Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger glasurtips

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg trenger tips til glasur til to kaker.

Første spørsmål: Funker ostekrem like godt til eplekake som til gulrotkake?

Andre spørsmål: Hva er den beste glasuren til sjokoladekake i langpanne? Og er sjokoladeostekrem noe å bruke, mon tro? :undrer:

Relevant info:
Jeg elsker ostekrem. :knegg: Jeg liker ikke smørkrem. Det vil si, smør er godt, men det er noe med smør og melis som jeg ikke synes er noe særlig. Jeg liker forsåvidt ganache, men den blir vel ofte litt tynn? Jeg liker skikkelig kremete glasurer.


#2

GinaK sa for siden:

Ja, det er jo smak og behag hva man liker.
Men ostekrem på eplekake? Har du smakt det før eller? :eek: Høres helt feil ut.
Skal det være noe oppå eplekake altså? Har aldri hørt om det.
Det er is som er deilig til lunka eplekake. :)

Har akkurat laget eplekake nå og får straks besøk av stedatter med familie. Skikkelig fin, den hevet helt opp til kanten. :riktig:

Jeg liker best smørkrem på sjokoladekake. Masse mykt smør og melis, piskes godt, med litt kaffe og kakao i. Og gjerne et egg i.


#3

polarjenta sa for siden:

Jeg syns ostekrem til eplekake høres litt rart ut, men jeg har jo ikke smakt det.

På langpannesjokoladekake liker jeg best melkesjokolade smeltet i fløte.


#4

Myria sa for siden:

Jeg synes marengssmørkrem (med sjokolade til sjokoladekaker) er godt og mye bedre en ren smørkrem.


#5

frukt sa for siden:

Har aldri vært borti eplekake med glasur så jeg aner ikke hva som hadde vært godt.
På sjokoladekake synes jeg det er godt med krem av fløte og sjokolade. Smelt sjokolade i fløte og la stå i kjøleskap noen timer før du pisker det opp litt.


#6

Nenne sa for siden:

Hvis du skal ha noe til eplekake som ikke er is eller krem, ville jeg laget noe med rømme eller creme fraiche. Tilsatt smaker som ingefær og kanel, kanskje kardemomme eller sitron, det kunne gått an å blande inn litt kremost i rømmen kanskje, for å gjøre blandingen litt tykkere, men jeg ville servert dette ved siden av kaka, ikke som glasur.


#7

Hyacinth sa for siden:

Takk for tips, alle!

God idé, Nenne! :)

Jeg liker forøvrig pisket crème fraiche mye bedre enn pisket fløte.

Om ostekrem er godt på eplekake? Jeg aner ikke. Det er derfor jeg spør. :knegg: Jeg elsker som sagt ostekrem, og jeg liker ikke så godt eplekake. Men jeg har noen epler i hagen. De er litt sure. Jeg ser ingen grunn til at det skal funke dårligere til eplekake enn til gulrotkake, egentlig, men som sagt liker jeg jo ikke eplekake. :sparke:


#8

Niobe sa for siden:

Jeg liker ikke så godt eplekake, så der melder jeg pass.

Men sjokoladeostekrem er veldig godt på sjokolade-langpannekaker, ja. Jeg lager ofte det til dugnad etc.


#9

Hyacinth sa for siden:

Oppskrift på den glasuren?

Tror ikke jeg bruker osteeglasur på begge kaker, i tilfelle.

Jeg har laget eplekaken allerede, det var jo overraskende enkelt. Vi skal ha selskap senere i uka, og jeg vet mange setter pris på eplekake selv om jeg synes det ikke er verdt kaloriene overhodet. :knegg: Håper de sure eplene fra hagen funker.

Vi skal ha marsipankake i tillegg (ikke jeg som lager), og det liker jeg heller ikke, så da bør jeg i hvert ha en glasur som gjør sjokoladekaken magisk. For min egen del, altså. :ego:


#10

Niobe sa for siden:

Sånn ca:

Kremost
Kremfløte (1 dl pr 100 g kremost)
Kakao (20 g pr 100 g kremost)
Melis (50 g pr 100 g kremost)

Pisk bløt krem, pisk i kremost, bland i kakao og melis.



#12

Taien sa for siden:

Psst Hyacinth: :secret: tips til en annen gang du skal lage noe av epler... Crumblepie med vaniljekrem! Kna sammen mel, smør, havregryn, sukker og kanel. Ha vaniljekrem i bunnen på en paiform (jeg er lat, så jeg bruker ferdig krem), legg epler i båter oppå og dryss over kanel og sukker (jeg syns det er godt med mye kanel og sukker...) dryss over crumble-blandingen og stek i ovnen. Du kan servere med iskrem, eller ingenting. Smaker NAM!


#13

Miss Norway sa for siden:

Glasuren som «hører til» firkløverkake synes jeg er fantastisk til sjokoladelangpannekake. Jeg bruker melkesjokolade og ikke firkløver, for jeg er allergisk mot hasselnøtter. Poenget er at den helles over varm kake rett fra ovnen (prikke den med gaffel først, så trekker den inn i kaken og den blir supersaftig. Nam!

Og så elsker jeg også Apple Crumble, åh det er godt det! Men jeg MÅ ha vaniljeis til. Og den egner seg IKKE som sånn tombolakake eller kiosksalgsobjekt. :knegg:


#14

Taien sa for siden:

Definitivt ikke! :knegg: Og ikke alltid i "pent" selskap heller!


#15

Hyacinth sa for siden:

Takk for epletips, Taien! Egentlig har jeg jo visst om dette, men det kom jeg rett og slett ikke på nå. Men det er ganske godt ja! :)

Takk for firkløvertips også! Jeg vurderte faktisk å prikke kaken i dag, særlig fordi den ble stekt litt for lenge. Men jeg frøs kaken og hadde ikke ingredienser til glasur.




#18

C3PO sa for siden:

Til høstkaker som eplekake og gresskar, bruker jeg smørkrem tilsatt kanel.

For et par uker siden ble jeg inspirert av karamellkaken på Det sote liv, men brukte engelsk eplekake i stedet for vanlig vaniljekake, og ellers med karamellglasur som beskrevet i oppskriften. Det var vellykket.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.