Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God sjokoladekake uten melk?

#1

Hot Lips sa for siden:

Jeg skal bake til et selskap, trenger en skikkelig god oppskrift. Gjerne en mørk og saftig kake. :vilha:



#3

Input sa for siden:

Dette er den beste!

Noen av de som ikke tåler melk tåler heller ikke soya, så jeg pleier å bruke kokosmelk i stedet. Men det står jo at man også kan bruke vann.



#5

Hot Lips sa for siden:

Tusen takk!


#6

Nextlife sa for siden:

Ja, det glemte jeg å skrive.


#7

Hot Lips sa for siden:

Jeg fant en melkefri 70% sjokolade på kolonial.no. Men er litt skeptisk til å prøve meg på kremen med oatly. Har ikke tid til å mislykkes, og ser i kommentarfeltet at det er mange som ikke får det til med vanlig fløte.. kanskje en sjokoladesmørkrem med kaffe er safere? :gruble:


#8

Nextlife sa for siden:

Jeg ser at noen ikke får til den kremen, og fatter ikke hvorfor. Jeg lagde den kaka for første gang for et par år siden, den satt på første forsøk, og jeg har sikkert lagd 30 av de, og det går bra hver er gang.
Kanskje noen er litt redde for det steget i fyllet Kok opp egg, sukker og fløte) som blir eggekrem og ikke lar det tykne nok. Jeg lar det få god kok under kontinuerlig røring slik at jeg både ser og kjenner at det tykner.


#9

Noba sa for siden:

Jeg bare bytter ut melka i en helt standard sjokoladekakeoppskrift med appelsinjuice. Blir veldig saftig og godt.



#11

frukt sa for siden:

Den ser farlig god ut! Må prøves.


#12

Hot Lips sa for siden:

Den så god ut! Har du prøvd å bake den melkefri?


#13

Muskat sa for siden:

Jeg har heller aldri hatt problemer med kremen, og jeg har bare latt den koke såvidt opp. Lar den som regel stå i kjøleskap over natta og pisker den opp før jeg har den på kaka, men da blir den litt lysere i fargen. Jeg har fått masse skryt for denne, den er fantastisk god!


#14

Nextlife sa for siden:

Jeg får også enormt mye skryt av denne. Jeg avkjøler kremen i gryta, i kaldt vannbad i oppvaskkummen, setter den deretter en halvtime i kjøleskapet, da er den perfekt konsistens både til å smøre utover og pynte om man skal det. Kremen blir da blank og mørk, og ikke så luftig som når man pisker den opp.


#15

Hot Lips sa for siden:

Jeg klarer ikke å velge! Alle ser jo så gode ut! :nam:


#16

frukt sa for siden:

Det kan umulig være noe problem med blå flora og mørk kokesjokolade.


#17

Flubby sa for siden:

Nei, men det går nok helt fint å bruke sjokolade uten melk og plantebasert fett, kjemien i det hele blir den samme :)


#18

Zulu sa for siden:

For en tråd! :dåne: I'm in chocolate heaven!



#20

Nextlife sa for siden:

Ja, sant!

Så utrolig hyggelig at den falt i smak.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.