Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vet du hva "teknisk produksjon" betyr? (Arrangement)

#1

Maverick sa for siden:

Se for deg at det er snakk om arrangement, og man bruker uttrykket "teknisk produksjon". Hva betyr det?

(Dette er en sjekk av hva som er allmennkunnskap og hva som er bransjelingo, og derfor bør unngås i ekstern kommunikasjon.)

Og hva med "fastmontert utstyr i venue"?


#2

-ea- sa for siden:

Hva er venue?


#3

Fersken sa for siden:

Teknisk produksjon tolker jeg til å være slik som lyd, lys og tilpasning på/av scene. Det inkluderer ombygging og evt bytte av utstyr underveis.

Fastmontert utstyr i venue er definitivt bransjeuttrykk.


#4

Myria sa for siden:

Teknisk produksjon, da tenker jeg lyd, lys o.l.

Og fastmontert utstyr i venue, det må vel være utstyr som allerede finnes i lokalet/på stedet arrangementet skal holdes?


#5

Malama sa for siden:

Tipper på lys og lyd og sånt, og utstyr fastmontert der det skal arrangeres, men det er ikke reelt noe jeg vet, met tipper. Fordi du spørr. Om noen andre spurte kunne svaret blitt et annet


#6

Katinka sa for siden:

Det forbinder jeg med alt som får det kunstneriske til å skinne.
Venue er et annet ord for arrangement?
Edit: Måtte google. Feil.


#7

løve70 sa for siden:

Dette tenker jeg også :nemlig:


#8

meisje sa for siden:

Venue = arr lokale
Teknisk produksjon = lyd og lys pluss flytte ting på scenen etter behov etter kjøreboken(flygel, stoler, notestativ etc)
Fastmontert utstyr= instrumenter, lydanlegg, lys som er fast tilstede, scenetepper etc


#9

Eia sa for siden:

Du må forklare begge deler for meg. :blond: :datapunkt:

Edit: jeg kan nok tyde det, men mener at det er bedre med enda enklere språk for almuen.


#10

amylin sa for siden:

Fastmontert utstyr i venue tenker jeg på lys- og lydutstyr som er montert fast på stede. Venue er sted arrangementet skal holdes. Teknisk produksjon tenker jeg alt som har med det tekniske, bl.a. lyd, lys, rigg. Tenker at dette varierer fra størrelse på venue og hvilke type arrangementer som er vanlig å arrangere der.


#11

Niobe sa for siden:

Lyd, lys, media. Og utstyr som er fastmontert på stedet/lokalet man har et arrangement på?


#12

Neket sa for siden:

Dette tenker jeg og. Men har vært borti en venue eller tre i yrkessammenheng i mine yngre dager, riktignok ikke på norsk.


#13

Maverick sa for siden:

Så flinke dere er! :hjerter: Og så ser jeg at det er littegranne usikkerhet også i dette svært så oppegående panelet, så da tenker jeg at det er greit å forenkle så mye som mulig og forklare uttrykkene i ekstern kommunikasjon.

(Og ja, teknisk produksjon er alt av teknisk utstyr, crew og logistikk som benyttes for å gjennomføre en konsert/event/messe etter kunstneriske mål og for publikumskapasitet. Det er da åpenbart scene, lyd, lys og videoskjermer, og også backline (instrumenter), automation (som sikkert heter noe på norsk, men som i hvert fall er all automatisert scene- og scenografibevegelse), pyro (som også innbefatter konfetti), special effects (som kan være hva pokkern som helst, en vannfontene for eksempel) og strøm.)

(Og fastmontert utstyr på venue er helt riktig de lampene og det lydanlegget og den scenen som allerede er ferdig installert på en venue, altså et spillested.)


#14

Pelle sa for siden:

Det første vet jeg ikke helt. Venue er der man skal ha en konsert


#15

-ea- sa for siden:

Rigg?
Greit å forklare det også, kanskje.


#16

veobra sa for siden:

Jeg vet hva parkanner er. :stolt:
På kjedelig seminarer og sånn pleier jeg telle dem. :knegg:

Jeg visste sånn nogenlunde hva teknisk produksjon er. Venue var jeg ikke sikker på


#17

Maverick sa for siden:

Skal man være beinhard så er rigg KUN midlertidig oppheng i takkonstruksjoner. Men i praksis brukes det (skuffende nok, hehe) om alt som er midlertidig scenekonstruksjon, om det så er en litta sveivescene på en lastebil eller custom built tredve meter høy og femti meter brei scene på Velle Hovin.

Folk sier til og med at de rigger når de setter lamper på gulvstativ. :skuffet:


#18

Tallulah sa for siden:

Jeg rigger meg til og med til i sofaen. Sacrilege!


#19

Maverick sa for siden:

Tsk. Dere samtidskulturfolk, ass.


#20

amylin sa for siden:

Me too!


#21

My sa for siden:

Jeg har en datter i sirkusbransjen :knegg: og der betyr rigg kun det du skriver nå. Rigg for luftakrobatikk, dvs "midlertidig oppheng i takkonstruksjoner" for diverse stæsj som artistene svinger seg rundt i. Eller "rigg for luft", som sirkusfolka sier. :nemlig:

#22

Maverick sa for siden:

:hjerter:

Nå savner jeg Cirque du Soleil enda mer. :hylgrine:


#23

amylin sa for siden:

Denne tråden fikk meg til å savne konserter enda mer. Om det er mulig. Begynte å gråte da jeg fant en gammel klistrelapp med merch fra Telenor arena i går ...


#24

Maverick sa for siden:

Heh, jeg fant akkrediteringa mi fra Maluma (av alle ting!) som var på TA i februar i en jakkelomme, og fikk klump i halsen.


#25

amylin sa for siden:

Også Maluma ...


#26

Maverick sa for siden:

Jeg grein vel littegrann før Maluma også tror jeg. :knegg: (Neida. Men den var interessant den ass.)


#27

amylin sa for siden:

Interessant er ordet! Ante ingenting om fyren før jeg kom. Første konserten faktisk ... altså hvor jeg ikke visste noe. Men interessant, ja! Sjefen min lo godt da jeg satt på merchbordet og strikket under konserten ...


#28

Maverick sa for siden:

Jeg hadde gjort research, registrerte at hele touring prod var colombiansk, og satte alle mine spansktalende på crewet, ink crewsjefen. Det gjorde susen. :knegg: Og bare fire timer etter at Maluma var ute, begynte vi opprigg til Slipknot, samtidig som vi hadde Halsey på Spektrum.

Those were the days. :hjerter:


#29

Pøblis sa for siden:

:hjerter:

Jeg vet at venue er åstedet for selve hendelsen. Ellers vet jeg at det er mye greier som skal på plass - men det meste jeg vet om slik har jeg lært av deg, Mave - og serien Roadies.


#30

Teofelia sa for siden:

Jeg vet hva alt du skriver er, men for lekfolk ville jeg skrevet «teknisk produsjon, som lys, lyd og sceneeffekter» og «fastmontert sceneutstyr på arrangementssted».

Hilsen kommunikasjonsavdelingen.


#31

amylin sa for siden:

I know! Kunne nemlig ikke jobbe Slipknot, ønsket meg Halsey i Spektrum, men omstendigheter gjorde at jeg fikk Maluma. Ingen research siden jeg trodde jeg skulle jobbe på Halsey en god stund. Men ja, those were the days ...


#32

Polyanna sa for siden:

En veldig vag ide om det første og klarer kanskje å ressonere meg frem til det andre. Men jeg jeg har jo hørt på det i noen år, så egentlig burde sikkert svaret vært «ingen anelse».


#33

Nextlife sa for siden:

Dette kan jeg. :hyper:
Da jeg begynte i den bransjen kunne jeg ingen ting, men lærte kjapt om Venuer og rigg og techspec og Light Plot og betonggriser og PM og SM og! og! og!

Hjertet mitt blør for gammelbransjen og alle de flinke folka som ikke får gå på jobben sin. :leppe:


#34

Floksa sa for siden:

Korpset sjauer for omreisende teater og en ting har jeg lært. Hold kjeft, lytt, gjør som du får beskjed om og BARE det. Ikke tenk selv, for dette kan de utrolig mye bedre enn deg.
Og jeg bøyer meg i støvet for hvordan det stables og ordnes. En hel teaterforestilling losset og rigget på noen få timer. Og stort sett med korpsforeldre med tomt blikk og jobbklær til å hjelpe seg.
Og nå har jeg lært hva teknisk produksjon er. Men jeg lover å fortsette å holde kjeft og ikke sette fra meg så mye som en kasse uten å få beskjed om hvor den skal stå.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.