Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Strikker sokker, trenger litt råd

#1

Cuyahoga sa for siden:

Jeg strikker Marius-sokker med oppskrift fra Sandnes-garn. Jeg er ikke en dreven sokkestrikker, men det går greit med et unntak.

Jeg følger oppskriften som gir den litt diffuse størrelsen «dame», og jeg bruker pinnestørrelse og garn som i oppskriften. Jeg strikker ikke spesielt stramt.

Men sokkene blir så trange over det som er vristen på sokken at husets minste fot (str 37) ikke klarer smette de på seg. Gjør jeg noe galt? Må jeg bare strikke litt større størrelse? Eller er det noe lurt jeg kan tilpasse? (Hadde vi bare fått de på oss, så hadde de passet fint :dåne:)

Hilsen klønestrikkeren. :sparke:


#2

Tjorven sa for siden:

Nå kjenner ikke jeg akkurat den oppskriften, men jeg er enig i at dette er en vanlig problemstilling med sokker. Jeg pleier å strikke hælklaffen bittelitt lenger og hente opp litt flere masker langs sidene enn det oppskriften tilsier. Da blir de litt letter å få på.


#3

Cuyahoga sa for siden:

Ja, det høres jo egentlig fornuftig ut. Jeg er bare ikke dreven nok til å helt pønske ut hvordan jeg best kan «modde» meg fram til noe som funker. :knegg: Men det kan jeg prøve på den jeg strikker nå. :jupp:


#4

tink sa for siden:

Er det tofarget mønsterstrikk der det er stramt? Da hender det jeg ikke er flink nok til å trekke nok tråd over de feltene der den aktuelle fargen ikke strikkes. Da vil plagget bli stramt selv om selve strikkingen er løs og fin.


#5

Cuyahoga sa for siden:

Ja, det er det. Og jeg bommet på det på første forsøk, men det hjalp ikke nok da jeg var påpasselig heller. :sukk:


#6

Charlie sa for siden:

For noen kan det hjelpe å gå opp en halv pinnestørrelse på mønsterstrikkfeltet.


#7

Cuyahoga sa for siden:

Noterer på lista over ting jeg må prøve! :nikker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.