Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Juleverksted 2020

#1

Fløyel sa for siden:

Hva skal dere lage til jul? Og hva ville dere ha blitt glade for å få av ting som er hjemmelaget.

Jeg har montert en vev her hjemme i dag, så jeg tenkte jeg skulle lage noen julegaver på den. Men så lurer jeg på hva. Når man først trer en renning så lager mm gjerne 6-8 skjerf eller 10-12 håndklær, ikke bare 1 ting. (dette er en liten vev, så ikke pledd og store sjal)

Jeg har tenkt: skjerf i alpaca, grytekluter, kopphåndklær i lin, bordbrikker, vaskekluter i lin. Frøkna lurte på om jeg kunne veve noen veskestropper som venninne gaver, det kan kanskje være fint til mine venninner også. Men jeg rekker ikke alt, så hva er universelt og morsomt å få? Eller ikke noe av det i det hele tatt?

Jeg har et stort strikke prosjekt som jeg innser at jeg aldri kommer i mål med, det er en stor kåpe i ren ull, det er egentlig bare monteringen som gjenstår, men jeg kommer aldri til å bruke den, så den tenker jeg å hive i maskinen å tove, for så å lage innleggsåler og sitteunderlag, greit til barnehage- og småskolebarna.


#2

millact sa for siden:

Grytekluter er noe jeg bruker mye samt kjøkkenkluter. Får aldri nok.


#3

Tjorven sa for siden:

Jeg vet ikke om det kan kalles juleverksted, men jeg er i gang med julegaveproduksjon. Jeg gir bort hjemmestrikkede votter, luer og sokker. Besteforeldregenerasjonen er veldig tydelige på at de synes det er veldig stas med mine egenproduserte ting.


#4

Billa sa for siden:

Jeg ELSKER hjemmelagede gaver :hjerter: Alt faller i smaj hos meg, og det jeg bruker mest er grytekluter og kjøkkenhåndklær/kluter.

Jeg har 12 tommeltotter og er ikke spesielt kreativ, så er alltid glad når andre legger ned arbeid og tid for min skyld :)


#5

Blondie sa for siden:

Jeg også! Det er utrolig hyggelig.

Jeg har en kreativ 12-åring, hun sørger for endel gaver. Hun maler på lerret og porselenskopper. Jeg er glad så lenge hun synes det er gøy.


#6

Blå sa for siden:

Jeg gir bort noen fanakofter i barnestørrelser i år. Ellers tror jeg ikke at det blir hjemmelagete gaver. Jeg er redd for at familien min har fått nok votter og sokker opp gjennom årene. :sparker: Jeg strikker opp litt sokker for å ha til eventuelle venninnegaver.

Hvis jeg kjente noen som vevde ville jeg blitt veldig glad for kjøkkenhåndklær tror jeg. Det høres helt fantastisk ut med hjemmevevde håndklær.


#7

Jålebeinet sa for siden:

Jeg strikker selbuvotter som skal gis bort til jul. Det blir vel 6-7 par i alt.

Jeg hadde satt veldig stor pris på egenvevde kopphåndklær eller bordbrikker.


#8

GydaG sa for siden:

Etter tydelige hint og i sommer direkte uttalt ønske fra nærmeste familie så kommer jeg til lage en stor bunke kort til alle anledninger igjen.
Har gjort det tidligere, og det blir alltid veldig godt mottatt, men jeg tenkte ikke at jeg skulle gjenbruke ideen enda en gang, men så viser det seg altså at dette er en av de beste gavene jeg har gitt.
Tar endel tid, og skaper litt rot, men det er jo hyggelig å bruke opp papirsakene man har liggende.
Og så lager vi som regel en boks biscotti og muligens julepølser som mannen lager på juleverkstedet han organiserer på jobben.

Vi går for forbruksvarer vi.


#9

veobra sa for siden:

eg er veldig glad hver gang jeg får noe som noen har laget til meg. Egenproduserte skjerf, håndkjær og bordbroikker høres supert ut.

Selv håper jeg på å strkke et par luer i tykt garn og kanskje en hals hvis det er noen av mine som vil ha det.


#10

celebelen sa for siden:

Jeg har strikket pannebånd, og holder på med pulsvanter. Har veldig lyst til å veve håndklær, men er fortsatt såpass nybegynner at det får bli neste år. :nemlig:


#11

Retz sa for siden:

Vevde putetrekk i ull hadde jeg blitt utrolig glad for! Også skjerf eller sjal. Selv skal jeg gi bort mønstervotter, tynne (inner)votter til bruk i barnehagen, voksensokker i fanamønster, en cardigan og ymse snacks.


#12

Luftslottet sa for siden:

Her er det strikka sokker alle ber om. Store, tovede sitteunderlag har også blitt mye brukt.

Jeg hadde blitt overlykkelig for et lett og mykt håndvevd skjerf, gjerne litt bredt. Det høres ut som en perfekt unisex-gave.

Hjemmelagde gaver her i år blir det nok heller få av, men faren min skal få tørket steinsopp som han ønsker seg og en flaske rabarbralikør.


#13

Fløyel sa for siden:

:rolleyes: Tror jeg har noe slikt i et skap jeg også. Hmmm... kanskje vi skal sette oss å lage kort en dag, så lageret kan bli litt mindre.. Godt tips!

Strikke gjør jeg bare til meg selv om dagen kjenner jeg. Kan med et nødskrik strikke noe til de aller minste, men jeg orker ikke store monteringsprosjekter. Jeg anser den umonterte kåpen som "gjenbruk", og den er så stor ser jeg at jeg kan gi sitteunderlag til hele familien. Har funnet noe mer ubruklige ullprosjekter, de får bli innleggsåler.

Jeg starter med noen grytekluter og vaskekluter i lin, ser for meg hvordan jeg kan gjøre det til en økologisk pakke. :knegg: Så får jeg se om jeg rekker noen skjerf før jul. Alle har "alt", så jeg må begynne å tenke alternativt. Jeg har en renning til kjøkkenhåndklær, men de er drøye å veve.... jeg må se hva jeg rekker.


#14

Høns sa for siden:

Jeg ville laget skjerf, bordbrikker og kopphåndklær. Det er ting man kan ha mye av og hvor håndverk kommer til sin rett. Grytelapper trenger mannlig to av og Håndheves kluter Tenker jeg er litt vel råflott.


#15

Luftslottet sa for siden:

Jeg monterer gjerne kåpe mot en flaske vin.

Det er for ille å tove et så stort strikketøy til sitteunderlag, altså. :skremt:


#16

Luftslottet sa for siden:

Jeg har forresten vevde kjøkkenhåndklær etter min mormor, og det er kjært arvegods, altså. :hjerter:


#17

Fløyel sa for siden:

Det er denne i brun bunnfarge...

Du må gjerne overta alt, og beholde hele d&"%#, den ligger i en søppelsekk her, helt uvirksomt :knegg: Jeg har vokst fra den. :mad:
Alle kantene rundt må monteres for hånd :gal:


#18

Luftslottet sa for siden:

Den passer garantert ikke til meg heller, men om noen andre her vil få den, kan jeg montere den. :knegg:

Hvilken størrelse er det?


#19

Fløyel sa for siden:

Large tror jeg.. den er stor og tung. Jeg har mistet helt piffen på denne.
Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har satt meg ned og tenkt "NÅH!! skal det bli ferdig.", men NÅH kjenner jeg at jeg er ferdig, men ikke kåpen.


#20

Luftslottet sa for siden:

:dakars: Du får tenke litt på det. Jeg liker godt å montere, og har mistet litt strikkemojoen.


#21

Chablis sa for siden:

Jeg liker å få strikkasokker og votter, utenom det så er jeg ikke veldig glad i å få hjemmelaget for det blir bare liggende evt gitt bort siden det ikke er ting jeg bruker.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.