Leilighet med kjøkken og stue i ett. Rommet er 4,1 * 5 meter, kjøkkendelen er ca 3 meter lang på ene langveggen. Veldig god takhøyde (minst 3 meter) og to store, høye vinduer som gir masse lys.
Jeg tenkte i utgangspunktet at i en liten leilighet er det greit å utnytte plassen, og tenkte maksimal høyde på overskapene, men lurer nå på om det blir veldig massivt? Og klarer man egentlig å få tak i det som er øverst? Og hvor mye stash har egentlig studenter (som skal bo der) behov for å putte i overskapene?
Så jeg lurer på 80 cm høye skap, eller til og med 60. Men klarer ikke helt å se det for meg.
Man må vel ha en krakk (eller «koneforlenger» som kjøkkenselgeren sa til min mor) for å nå det som er øverst. Alternativet er vel at man setter ting oppå skapet, og da får både rot og behov for krakk?
Ja, skapene helt opp til taket og eventuelt færre skap for å få mer romfølelse. Skap som ikke går opp til taket har ingenting annet for seg enn å skape rot og følelse av rot. :nemlig:
Jeg har overskap som er 110 cm høye. Den øverste hylla på 35 cm brukes til alt som vi ikke trenger så ofte og til lager for ting som ikke hører hjemme på kjøkkenent. Jeg ville gått for takhøyt også pga fettet som legger seg på toppen. Studenter har alltid behov for litt extra lagringsplass.
Det vil uansett ikke gå helt opp. Og jeg er er redd de vil ruve veldig i det lille rommet. Og som sagt, med studenter, hvor mye plass trenger de egentlig?
Som sagt, det vil uansett ikke gå helt til toppen. Med godt over 3 meter opp, så vil det være minst en halvmeter over. Og så er det fin stukkatur rundt, som det føles rart at blir delvis gjemt.
60 cm kjøl, 60 ovn og platetopp, 60 cm vask, 45 cm oppvaskmaskin. Så det er faktisk bare en liten skuffereol på 40 cm og 30 cm uttrekksskap igjen. Så det må være overskap til far ig sånt. Men jeg ser jo på mikrokjøkkenet på hytta hvor mye vanlige overskap rommer. Der har vi 80-skap, tror jeg, maks, og har masse plass til overs.
Da tror jeg at 80 eller 100 cm høyde må være best. Det gir ganske romslig plass inni og god plass over uten å virke trangt eller alt for romslig. Listingen eller stukkaturen øverst syns godt og det er fortsatt mulig å vaske vekk støvet/fettet på toppen av og til.
Hvorfor kan dere ikke ha skap helt opp?
Jeg ville vurdert å ha to overskap i høyden. Da kan alt som ikke brukes så ofte stå i øverste overskap og man ser det ikke hver gang man åpner det vanlige overskapet.
Med flott stukkatur ville jeg sørget for at skapene ikke skygget for taklistene. Jeg tenker ar dere først setter opp vanlig ekstra høye skap og deretter sånne skap på 40-50 cm høye på toppen. Da har du fortsatt ihvertfall 50 cm til taket og romfølelse i massevis. Setter du skap sånn at det blir 20-30 cm igjen blir romfølelsen ødelagt. Vi har ikke skap til toppen, og er veldig glade for den ekstra romfølelsen. Vi har enda ikke begynt å lagreting der. Ulempen er jo støv og fett som må vaskes bort, jeg tar en runde på det innimellom.
Vi har 3 m 3 cm takhøyde og har en vegg med skap helt opp. Det ser pent ut, men kjøkkenet er stort og jeg trenger strengt tatt ikke den lagringsplassen helt øverst. Må ha gardintrapp for å hente ting øverst. Vi bruker plassen for å lagre ting vi burde ha kastet (vaser som ikke er pene, servise vi egentlig ikke bruker lenger etc.) samt ting vi bruker veldig sjeldent (champagnekjøler med plass til mange flasker, skalldyroppsatsfat (hva heter sånne), steingrill etc.)
Jeg skulle ha 80 cm overskap og eventuelt 40-50 cm over der. Det er plass som likevel ikke kan brukes som noe annet og det er så høyt oppe så det ruver ikke veldedig mye, den rivingen har allerede overkompenserer tatt. I en liten leilighet så kan slike skap brukes til alt mulig som ikke en gang er kjøkkenting ettersom jeg regner med at det ikke er så mye opp oppbevaringsplass ellers.