Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

I utakt med virkeligheten eller ei - kronikk om partibytte og sånt i Oslo

#1

Eia sa for siden:

Jeg leste denne kronikken av Kjetil Rolness i dag, og lurer på hva dere som sitter nærmere på, evt. har bedre kjennskap til sak/mann, mener om kronikken. Treffer Rolness her? Hvis ikke - hva er det han selv misser?

Selv bor jeg et stykke fra Oslo, og hovedpersonens aktiviteter den siste tiden er det - for å si det pent - delte meninger om, etter det jeg leser i mediene. Og det pirrer min nysgjerrighet. Ikke om mannen selv, men om de skarpe meningene til hans handlinger.

Så hva tenker dere?


#2

Heilo sa for siden:

Jeg begynte å lese, men kronikken var for lang og for polemisk i stilen til at jeg orket å fullføre. :knegg:


#3

Blondie sa for siden:

Kjetil Rolness er vel ikke nødvendigvis den jeg lytter mest til, men jeg bor jo også utenfor Oslo.


#4

Eia sa for siden:

Nei, ikke jeg heller. Han skyter ofte og hardt, men bommer en del, synes jeg. Men det hender han treffer også. :knegg:


#5

Polyanna sa for siden:

Kjetil Rolness må være Norges mest irriterende mann. :knegg: Og det kanskje mest irriterende er at han kaller andre for "elite" og "kommentariat", når han i aller høyeste grad er del av eliten og kommentariatet selv.

I all slåingen på brystet, så syns jeg, som utenforstående, at han har noen poenger innimellom der, og har også stusset på det helt VOLDSOMME karakterdrapet som blir begått mot en som tross alt har dratt AP-stemmer så det holder i Oslo. Han har et annet syn på hvor man gjør partiarbeid ("der ute" vs opp mot partiorganisasjon), men å dundre ut kanonene slik Oslo AP har gjort i denne saken, det virker, fra utsiden, ekstremt usympatisk.


#6

Tallulah sa for siden:

Jeg er enig med Poly, jeg har også stusset på det voldsomme oppstyret rundt overgangen. Jeg tror nok det er mye internt her, som ikke nødvendigvis kommer ut. Jeg tror kanskje mange i AP har "holdt ut" med Bøhler, mer enn omvendt, nettopp fordi han er en populær mann i sine kretser. Men han er også en figur som utenfor disse kretsene som lenge har blitt latterliggjort. Om han virkelig har dratt mange stemmer syns jeg det er vanskelig å vite. Jeg tror hvertfall at Bøhler ønsker/mener at det er slik.

Jeg er ikke i AP, men syns generelt at Bøhler har tatt mye plass, og at det finnes mange yngre stemmer i AP jeg syns det er på tide å løfte fram, framfor en mann passert pensjonsalder. Om det var partiet og saka han virkelig brant og jobbet for så ville jeg tro at han hadde interesse av å gi litt plass til kommende generasjoner.

Rollness kan som vanlig ta seg ei bolle. Det er umulig å dra noe essens ut av hoveringen hans.


#7

Galathea sa for siden:

Jeg skjønner heller ikke helt greia, men mangler også Oslo/Groruddalsperspektivet.
Men undret meg (som Rollness, som jeg sjelden er enig med skal sies) over at sentrale medier trekker fram brystkassa til Bøhler, og at man omtaler Senterpartiet som et parti for storbønder. Lippestad skiftet jo også parti samme uka mer eller mindre, hørte ikke at han fikk noe tyn.

Syns forøvrig Mimir Kristjansson hadde noen gode poenger
www.facebook.com/mimir.kristjansson/posts/10158676290725498


#8

Blondie sa for siden:

Det er himmelvid forskjell på Bøhler og Lippestad som typer og hvordan de har fremstått også. (og ikke minst, hva de er kjent for av hvermannsen).

Jeg synes det er underlig å bytte fra Ap til Sp, uten at jeg tenker at det er noe svikers av den grunn. Reaksjonene fra partiet har jo vært direkte motbydelige og skader Ap mye mer enn at de mister Groruddalen-ansiktet sitt.


#9

Polyanna sa for siden:

Noen som kjenner stemmetall og sånt nok til å anslå hvor godt SP må gjøre det i Groruddalen for å få inn en representant fra Oslo på tinget? Det har de vel nesten aldri hatt?

HVIS de som sier at Bøhler alene trekker 15-25% av stemmene til AP i Groruddalen, hvis han får med seg de til SP, hvordan slår det ut for SP for hele Oslo? Er det nok? Eller, på en annen måte, hvor mye må han ta i Groruddalen for at SP skal bikke over grensa i Oslo?


#10

Eia sa for siden:

Ja, ikke sant? Det var derfor kronikken til Rolness fanget min interesse i første omgang.


#11

Pøblis sa for siden:

Det er noen veldig flinke og samvittighetsfulle flinke unge folk i Oslo AP. JB har tatt avstand fra partiet lenge, han har så vidt jeg vet ikke deltatt i det politiske arbeidet på årevis. Han har syklet rundt og snakket med folk og med pressen og tatt pull-ups og posert, men har hatt en retorikk som ikke har handlet om vi-AP, men om han selv som en slags allmuens talsmann og frelser og eneste ekte arbeiderpartimann.

Jeg tenker at mye av agressjonen handler om hvordan han har yndet å fremstille seg selv og hvordan han (ikke) har vært en del i gruppa han faktisk har skullet være et medlem av og hvordan han (ikke) har tatt del i det arbeidet.

Men det er aldri lurt å vise frem slike følelser i det offentlige. Det er jo JB som har eid mediefremstilinegn av seg selv gjennom hele denne perioden. De andre burde bare sagt "good riddance" og latt et være med det.

Jeg tenker at forskjellen i reaksjon på Lippestads og Bøhlers avgang burde fortelle litt om at dette ikke handler om en partikultur hvor man utøver omdømmedrap på folk som forlater folden, men heller faktisk handler om person og kronglete/manglende samarbeid over tid.


#12

Tallulah sa for siden:

Overgangen vitner om at dette ikke handler om partipolitikk, men om Bøhlers behov for å kunne fortsette å være lokalhelt. SP har jo ikke noe som helst program på de tingene Bøhler er opptatt av, og som han mest sannsynlig ikke mener AP er opptatt av heller. Han kommer ikke til å få noe mer gjennomslag for sin politikk i SP vil jeg tro. Sånn sett burde jo ikke Bøhlers personlige velgere stemme på verken AP eller SP. De bør finne det partiet de er enig med, der alle jobber for den politikken de vil ha.


#13

meisje sa for siden:

Jeg skjønner ikke hvorfor parti-toppene i Oslo Ap brukte tvitter til å lufte ut skittentøyet, det beste hadde vært å si at man var overrasket og ønske lykke til med valget.

Jeg tror ikke JB er veldig god på politiske prosesser. Det jeg lurer på er hvorfor SP ønsker han med på laget ? Kan han virkelig trekke stemmer nok til at SP får en representant?


#14

Polyanna sa for siden:

SP vinkler seg inn på et "arbeidsfolk mot eliten"-image, der skepsis mot innvandring er ett av elementene, og avstand til "partiapparat" og "kommunikasjonsfolk som sitter på kontorene sine i Oslo og ikke snakker med folk" et annet. Vedum og Bøhler snakker veldig likt om "folk".


#15

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg har et par på Facebook som plutselig syns SP er et godt alternativ. Som «sier det som det er» også gir det vel ikke ikke vond smak i munnen som FrP. Men jeg syns ikke AP bør være då redd for å miste de velgerne, og heller gå for en yngre velgermasse.


#16

Polyanna sa for siden:

Hvis Groruddalen har mer enn hver femte innbygger, og det mot formodning skulle være sant at Bøhler mer eller mindre egenhendig står for 20% av AP-stemmende Groruddøler, så skal vel det tilsi, røft regnet, at han kan dra SP over sperregrensen i Oslo? Eller hvordan funker det igjen, hvor mange prosent må man ha i Oslo for å få en representant? 19 representanter tilsier at de må ha vel 5% av stemmene, joda, kan gå det. De hadde vel 2% sist. Men det krever at den første antagelsen der slår inn, da.


#17

Polyanna sa for siden:

Man kan lure på om AP hadde vært tjent på en reboot, rett og slett. Med en ny generasjon. 18,2 % sist måling, det de driver med NÅ funker jo åpenbart ikke.


#18

Input sa for siden:

Det har jeg ingen problemer med å forstå, jeg oppfatter JB og TSV som veldig like som politikere. Folk som reiser rundt og snakker jovialt og er på "deres parti".

Når det gjelder Lippestad sitt parti, heier jeg veldig på det.


#19

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg tror også det. De ligger vel litt bedre an i Oslo enn på landsbasis, men lavere enn tidligere.


#20

Strå sa for siden:

Jeg tenkte å gi KR en sjanse og lese artikkelen, men han formulerer seg slik at jeg blir smått uvel, uten at jeg helt vet hvorfor. Det har faktisk vært slik siden den vulgærboka han ga ut i forrige årtusen. Også her fikk jeg bare en søppelfølelse inni meg og leste ikke kronikken hans ferdig. Beklager, men den er ikke verdt ubehaget.

Når det gjelder JB har han driti på draget slik han har nektet å bidra i lokalpartiet og samtidig klagd på det. Lokalpartiet/Oslo Ap har også driti på draget slik de oppfører seg som et såret dyr i all offentlighet.


#21

frukt sa for siden:

Jeg leste partnerbytte... :natta:


#22

Lykken sa for siden:

Lippestad har heller ikke den lange fartstiden med mange og ulike verv og roller som Bøhler har hatt, derfor tror jeg ikke reaksjonene heller blir de samme.


#23

Eia sa for siden:

Det er noe sånt jeg har landet på også. Og da tenker jeg at Rolness bommer litt. Igjen.


#24

Maverick sa for siden:

Jeg tenker dette er nok et forstemmende bevis på at politikk først og fremst er følelser og ikke fakta. Ugreit av AP å ta skittentøyvask offentlig, selv om Bøhler er forbanna irriterende og de endelig var kvitt ham slik at de faktisk kunne grille ham litt, så ser det jo ikke særlig profesjonelt ut.


#25

meisje sa for siden:

Har dere lagt merke til at Trond Giske er blitt venn med Bøhler ? Tronde Giske var ordstyrer og Vedum på første rekke på Bok presentasjonen til Jan Bøhler. Merkelig nok lagt til Trondheim og ikke Oslo ?

Blir det neste at Giske også stiller for SP til valget ?


#26

Pøblis sa for siden:

Jeg har lagt merke til det, ja. Gutta krutt. :knegg:


#27

celebelen sa for siden:

Kanskje de planlegger hyttetur. usaklig til tusen


#28

veobra sa for siden:

Jeg vet ikke hvem av dem akkurat det ermest negativt for. De to trekker vel ikke hverandre opp på noe vis, tenker jeg.


#29

Blondie sa for siden:

Med utsending av sms-er da, kanskje? :plystre:


#30

Polyanna sa for siden:

Reboot virker som en stadig bedre ide. :gal:


#31

Strå sa for siden:

Hva i alle dager? TG støtter JB og omvendt? Oi, det er ikke akkurat tillitsvekkende. For noen av dem. Så hva blit det neste? JB øker ikke sin profil om å stå på for de som trenger det, hvis han vil dra på en som trakasserer andre bare fordi han kan. Dette overrasket meg faktisk.


#32

Blondie sa for siden:

De er jo begge mest opptatt av seg selv og mulighetene for å komme i posisjon, så akkurat det overrasket meg heller lite.


#33

Pøblis sa for siden:

Nemlig. :nemlig:


#34

Milfrid sa for siden:

Jeg leser det hver gang.


#35

Trulte sa for siden:

Meg og deg.... jadda. Var helt sikker også.


#36

Drømmedama sa for siden:

Jeg også! Ble dritskuffa...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.