Nenne sa for siden:
Det smaker jo godt, men hvis det skal danderes litt og se litt ekstra lekkert ut også, hva trenger jeg da?
Sitronmelisse? Litt sprøstekt hvit sjokolade for krønsj? Noe helt annet?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Nenne sa for siden:
Det smaker jo godt, men hvis det skal danderes litt og se litt ekstra lekkert ut også, hva trenger jeg da?
Sitronmelisse? Litt sprøstekt hvit sjokolade for krønsj? Noe helt annet?
Syrinx sa for siden:
Makroner kanskje?
Filifjonka sa for siden:
Jeg lagde den en gang med hvite litt blondete ujevne sjokoladeflak stående rundt kanten, og hvite kuler som pynt. Dette var på nyttårsaften, så det er mulig de kulene var et sesongprodukt og het snøkuler eller noe sånt. Den ble fin ihvertfall.
Pøblis sa for siden:
Her må vi rope på Nextlife. :ropert: NEXTLIFE!!
GinaK sa for siden:
Enig. Etpar makroner og litt bær. Blåbær eller delte jordbær pent dandert i den ene svingen? :p
Nextlife sa for siden:
Gode forslag du selv har, og makronene til Syrinx, og kanskje halve pasjonsfrukter og noe som balanserer all syrligheten. Noen konfektbiter med mørk sjokolade, eller et lite drizzle av mørk, smeltet sjokolade ytterst rundt kanten. Dr. Oetker har noen fine, store gull og hvite perlermorskuler som er veldig dekorative.
Nextlife sa for siden:
Jeg skrev men du ropte.:knegg:
Pøblis sa for siden:
:knegg:
Alltid beredt, skjønner jeg. :yessir:
Nenne sa for siden:
Tusen takk for tips alle sammen! :)
Nextlife sa for siden:
Og hvis du er skikkelig lysten på arbeid, det overnevnte, marshmallows, marengstopper, hvor sjokoladekonfekt, og gelegodis. Makroner i flere farger og størrelser. Alt hjemmelagd. :nemlig:
Jeg har bakt dåpskaker 2 helger på rad med slik pynt, at det går an å lage så mye jobb for seg selv.:knegg:
Filifjonka sa for siden:
Jeg har lagd den kaken flere ganger, med litt ulik dekor, men jeg syns det er en kake som ikke bør dynges ned med alt mulig. Den har veldig eksklusive og rene smaker og er veldig frisk med pasjonsfrukten. Små marengs kan jeg være med på, men ikke marshmallows!) :knegg:
(Jeg syns de kakene med masse masse greier på er veldig kule altså, men jeg syns ikke det passer på denne!) :)
allium sa for siden:
Italiensk marengs, brent av med creme brulée-brenner.
Nextlife sa for siden:
Fra spøk til alvor, den bør ha pynt der smak og tekstur fyller ut syrligheten i moussen og mildheten i bunnen, og mykheten i begge. Noe søtlig og smaksdypt (mørk sjokolade) krønsj makroner eller stekt hvit sjokolade) og litt hvasst syrlig(halve pasjonsfrukter eller rakler med rips) og noe som gir farge (rips, pasjonsfrukt, sitronmelisse, farger på makronene)
Sa jeg at jeg er over snittet opphengt i kakepynt som noe funksjonelt for kaken. :hyper:
Maverick sa for siden:
Sprøstekt sjokolade? Hvordan sprøsteker man sjokolade? :intrigued:
Nextlife sa for siden:
Hakker i småbiter, legger på bakeplate, inn i stekeovn til de er karamellisert.
Maverick sa for siden:
I alle dager. Rein magi! :hyper:
Høns sa for siden:
Tar du oppdrag?
Nextlife sa for siden:
Nei, jeg baker kun til familie og andre nære, bakere og konditorer fortjener å selge alle kakene de kan.:jupp:
Nenne sa for siden:
Takk for mange fine forslag! Her kan jeg velge på øverste hylle! :)
Noba sa for siden:
Har du oppskrift på kaka, Nenne?
Nenne sa for siden:
Beklager! Det glemte jeg.
Nøttebunn med pasjonsfruktmousse
Pasjonsfruktmousse:
3 plater gelatin
300 gram pasjonsfruktpuré
75 gram sukker
2 dl fast yoghurt
4 dl kremfløte
Legg gelatinen i bløt. Ta ut innmaten i pasjonsfrukten og fjern steinene. Bland puréen/juicen med sukkeret. Varm en 1 dl av blandingen i en gryte. Klem vannet ut av gelatinen og bland den i den varme blandingen. Avkjøl litt og ha i resten av pasjonsfrukten. Ha så i yoghurten.
Pisk fløten halvstiv og bland alt. Hell moussen over kaka og sett den kaldt i fem timer.
Nøttebunn:
Lag nøttebunnen i en stor form, 28 cm. 400 gram nøtter, 8 eggehviter, 400 gram melis.
Mal nøtter. Stivpisk eggehviter. Rør inn melis og nøtter til slutt. Stekes ved 175 grader i ca. 25 minutter. Vent til bunnen er helt kald før moussen has på.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.