Jeg skal lage kake til bursdagsselskap på søndag, og den må være glutenfri. Jeg orker ikke strekke meg mye lengre enn Toro ferdig kakemiks, fordi det er enkelt, og jeg vet at det er noe alle liker, og fordi alt blir brukt opp og jeg blir ikke sittende med et lager dyrt glutenfritt mel som jeg aldri bruker. Men er det noen som har tips til hvordan jeg kan gjøre den litt mer spennende eller saftig?
Vurderer å lage sjokoladekaka, dele den i to lag og ha vaniljekrem mellom f.eks, eller noe annet hvis noen har noe lurt å komme med. Eller tips til spennende pynt, glasur, krem e.l. som får den til å se ekstra fancy og fristende ut med enkle grep ... :knegg:
Bytte ut vann med noe som gjør den mer saftig? Melk og egg er ikke noe problem, kun gluten.
Kan også evt lage en lys kake i tillegg, av lys muffins-mix, og spice opp den med noe gøy fyll eller pynt.
Det skal være kake til ca 12 personer (13-åringer).
Lag en ordentlig god krem å ha på toppen. I går toppet jeg en kake med mørk sjokoladeglasur (smør, melis, kakao ++) og pyntet blant annet med topper av jappkrem. Dekorativt og ikke minst veldig godt.
Kan dere ikke være litt mer konkrete enn "en ordentlig god krem" og "jappkrem" og sånn dah ... :sparke:
Vi er på teskjenivå her altså, jeg er ikke så god på sjokoladekremer og smørkremer av ymse slag, jeg lager så sjelden den typen kaker, jeg er ikke så glad i det selv, selv om jeg vet at ungene gjerne liker det.
Jeg har brukt Ostekremenmixen til Toro og farget den når jeg har laget muffins. Til kake så er sjokoladesmørekrem eller vanlig smørekrem som du har farget i ønsket farge OK.
Funker i alle fall til barnebursdager. :jupp:
Det går også kjøpe ferdig farget marsipan eller fondant og lage f.eks Lego-kake.
Jeg pleier å lage den Torokaka. Den er helt genial!
Toppingen min er følgende:
6 ss smør
6 ss kaffe
Dette smeltes sammen i en kjele
300 gram melis
3 ts vaniljesukker
2 ss kakao
Dette blandes sammen og has i kjelen med smør og kaffe.
Røres mens det blandes. La det så vidt koke opp.
Helles forsiktig over kaken. Stivner fort, så hvis annen pynt skal festes i glasuren må man være rask. Denne blir veldig blank og «speilaktig» og er super god.
Kan med fordel stikke kaken med en gaffel først, så denne trekker godt ned i toppen av kaken.
Jeg har bestemt meg for å ha vaniljekrem inni, mellom to lag (lager rund kake, og har en pakke med vaniljekrem jeg trenger å få brukt opp), så da synes jeg det passer bedre med glasur enn med sjokoladekrem/smørkrem/ostekrem på toppen. Eller ... ? :gruble:
Vaniljekrem i sjokoladekake hadde jeg glemt, det er retro, ja!
Vår beste glasur ligner Bloppy sin. Her er det en halv plate 70 % sjokolade som smeltes med smøret, i tillegg. Den andre halve smeltes og blandes i kakerøra. Sånn til neste gang.. :knegg:
Jepp, :stolt: og den andre kaka jeg bakte (lys deig) er faktisk strødd med kokosmasse :sjokk: over glasuren, noe jeg har fått reaksjoner på her inne tidligere, for det GJØR man bare ikke, i 2020. Kokos på kake er faktisk SKIKKELIG umoderne. :nemlig: Men vi kan jo kalle det retro det også, den er populær blant dem som har smakt den i alle fall. :knegg:
Selv er jeg ikke særlig glad i sjokoladekake i det hele tatt, verken med eller uten vaniljekrem, og grunnen til at det ble brukt vaniljekrem denne gangen var ene og alene at jeg hadde en pakke stående som jeg trengte å få brukt opp. Har aldri brukt det før. Men kaka gikk ned på høykant den, med krem, glasur og hele pakka. Den lyse kokoskaka også.
Kokos på sjokoladekake bruker jeg også i 2020, særlig på den oppskriften jeg harfra min mormor, så da snakker vi god gammel slager og knirk ivei, men den er kjempegod.
Den yngre generasjon er delt, så det hender det kaka også er, halve med kokos og halve med tutti frutti strøssel...
Hvis du smelter MASSE melkesjokolade, sper den ut bittelitt med fløte (så sjokoladen ikke kan stivne som hard sjokolade), og dynker kaka skikkelig med dette, så får du en kake som er så god at du knapt får puste. Må kjøles ordentlig ned etter dynking.
Hilsen Kirsebær som syns sjokolade med sjokolade pyntet med sjokolade er best. :knegg:
:knegg: Det var jo ingen skikkelig oppskrift dette da, siden det ble brukt toroposer. Den lyse med kokos har jeg egentlig en skikkelig oppskrift på (omtrent som sukkerbrød), men denne gangen brukte jeg lys muffinsmix fra Toro, pga at det skulle være glutenfritt. Men brukte appelsinjus i stedet for vann. Glasuren lages ved så smelte smør, røre inn sukker med vaniljesukker til det blir en jevn og tykk smørje (husker ikke målene i hodet, men har delt den her tidligere), og røre inn en eggeplomme til slutt. Helle over varm kake (prikkes først for at glasuren skal trenge inn), og strø kokosmasse over med en gang, slik at det smelter ned i glasuren.
Sjokoladekake er jeg ikke så veldig glad i, og ungene foretrekker egentlig brownies, men jeg har ei god oppskrift som jeg bruker når jeg skal bake det, og ikke trenger å bake glutenfritt. Den involverer kulturmelk og er veldig saftig, derfor brukte jeg kulturmelk i stedet for vann i torokaka. Det står ikke noe om vaniljekrem eller annet retropreg i den oppskrifta jeg har, :knegg: bare en helt vanlig glasur.
Jeg bruker alltid 2 egg i toro langpannekaka, syns den blir mer saftig og hever seg litt mer, og så føler jeg (mest placebo) at kaka inneholder litt mer enn bare sukker...