Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Penger trukket via mobilregning - uten godkjenning

#1

Timar sa for siden:

Jeg har dekket mobilregning via jobb, men trekkes hvis jeg bruker telefonen til private anliggender som koster penger. På siste regning oppdaget jeg at jeg var trukket 99 kroner til noe som het noe ala Ninjago-play. Det er tydeligvis opprettet et abonnement som koster 99 kroner i måneden som betales via telefonregning.

Det skulle være mulig å avslutte abonnementet på en nettside, men telefonnummeret mitt var ikke kjent for systemet (selv om de klarer å fakturere meg på nummeret), så jeg måtte kontakte leverandøren.

Lang historie kort: De la seg ganske flate da jeg spurte hvordan i alle dager det er mulig å starte abonnement uten noen form for bekreftelse eller bankkort eller signatur. Jeg er ikke i tvil om at 7-åringen min har trykket på et eller annet, men han kan jo ikke lese ordentlig en gang, så særlig samtykke-kompetent kan han ikke sies å være.

Har dere vært borti noe lignende?


#2

Fersken sa for siden:

Det har skjedd lignende med nær familiemedlemmer som ikke hadde lagt inn at det krevdes passord når det skjedde kjøp via Google Play eller Apple Store når det lå betalingskort knyttet til bruker.

Ellers har jeg ikke hørt om noe.


#3

Najade sa for siden:

Jeg har vært borti at man kan sende sms for å bekrefte trekk, og en sms er lett å slette etterpå.
Men det er jo merkelig at de da ikke har deg i systemet?

Det er mye rart, er vel hva jeg tenker om det.


#4

Timar sa for siden:

Ja, den kjenner jeg til også, og vi har derfor ikke betalingskort inne på dingsene til ungene.

Men trekk på telefonregning helt uten noen form for godkjenning, den er ny.. Og tydeligvis temmelig svak juridisk, siden selskapet la seg paddeflate og tilbød tilbakebetaling på andre kontakt med dem.


#5

Fersken sa for siden:

Det hørtes litt shady ut, men godt de la seg paddeflate relativt raskt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.