Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Innredning av garderobeskap

#1

trøtt sa for siden:

Jeg skal innrede to skyvedørsgarderober og jeg trenger tips til lure løsninger. Det trenger ikke være standard løsninger da vi mest sannsynlig får noen til å bygge det ut fra mål.

Den ene er 300 x 230 x 65 og skal være på et soverom.

Den andre er 270 x 235 x 80-90 og skal være i yttergangen

Vi har dårlig med lagring ellers i huset og trenger lure løsninger for å få plass til alt av yttertøy og sko i gangen og alt av sommer og vinterklær til to voksne på soverommet. Et par bunader må også få plass, de tar mye plass.

Noe lurt jeg bør tenke på?


#2

Nenne sa for siden:

Vi har laget en bred hylle øverst for stabling av ting man ikke bruker så ofte og for å kunne sette opp esker med vinterklær på sommer og vice versa. Den er så dyp som den kan bli og ca. 60 cm under takhøyde, jeg husker ikke akkurat.

Det er ikke noe poeng å ha en tverrstang for henging øverst i skapet. Det holder om den henger på rundt 160 cm eller noe deromkring for side kjoler/bunad.

Resten er en blanding av trådkurver og hyller. Skulle jeg gjort det om igjen ville jeg hatt enda flere trådkurver tror jeg.

På gulvet under der vi har oppheng setter vi sko. Det kan være kjekt med skohyller der for litt bedre sortering og organisering.


#3

Elise sa for siden:

Vi har et system i gangen som har fungert neste smertefritt i tre år. Lang stang til jakker som ikke brukes så ofte, de vi bruker til daglig har vi på knagger. Og så har vi to skuffer hver med votter, luer, skjerf. En felles skuff til reflekser og en felles skuff til pølsepinner, sitteunderlag og litt diverse turutstyr. Her har vi en gjennomgang i ny og ne. Jeg prøvde en gang å ha en skuff til luer og en til votter osv, men det klarte ikke vi å følge opp.


#4

Strå sa for siden:

Mitt viktigste tips er minst tre skyvedører som går på minst tre skinner. Bare to skinner gjør at det alltid er noe som er vanskelig å nå og det er først irriterende og deretter frustrerende. Med deres lengde må fire dører til kanskje. Jeg var veldig fornøyd da klesstanga ble satt så høyt at jeg nesten strekker meg. Da fikk vi skuffer/trådkurver under og helt uten problem med å nå alt. Jeg liker at det er takhøyt slik at kofferter og annet som brukes sjeldnere kan lagres på øverste hylle. (Jeg må innrømme at jeg foretrekker skap med vanlige dører, fremfor skyvedører.)


#5

trøtt sa for siden:

Stang og knagger er lurt, det har vi nå og ser at gubben og ungene bruker bare knaggene.

Det blir tre skyvedører begge stedene, tre skinner noteres, det hørtes veldig lurt ut.

Noen skuffer i tillegg til hyller er lurt.

Det skal være en hylle som går over hele bredden øverst i begge skap som skal benyttes til sommer/vinterklær etter sesong. Skulle gjerne hatt en smart oppbevaring av redningsvester også, de tar utrolig mye plass.


#6

Elise sa for siden:

Jeg ville prøvd å finne ut hvor mye klær dere har som behøver å henges opp, og så planlegge klesskapet ut fra det. Har du 3 lange kjoler i tillegg til bunader, trenger man ikke like mye stang med god plass under, som hvis du har 40 kjoler + bunader. Har mannen mange skjorter som henger? Skjorter trenger ikke like lang plass nedover, og du kan ha skuffer høyere opp under skjortehenginga enn kjolehenginga, eventuelt flere hyller over.

Redningsvester. Trenger de å bo i gangen? Du har ikke en kjeller eller noe? Jeg tror jeg ville hatt de på en knagg over den øverste hylla, sånn nesten helt oppunder taket. De vil være vanskelige å få ned og du må hente noe å stå på, men de brukes sikkert ganske sjelden? Har ikke testet ut dette selv. :vetikke:


#7

meisje sa for siden:

Vi har ca 1,3 m hengeplass med hylle over hver pluss 10 trådkurver hver. Det holder til alt mitt tøy utenom undertøyet som jeg har en skuff i nattbordet til. Skapet vårt er under skråtaket så høyden på hengestokken er ca 1,6 m. Kunne hatt et par skohyller under der, men vi har skotøyet vårt i gangen ved ytterdøren.


#8

veobra sa for siden:

Vi har bare hyller der vi har bokser. Vi oppbevarer ikke klær i hyller noen steder, alt er i trådkurver. Plassen utnyttes bedre på den måten. Det er lurt å skille mellom stang til korte og lange plagg. Vi har kasser eller skuffer under klærne også.
Vi har skohyller i hangen til skoene vi ikke bruker hver dag, det fungerer fint.


#9

trøtt sa for siden:

Jeg skal ikke ha trådhyller, det liker jeg ikke. Jeg synes det er dårligere utnyttelse av plassen, jeg tror det er smak og behag. :knegg:

Nå går diskusjonen her hjemme på to eller tre skinner og tre eller fire dører. Mannen er motstander av tre skinner og mener at fire dører på to skinner er bedre.


#10

Elise sa for siden:

Vi har fire dører på to skinner på en vegg og tre dører på topp skinner på en annen vegg. I gangen har vi to dører på to skinner. Eneste problemet her er at det er skråtak, så den skrå døra er så bred at den gjemmer klær uansett hvilken vei jeg drar den. Bortsett fra akkurat det, har jeg ikke behov for tre skinner.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.