Minerva sa for siden:
Skal ha middagsgjester og vil ha en enkel, men god forrett. Tips?
PS: Vi har to barn i huset som elsker reker. Men det kan også være annet.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Minerva sa for siden:
Skal ha middagsgjester og vil ha en enkel, men god forrett. Tips?
PS: Vi har to barn i huset som elsker reker. Men det kan også være annet.
Minerva sa for siden:
Kan man kombinere pannekaker/blinis og reker på en god måte?
liefje sa for siden:
Letteste og beste forrett: Gode tomater, basilikum og bøffelmozarella med en enkel dressing av ekstra virgin olivenolje og god eddik + salt og pepper. Forutsetter GODE tomater, men jeg får i alle fall fortsatt tak i det.
På blinis tar vi alltid creme fraiche, hakket rødløk og lodderogn (eller kaviar til VELDIG spesielle anledninger). Det er veldig godt. Reker ville jeg heller hatt sammen med avokado for eksempel.
liefje sa for siden:
Sånn f.eks. hvis man vil gjøre det enkelt og litt retro: www.matprat.no/oppskrifter/gjester/avokado-med-reker/
GinaK sa for siden:
Jeg lagde denne til min 50årsdag. Stor suksess. Prøvelagde den for gutta her og den gikk gjennom. :)
Stort pluss at den kan lages i forkant og settes kjølig.
gladkokken.no/oppskrifter/rekecoctail
m^2 sa for siden:
Denne gravlaksen fra Jamie Oliver er helt sinnsykt god og enkel å lage (men den må ligge en liten stund så må lages på forhånd). Vi har lagd den av både laks med skinn og av salmalaks (på salg :knegg: )
Vi serverer den på melbatoast med sennepssaus under, en liten dæsj creme fraiche på og noe rogn av noe slag. (og en dillkvast til pynt). Vi har servert 3 til forrett, men det er kanskje egentlig litt lite (vi har gjerne hatt en forrett i tillegg da). Den er både flott å se på og som sagt, utrolig god. Og får alltid mye god tilbakemelding på den.
Vi legger den opp som en «rosett» og siden den har veldig fine farger blir den ordentlig pen å se på. (bilde fra nett, denne laksen er ikke gravd med rødbete)
Charlie sa for siden:
Rekecocktail, fylt avocado og annen retromat er fresht, moderne og knallgodt blant kidsa og et hyggelig gjensyn for de voksne.
Det er bare kabareten som er parkert, hos oss. :knegg:
Minerva sa for siden:
Tusen takk for gode forslag! :blomst:
JA! Det blir det! :jupp:
Og nå har jeg slengt en langpanne foccacia i ovnen også, det elsker ungene.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.