Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når ta kaken ut av frysen?

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg har en sjokoladekake i langpanne og en eplekake i frysen. Skal serveres i morgen kveld. Når tar jeg det ut av frysen, og skal det settes på benken? Har ikke plass til begge i kjøleskapet.

Vi skal spise rester lørdag kveld. Har det noe å si for opptiningen? Tenker mest på eplekaken. Kan jeg servere den lun og likevel servere rester lørdag?


#2

C3PO sa for siden:

Ta den ut og sette den på benken imorgen tidlig. Jeg tiner aldri kake i kjøleskapet.

Jeg kan ikke se noen problemer med å servere eplekakenn lun og servere rester på lørdag. Jeg har da alltid kake i tine på benken i flere dager.


#3

Nextlife sa for siden:

Ta de ut 3-4 timer før. da rekker de å tine og bli myk.
Om du varmer den opp vil den nok bli hardere utenpå til dagen etterpå, kan du kanskje varme halvparten?
Ellers går det superfint å spise restene lørdag, jeg anbefaler å dekke den til over natta med plastfolie, kakelokk e.l.


#4

Hyacinth sa for siden:

Takk for tips, begge to!

Er heller ikke bekymret for å spise rester på lørdag, men jeg har jo allerede stekt eplekaken, skal varme den opp (hvordan?) i morgen kveld og hvis jeg da skal varme den opp tredje gang lørdag blir jeg skeptisk. Både i forhold til kvalitet og smak/konsistens.


#5

Hyacinth sa for siden:

Skal de være innpakket (de er pakket i alu-folie nå) mens de tiner, eller blir de bløte da?


#6

Hyacinth sa for siden:

Lune halvparten var en grei ide. :)


#7

C3PO sa for siden:

Jeg flytter ofte kaken over i kaketinen mens det tines - det blir lettere å flytte den mens den er frossen. Jeg pakker mine kaker i plastposer når jeg fryser dem, uten folie, og det hender at jeg lar dem tine i posen. Det er denne metoden jeg har brukt mest når jeg har bakt til klubbkantine osv. Jeg pleier ikke å varme opp kaker, så der har jeg lite kunnskap, men jeg tenker at Nextlife er inne på noe med å bare varme opp halvparten. Jeg ville også ha gjort det på ganske svak varme.


#8

Musemus sa for siden:

Vi skal spise kaker klokka 13 i morgen, men de må pyntes først. En sjokoladekake og en gultrotkake. Når bør jeg ta dem opp fra fryseren? I kveld eller i morgen tidlig?


#9

Nextlife sa for siden:

I kveld, og pynt gjerne i kveld. Sett i kjøleskap og ta de ut 2-3 t før slik at de blir tempererte og myke.


#10

Musemus sa for siden:

Takk, Nextlife. Så jeg skal ta dem ut og ta på glasur mens de er frosne enda? :teskje:


#11

Nextlife sa for siden:

Det er kanskje greiest å ha de halvtinte i alle fall, men det harikke så mye å si, gjør det som er mest praktisk for deg. :jupp:


#12

Musemus sa for siden:

Takk. Jeg har ikke lokk/kaketine til alle - men kan de stå utildekket i kjøleskapet eller er det uheldig?


#13

liefje sa for siden:

Jeg har brukt salatboller, bakeboller og tilsvarende store greier opp ned som lokk over kaker i sånne situasjoner. Utrolig hva man har.


#14

Musemus sa for siden:

Det er sant! Det er 3 langpannekaker, men den ene er delt i to. Jeg har lagt dem i kjøleskapet nå, så spørs om jeg da bare må ta på glasur i morgen tidlig? :vetikke:


#15

Svanen sa for siden:

Jeg leste, når ta katten ut av frysen...
Hvorfor puttet du den i fryseren, liksom?...
:knegg:


#16

Hyacinth sa for siden:

Jeg husker ikke at jeg startet denne tråden, engang, mrn hvis jeg hadde eid en katt, ville jeg definitivt puttet den i fryseren. :allergisk:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.