Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

SMS fra Microsoft - hva bør jeg gjøre?

#1

Divine sa for siden:

Jeg fikk nettopp en sms fra Microsoft, der det står «Bruk bekreftelseskode [sekssifret tall] for Microsoft-godkjenning. Kostnader for meldinger og data kan påbeløpe.» Jeg har ikke girt noe som skulle tilsi at jeg skulle få en slik melding akkurat nå. Bør jeg foreta meg noe? :engstelig:


#2

meisje sa for siden:

Jeg hadde tenkt at det phising eller annet lureri, så jeg hadde gjort ingenting annet enn å blokke nr SMS kom fra.


#3

amo sa for siden:

Jeg tenker spam.


#4

Divine sa for siden:

SMS-en kom i samme tråd som alle de andre legitime SMS-ene jeg har fått fra Microsoft, så det er derfor jeg blir så skeptisk.


#5

Elise sa for siden:

Du kan høre med familien din om noen har logget seg på noe sted med din mailadresse eller noe sånt. Ellers, bare å overse.


#6

Divine sa for siden:

Jeg løp inn til tenåringen, men han blånektet at han hadde logget seg på noe, så jeg tror ikke det er det.


#7

Røverdatter sa for siden:

Det er meldingen som kommer for to-faktor autentisering hvis du har en Microsoft-konto. Kan det være noe jobbrelatert?

Det er uansett ikke noe farlig hvis den kommer i Microsoft-tråden. Hvis noen logger seg på med ditt brukernavn og passord, så kommer de ikke inn uten denne koden i tillegg.


#8

Divine sa for siden:

Jeg har logget meg av alt jobbrelatert siden jeg er sykmeldt, så det er jo litt merkelig om det skulle være noe der. :vetikke:


#9

Bayone sa for siden:

Kan det være noen som har skrevet feil nummer i en tofaktor-autorisering? Evt. kan det være noen som prøver å hacke seg inn på din konto. Tenker at dette ikke er noe du trenger å gjøre noe med om det ikke oppstår flere ganger.


#10

Polyanna sa for siden:

Sånt melder jeg fra om til it på jobb.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.