Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Høyde på nattbord vs seng

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg skal henge opp to vegghengte nattbord av denne typen:

www.ikea.com/no/no/p/eket-veggskap-med-2-skuffer-hvit-s69329387/

Hvor høyt er det mest praktisk at de henger? I høyde med sengen eller lavere?

Og i samme slengen: Vi må ha lamper på nattbordet. Hva bør jeg være oppmerksom på? Nå har vi vegghengte med dimmer, men vi kan ikke lenger henge lamper på veggen. Jeg er villig til å ofre dimmer (spesielt siden pris spiller en rolle), men vi må ha lamper som både gir leselys og helst ikke for grell stemning.


#2

Neket sa for siden:

Aner ikke hvor høye nattbord skal være - våre er litt lavere enn senga, men vet ikke om det er «riktig».

Bruk Philips hue eller tilsvarende i lampene, så kan dere både dimme og skifte mellom kaldt og varmt lys?


#3

Hyacinth sa for siden:

Takk!

Kan Philips Hue brukes i alle lamper?


#4

Neket sa for siden:

Ja, så lenge det er vanlig sokkel på pærene.

Vi har en spot med sånn bitteliten pære i som ser ut som pærene til gamle bil-lykter, det er den eneste vi ikke har fått byttet til Hue.


#5

Teofelia sa for siden:

Pass på at du ikke dunker hodet i nattbordkanten hvis du flytter litt brått på deg eller snur deg i søvne. Følgelig ville jeg hatt nattbordet enten i kant med eller under sengehøyde, eller med litt avstand til sengen, hvis du vil ha det høyere. Like ved og høyere enn sengen, er gjerne en oppskrift på kul i hodet.


#6

Myria sa for siden:

Jeg er motsatt av de andre. Vi har nattbord litt høyere enn sengen og det er det vi foretrekker. Ingen av oss har dunket hodet i det heller. Hvis man har lamper på nattbordet må det da være upraktisk å ha nattbordet lavere enn sengen også, det gir jo ikke like bra lys.


#7

Hyacinth sa for siden:

Takk for tips! Men hm. :knegg:

Vi har nettopp kjøpt oss to meter bred seng. Tror bare vi må vente til vi får den før vi vurderer nattbordene ytterligere. Nå har vi seng på 1,80, og den er mer enn bred nok, men senga på 2 meter kostet nøyaktig det samme, og da vi spurte om råd, fikk vi «Har dere plass, så hvorfor ikke?». Og vi har plass. Vi trenger heller ikke ha nattbordene inntil senga. Det blir nok minst 15 cm mellom nattbord og seng. Vi trenger dog vegghengte nattbord pga noen stikkontakter ved gulvet.

Det med lampe er en av tingene vi må tenke på, det var i grunnen det jeg tenkte mest på da jeg startet tråden. Jeg har null erfaring med bordlampe ved senga. Har kun hatt vegghengte. Men nå får vi en svær sengegavl som gjøt dette vanskelig.


#8

meisje sa for siden:

Våre nattbord er 15-20 cm høyere enn toppen av sengen. Grunnen til at vi bruker disse er at det er en skyffeseksjon på 3 skuffer som har vært med oss som nattbord siden 1999, og de slites tydeligvis ikke ut. Og det er kjekt med god plass i nattbordet, alle nattbord har mindre lagringsplass enn våre. Kul av nattbordet har jeg ikke opplevd enda, heldigvis.

Jeg skulle helst hatt de på samme nivå som sengen, det er mest vanlig ser jeg på hotell, og det virker bra når jeg sover der.


#9

sindrome sa for siden:

Et alternativ til Philips Hue er Ikeas Trådfri. Veldig fornøyd!
#12

Hyacinth sa for siden:

Det så veldig greit ut! Noterer meg lampene.

Har innsett at vi nok må montere nattbordene en del lavere enn senga. På mil side kan de henge hvor som helst, men siden den nye senga er 2 meter bred, kommer et vindu i veien på mannens side, så det må en del ned.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.