Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God og enkel kyllinggryte til hverdags?

#1

Serafin sa for siden:

Vi har brukt endel toro- indisk kylling-greier, og har prøvd en toro kyllinggryte, men sistnevnte var utrolig blass gitt.

Noen som har oppskrift på gode kyllinggryter, som er ganske kjappe og enkle, og uten at man må invistere i 100 forskjellige krydder og ting? :)




#4

Katinka sa for siden:

Tok utgangspunkt i Toro sin kremet kyllingsuppe, bytta nesten alt vannet med kokosmelk, la til 5 dl kyllingkraft, hadde i godt med red curry paste og stekte litt brokkoli som jeg hadde i til slutt. Pluss stekt kylling, selvsagt. Nydelig.



#6

Elise sa for siden:

Vet ikke hvilket nivå din matlaging er på, men siden du nevner Toro, så tør jeg å foreslå Rema 1000 sin ferdige Thaisuppe. Den synes vi er veldig god. Vi steker kylling som vi har oppi, og serverer også med nudler. Jeg har også fått den servert med diverse andre grønnsaker, som paprika, purre, minimais, vannkastanjer, det er vel bare å kjøre på og ta det man liker.


#7

Serafin sa for siden:

Jeg kan mye mer enn Toro, når jeg gidder. ;) Problemet er at det er ikke alltid jeg gidder, pluss at jeg har huset fult av kresne folk, så jeg ofte må lage 2-3 middager.
Kylling er praktisk, for da kan jeg steke kylling utenom til han som spiser bare ren kylling.

Thaimat er noe jeg sliter med, mye pga koriander eller hva det er, som gjør at det smaker såpe for meg.



#9

Eia sa for siden:

Jeg laget en hurramegrundt-vi-har-travelt-middag i går som fikk skryt fra familien, den er superenkel. (Vi skulle egentlig ha wok, men rakk ikke å handle.)

  • Sett over ris
  • Skjær kylling i passende biter (ettersom hvor travelt du har det)
  • Skjær grønnsaker i tynne små skiver. I går hadde jeg to champinjonger (rester), en spiseskje ferdig skåret paprika (fra siste taco), purre og litt savoykål i strimler. Men her er det bare å bøtte på med det som finnes i kjøleskapet.
  • Stek kylling i olje eller smør og legg til side
  • Ha oppi mer olje eller smør, og stek alle grønnsakene utenom kålen.
  • Ha oppi kål og litt buljong og vann, og kok i et par minutter
  • Ha i litt fløte og kok litt til
  • Smak til med salt, pepper og andre ønskelige krydder

Vi serverte kyllingen og grønnsaksrøra for seg (har kresent familiemedlem)

Det ble kjempegodt, og tok akkurat så lang tid det tar å koke risen.


#10

liefje sa for siden:

Gryte med kylling er jo omtrent pytt i panne, altså bare å ta det man har i kjøleskapet av grønnsaker å lage til. Enten steker man i wok og har på en ferdig woksaus eller en man lager selv, evt. bare soyasaus. Serverer med ris eller nudler. Eller man lager en mer vestlig variant med en blanding av buljong og fløte/rømme/creme fraiche i sausen. Eller man tar kylling i mexikansk saus (bare bruk for eksempel to poser vanlig tacokrydder og tilsett litt mer vann pluss bønner/løk/paprika). Eller lag en italiensk vri med en slags bolognesesaus eller carbonarasaus men kylling i stedet for det kjøttet man ellers ville brukt og servere med pasta. Vil man være mer avansert, kan man lage mye godt fra omtrent alle kjøkken i verden, bare å google litt.


#11

Noba sa for siden:

Vet ikke om denne kvalifiserer for hverdagsgryte pga fløte og parmesan, men denne elsker alle hos meg (jeg bruker purreløk og squash som grønnsaker i, men det er pga grining på nesa av varme cherrytomater - nydelig med sopp også). Serverer med ris og salat til. Jeg bytter ut kyllinglår med kyllingfilet.

meny.no/oppskrifter/Kylling/Kylling-i-form-med-urter-tomat-og-flote/


#12

gnuri sa for siden:

Jeg lagde en kyllinggryte i dag som ble veldig god.
Kokte kyllinglår og rensket de fri for skinn og bein.
Stekte en halv litenpakke med bacon og tilsatte
løk, hvitløk, chilli og gulrot i biter. Surret det til løken var blank. Tilsatte litt kraft fra kyllingen, en fløteslump (ca en dl), en dasj srirachasaus og litt koriander samt kyllingen.
Lot det putre til gulrøttene ble passe, og serverte med kokt ris.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.