, i alle fall hvis man ønsker at den andre skal forstå. Og man respekterer hverandre og vil hverandre vel, og sier ting som understreker det. Sånn omtrent.


#3

Teofelia sa for siden:

Eller hvis det bare er avtaler dere ikke klarer å kommunisere om, så går det jo an å sende en melding i etterkant av møtet og si: «Ble vi enige om å møtes der og da?»


#4

nokon sa for siden:

Eg synes ofte det kan vere nyttig å spørre: Nå tolka eg deg .... Var det det du meinte? (Eksen blei riktignok gal av slike spørsmål, men i dei fleste andre relasjoner opplever eg det positivt. Særlig viss ein veit på forhånd at ein har lett for å misforstå).


#5

Timar sa for siden:

Hvis det kun er denne vennen du sliter med å avtale med, så KAN det jo være problemet mest er på hans side også?

Jeg har aldri hatt problemer med å avtale noe som helst med folk, helt til jeg ble sammen med ham som jeg nå er gift med. Hodet hans bare funker helt annerledes. Hvis jeg mente vi hadde avtalt å møtes et sted på et gitt klokkeslett, så var det helt vanlig at jeg fikk en telefon mens jeg sto og ventet, om når og hvor vi faktisk skulle møtes. Så det som var en absolutt avtale fra min side, ble oppfattet tentativ av ham.

Jeg skal ikke påstå at problemet borte, men jeg har ihvertfall innsett at med akkurat ham så må jeg dobbeltsjekke og trippelsjekke avtaler. Ja, det er frustrerende. :himle:


#6

Bokormen sa for siden:

Finner du en god løsning på kommunikasjonsproblemer kan du bli styrtrik, frukt. :humre:

Er det folk en er på bølgelengde med kan en lære å dobbeltsjekke avtaler, oppklare misforståelser og slikt uten at det trenger bli noe stort problem. Det vanskeligste er mennesker som er mistenksomme, hissige og tolker i verste mening, men det høres jo heldigvis ikke ut som om det er greia her. :)


#7

frukt sa for siden:

Det er det som er planen. :knegg:

Takk for alle tips. Jeg lurer på om vi er litt for like rett og slett. Vi gjør akkurat de samme feilene begge to nemlig. Men jeg skal være mer bevisst på det fremover.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.