Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gulrotkake til liten langpanne

#1

apan sa for siden:

Noen med en god oppskrift?


#2

Filifjonka sa for siden:

Jeg har prøvd mange gulrotkaker, men denne er og blir favoritten. (Bruker ikke muskat, forresten). Lagde den faktisk i går, og delte den i flere lag med krem mellom. Jeg syns rivingen av gulrøttene har endel å si for hvor vellykket og saftig den blir. I går brukte jeg den groveste siden på et manuelt rivjern, og syns det ble bedre enn når gulrøttene er finere revet. Da kan det skje at kaken bli litt tung.

www.detsoteliv.no/oppskrift/gulrotkake-fra-room

Jeg bytter også ut oljen med smør, forresten, og har litt sitron i ostekremen.


#3

Myria sa for siden:

Sverre Sætre sin gulrotkake er min klare favoritt.

500 g gulrøtter
5 egg
600 g sukker
3,25 dl soyaolje
360 g hvetemel
1 ss bakepulver
1 ts kanel

100 g kremost naturell
100 g smør
200 g melis
revet skall og saft av 1 appelsin

Riv gulrøttene fint og bland med egg, sukker og olje. Rør så inn det tørre. Hell i en bakepapirkledt liten langpanne og stek ved 180 grader i ca 30 minutter. Avkjøl.
Pisk kremost, smør og melis til en glatt krem. Rør inn appelsinsaft og finrevet appelsinskall. Bre kremen over kaken og pynt evt med litt revet gulrot eller appelsinskall.


#4

Niobe sa for siden:

Veldig enig. Jeg dobler kryddermengden også, jeg synes kaken står bedre til kremen da.


#5

Jålebeinet sa for siden:

Denne brukes hjemme hos oss også. Kjempegod.


#6

trøtt sa for siden:

Jeg har nok sagt det før, men den room kaken synes jeg er oppskrytt. :sparke:Gulrotkake er best uten sjokolade.

Denne bruker jeg og har fått mange tilbakemeldinger på at det er den beste gulrotkaken de har smakt.
Halver oppskriften til liten langpanne.

www.detsoteliv.no/oppskrift/gulrotkake-i-langpanne

Jeg bruker alltid den groveste raspen og bruker ekstra mye kanel.


#7

Bergensis sa for siden:

Veldig enig!


#8

tinkadott sa for siden:

Jeg lagde room gulrotkake i dag, liker den aller best :)


#9

Filifjonka sa for siden:

Hvis noen blir skremt av sjokoladen i ROOM-kaka - jeg opplever det ikke som at det noen tydelig sjokoladesmak, men den gir mer dybde til smaken, og eplene gir litt friskhet.


#10

trøtt sa for siden:

Mens jeg synes sjokoladen tar over all smaken. :knegg: Men det er smak og behag. :)


#11

Cabrel sa for siden:

Jeg bruker også ROOM-oppskriften, men pleier å droppe sjokoladen. Jeg pleier også å bruke litt kremost med ananas og mandarin i glasuren, da blir den enda litt friskere.


#12

Nextlife sa for siden:

Denne fra Sverre Sæthre. Gulrotkake fikk en ny betydning etter at jeg begynte å bake denne.
Jeg synes den kremen med smør, kremost og melis er skikkelig fet og ekkel, og denne kremen er i en helt annen liga, der pisker krem erstatter smøret, og appelsinjuice og pasjonsfrukt gir nydelig smak og syrlighet til kremen.
Jeg vill doblet oppskriften til en liten langpanne. www.dn.no/smak/sverres-klassiske-kaker/roten-til-det-gode/1-1-5649922


#13

Ellisiv sa for siden:

Jepp, denne er min favoritt også! :-)


#14

apan sa for siden:

Tusen takk for mange tips. Har prøvd noen av dem før. Jeg gikk for den enkleste fra Det søte liv i dag, så får jeg ser om vi tar en annen neste gang.


#15

apan sa for siden:

Jeg kan melde at kaka ble en kjempesuksess, så det gikk helt topp. Jeg lagde den forresten glutenfri, og det gikk supert.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.