Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Piggdekk/piggfrie vinterdekk?

#1

millact sa for siden:

Jeg antar jeg må ha nye vinterdekk i år. Har piggdekk nå.

Bor i Agder. Har ikke hytte på fjellet, men kjører til Setesdal et par ganger i løpet av vinteren.

Hva burde jeg velge?


#2

Blondie sa for siden:

Jeg sverger til piggfrie og er veldig fornøyd. Har ikke hatt pigg på ti år, tror jeg. Dagene med helt blank stål-is er så få at jeg synes ikke jeg trenger pigg. Veigrepet er vel så bra uten.


#3

Floksa sa for siden:

Det du føler deg trygg på å kjøre med.
Vi bor i Mordor og har både med og uten pigg. På blank is er pigg best, men hvor ofte kjører man på det?
Vi har stabil vinter fra november og ut april. Har aldri hatt problemet med piggfritt. Men det kommer litt an på bilen også.


#4

Svanen sa for siden:

Hvis du ikke "må" ut med bil på ev dager med underkjølt regn og koko glatte veier hadde jeg valgt piggfrie. Selv om vi selv nå har pigg på begge bilene. Men bør et ganske snørikt område på Østlandet jeg da.


#5

star sa for siden:

Piggfritt.
Tror jeg bare har tenkt et fåtall ganger at jeg burde hatt piggdekk.
Hadde pigg i 2 år da det fulgte med bilen da jeg kjøpte. Ble bare stressa av fristene for bytting. Ja, jeg vet du kan ta de på både før og av etter. Bare litt vanskelig for regelrytteren meg.


#6

Malama sa for siden:

Vi har pigg, grunnet en bratt bakke med sving opp fra hovedveien. Eller ned til den. Det renner ofte vann der, og på kalde dager er det da våt is. Ikke gøy å ikke komme seg opp, heller ikke gøy å skli nedover... Enden av bakken er ut på hovedveien.

Resten av veien vi kjører hadde piggfritt vært best, men med mindre vi skal parker en km fra huset når det kan bli kaldt, så er ikke det helt aktuelt.


#7

Magica sa for siden:

Piggdekk, men vi bor «på fjellet» opp masse bratte bakker der brøytemannskapet som regel bare skraper veien med et sånt skjær, slik at det blir psyko-glatt.


#8

millact sa for siden:

Normalt går det fint å sette på etter 1.11, men noen år har jeg fått satt på litt tidligere.


#9

Bokormen sa for siden:

Vi har piggdekk. Vi har to km med bratte bakker fra sentrum, og de siste årene har det vært mer is enn snøføre.


#10

Lhi-My sa for siden:

Jeg bor også i et område mange kaller «fjellet». Jeg gikk over til piggfritt i 2000. Da bodde jeg enda mer til fjells enn jeg gjør nå, 850 moh og på toppen av en ås med en kilometer lang og temmelig bratt bakke opp til stedet jeg bodde på. Jeg har kjørt piggfritt siden og har ikke savnet piggdekk en eneste gang. Nå bor jeg på 350 moh og har også en bratt bakke opp til huset, men har knapt hatt problemer. Det handler vel så mye om kjørestil og teknikk som pigg vs piggfritt.


#11

Robyn sa for siden:

Har ikke hatt pigger på sikkert 15-20 år, og har ikke savnet det en eneste gang.


#12

Mikkeline sa for siden:

Vi har piggdekk på den store bilen vi bruker når vi skal på hytten på fjellet. Piggfritt på bybilen. Bor i Bergen.


#13

meisje sa for siden:

Har kjørt piggfritt siden 1995 og aldri savnet piggene. Kan hende det er en dag hvert 5-10 år når det er holkeføre, men da får man bare ta bussen eller bli hjemme den dagen.


#14

millact sa for siden:

Ja, du sier noe. Kort vei til jobb.

Pigg henger igjen fra tiden jeg bodde i Ryfylke. Solen kom ikke over fjellene før uti mars, så det var ofte glatt. De siste 5 km var som regel ikke strødd.


#15

Teofelia sa for siden:

Har kjørt piggrott sidrn 2007 og har aldri savnet piggdekk. De ytterst få gangene det er for isete til å kjøre piggfritt, tsr jeg bussen, går eller kjører drosje. Det skjer ikke hvert år en gang.


#16

Fløyel sa for siden:

Ditto. Bortsett fra 1 gang, men da hadde vi kjetting i bilen, vi var forberedt på at det ville bli problemer.


#17

Selma sa for siden:

Vi har kjørt piggfritt i 15 år - både i Trondheim og til og fra fjellhytta. Helt uproblematisk


#18

millact sa for siden:

Da blir det piggfritt tenker jeg.


#19

Magica sa for siden:

Problemet vårt er a) det er veldig ofte is (nordvestlandet), b) det er bratte bakker og vikeplikt til høyre og mye stopping, og c) det er ANDRES kjørestil som påvirker mest


#20

tink sa for siden:

Vi har hatt piggfritt så lenge jeg kan huske. Bor i by på vestlandet og kjører på vinterferie, men har ikke hytte på fjellet.


#21

Malama sa for siden:

Jeg er helt innforstått med at det delvis er kjøre-selvtillit og teknikk, når jeg har glidd baklengs ned en bakke og med hjertet i halsen klart å vrenge bilen opp i en avkjørsel og inn i en snødekt plen så vi stoppet relativt trygt og uten å skade folk, så er nok det en del av bakteppet for at jeg kjører pigg og føler meg tryggest med det. Jeg hater de dagene jeg bruker hele veien hjem på å grue meg til å kjøre opp bakken.


#22

tink sa for siden:

Er det gebyr for piggdekk overalt, eller bare i de store byene? Tror vi hadde pigg da vi bodde på landet, husker i hvertfall vi betalte hver gang vi kjørte inn til byen for helgebesøk. Det er en del av grunnen til at vi har piggfritt nå. Her vi bor er det sjelden behov for pigg, de dagene det er aktuelt er det tryggest å holde seg hjemme uansett.


#23

Malama sa for siden:

Her er det ikke gebrye for piggdekk, det avgjøres lokalt.

Jeg bor på landet.


#24

Anda sa for siden:

Veldig glad for svarene. Har ny bil i hus med piggfrie dekk på, og har kjørt pigg fram til nå så er spent.

Tenker den får stå de få dagene det er underkjølt regn, jeg får litt hetta av 2,5 tonn bil nedover uten pigg på sånt føre.


#25

Myria sa for siden:

Vi har kjørt piggfritt i mange år. (Bor i Oslo-området, så her er det både glatt og potensielt mye snø om vinteren.) Det fungerer helt utmerket.


#26

millact sa for siden:

Ikke i Kristiansand, men det har vært diskutert.

Kjørte noen ganger i Stavanger i fjor og der er det jo gebyr, men det er ikke verre enn å betale de få kronene det koster de få gangene (for min del).


#27

millact sa for siden:

Dekkhotellet har sjekket mine piggdekk som ligger der. De er fremdeles gode, så jeg slipper å kjøpe nye i år. Problem løst.


#28

frukt sa for siden:

Da jeg kjørte budbil hadde jeg alltid piggdekk, men da måtte jeg kjøre uansett forhold, og med til tider veldig tunglastet bil. Den eneste grunnen til at jeg har piggdekk nå er fordi de fulgte med bilen da den ble kjøpt i vinter.
Jeg kan forøvrig anbefale å ha et par kjettinger liggende. Det har vært redningen noen ganger på skikkelig holkeføre.


#29

-ea- sa for siden:

Kjettinger? Har kjørt (mye) bil i snart førti år, og enda ikke brukt kjettinger.


#30

Neket sa for siden:

Jeg har piggdekk. Bor nederst i en bakke der det ofte blir holke og vi er ganske langt ned på prioriteringslista for strøing tror jeg, det er aldri strødd om morgenen. Jeg ser jo at naboene stort sett kommer greit opp med piggfrie (tidvis etter mye om og men), men de må ta litt større fart enn jeg er komfortabel med. Det er masse unger der om morgenen, vil heller ha pigger og sakte fart.

I tillegg bor jeg langs en del av hovedveien som ikke saltes pga vassdrag, så det hender det blir skøytebane der også.


#31

Señora sa for siden:

Piggfritt. Vi kjører en del til fjells og sørger for å ha kjetting i bilen i tilfelle. De har vi knapt hatt bruk for.


#32

frukt sa for siden:

Burde presisert at jeg mente i forhold til når man skal til fjells for eksempel. Har vært med på noen turer der vi ikke hadde kommet oss fram uten kjettinger.


#33

Malama sa for siden:

Vi kjører ikke til fjells, men veien vår er meget langt nede på prioriteringslista for å brøyte eller strø, det skje gjerne ikke før tredje dagen, i mellomtiden er nedkjørt våt snø frosset til is. Også i den nevnte bakken med sving så man ikke ser rundt. Og det er en bil i bredden, så møter man noen må den ene rygge. Derav mine piggdekk.


#34

Lavender sa for siden:

Jeg har kjørt i 30 år uten pigg. Vurderte det til el-bilen, men sto over. Hadde jeg hatt hytte på fjellet, en bratt innkjørsel, regelmessig kjørt på is eller vært svært avhenting av bil hver dag så hadde jeg vurdert det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.