Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mye kan egentlig støvletter blokkes ut i skaftet?

#1

Bluen sa for siden:

Mine petrolfargede snørestøvler fra Fly London har begynt å gå opp i sømmene og søker sin arvtaker. Så kommer jeg på det igjen - en smertelig påminnelse jeg får hver høst: Jeg har egentlig de perfekte støvlettene, men de er for trange i leggen. :hylgrine: Det er Fly London, dette også, og skinnet (læret?) er så tykt at jeg egentlig ikke tror det er mulig å blokke dem ut. Det er disse, bare at de ikke er semska bak:

www.footway.no/mes-oil-suede-rug-petrol.html

Hva er deres erfaring - er det egentlig mulig å blokke ut skaftet på støvletter nevneverdig?


#2

Bluen sa for siden:

Det er ei justerbar spenne i skaftet, men det hjelper egentlig lite, for de blir for trange allerede før denne spenna.


#3

Tallulah sa for siden:

Kanskje man heller kan få sydd inn et strikkstykke i sidesømmene?


#4

Bluen sa for siden:

Ingen dum idé! Jeg får ta dem med til en skomaker og høre om det er håp. Blir de videt ut for mye, vil det bli rart med den spenna også, tror jeg. :hmm:

Er det vanlig å få tjukkere og tjukkere legger med alderen selv om vekta ikke har økt nevneverdig? :sur: Er det all jogginga jeg kan takke for dette?


#5

Dragen sa for siden:

Det er helt vanlig å ha vesentlig tjukkere legger enn resten av figuren skulle tilsi.

Den eneste fordelen med det, er at man slipper å lure på hvilke støvletter man vil ha, man kan velge mellom det ene paret Gabor selger med ekstra vid legg den sesongen.


#6

Bluen sa for siden:

He-he. Jeg har egentlig ikke tjukke legger engang, tror jeg, men merker også på gamle støvletter at noe må ha skjedd.


#7

Nenne sa for siden:

Eller så handler man fra Evans eller andre i England. Selv med importavgifter og alt med seg koster det ikke mer enn å kjøpe støvletter her.


#8

m^2 sa for siden:

:nemlig:

duoboots.com f.eks (legg inn skostørrelse så kommer det opp en hel haug med skaftvidder i cm)


#9

My sa for siden:

Det er vel ikke så underlig om man får større muskler i leggene av å jogge mye?

Det var utrolig fine støvletter, så jeg skjønner godt problemet ditt!


#10

Neket sa for siden:

Men Evans (og England generelt) er ikke spesielt gode på vinter. De kan sikkert lage varme støvletter, men de skjønner ikke glatt. :nemlig: Bare nevner det.


#11

Gaia sa for siden:

Jeg anbefaler deg å høre med en skomaker. Hvis det er ekte skinn, så skal det være mulig å blokke ut noe uten å ødelegge støvlettene.

:haha: Ja, sånn er det.

Fordelen med bukse-i-støvlett moten var at det var mulig å finne noe mer enn bare ett par (som kunne brukes til skjørt). :nemlig:


#12

-ea- sa for siden:

Ta begge parene med til en flink skomaker, mulig alt kan berges.
Jeg følger en skomaker på facebook og er imponert over før- og etterbildene han pleier å legge ut, det er mye der som jeg ville kastet men som blir som nytt når han er ferdig.


#13

Bloppy sa for siden:

Kjenner problemet! Jeg har et par sorte støvletter. Med strikk i ene siden. De kostet et par tusen, men det var de som passet liksom. Det er ikke hvert år jeg finner forråsiresånn. Og jeg er egentlig ganske normal i størrelsen. Har nok noen kilo for mye, men blir omtalt som lita og nett. Men støvletter altså! Det er vanskelig.


#14

Niobe sa for siden:

Ett ord: Støttestrømper.


#15

m^2 sa for siden:

Hvis det er valget mellom ett par støvletter fra Gabor å velge mellom i hele Norge (og det er nok ikke langt fra sannheten etter min erfaring) eller støvletter med skaft-etter-mål til ca. samme pris når alt er sagt og gjort fra utlandet, så hadde jeg ikke tenkt mye over noen hundrelapper på «vintersåler» montert på hos skomaker. (I støvlettsammenheng blir det jo kostnadsmessig som en pølse i slaktetida uansett :humre:)

Eller dvs, jeg gjør det jo sånn selv da.


#16

Bluen sa for siden:

Mange fine innspill her - men jeg har ikke generelt problemer med støvletter, altså. Har vært og prøvd noen par (kjedelig svarte :dramaqueen: ) i ettermiddag, og alle passer fint. Bare ikke disse. :mumle:


#17

Nenne sa for siden:

Det har jeg aldri hatt problemer med.

Når jeg går i høye, pene støvletter skal jeg ikke ut og gå på glatta. Er det hålke og dårlig føre bruker jeg vintersko med såle som passer til sånt føre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.