Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Anbefalinger ved kjøp av nytt kamera?

#1

Høns sa for siden:

Vi skal kjøpe nytt kamera for å kunne ta bedre bilder enn det vi gjør med med mobilen. Både speilrefleks, speilløst systemkamera og et godt kompaktkamera er aktuelt. Prisklasse opp til 10 000. Må kunne ta gode bilder uten for mye mikk makk og ikke være altfor stort og tungt å ha med seg rundt om. I dag har vi et Panasonic kompaktkamera med 20x optisk zoom som var best i test/anbefalt i 2012.

Av kompaktkameraer har vi blitt anbefalt (på Japan Photo):

  • Panasonic Lumix TZ200
  • CANON POWERSHOT G7 X MARK II
  • Sony RX100 IV

Hva slags kamera anbefaler dere? Om vi skal gå for kompaktkamera, hvilket sv disse tre er best? Eller har dere andre anbefalinger til kamera?


#2

Isolde sa for siden:

Som kompakt kamera er jeg veldig glad i mitt sony a6000. Ser at a6100 er kommet men er i en litt annen prisklasse.

Kan bytte ut objektivet for å utvide kamera.

Du du snakker om har jeg ikke prøvd. For min del var det viktig å ikke gå for langt ned i kvalitet når jeg skulle ha et kamera i tillegg til mitt fullformat speilrelfleks som jeg nå stort sett bare bruker til studio bilder.


#3

frukt sa for siden:

Kjenner ikke til de du nevner, men jeg ville gått for et som er værbestandig og med søker. Har Canon Powershot g5 selv, og er fornøyd. Men skulle gjerne sett at det var værbestandig.


#4

C3PO sa for siden:

Jeg er veldig glad i min Canon EOS 600D. MEN da jeg skulle opp og ned alle fjellene jeg besøkte i sommer, var det skikkelig tungt å ha den hengende rundt halsen. Så om jeg skal gjenta bragden, blir det kompaktkamera. Jeg så at Powershoten på listen var anbefalt mange steder, og synes selv at den var fristende.



#6

HP sa for siden:

Jeg har god erfaring med Sony ZV-1, som erstatter Sony RX100-serien. Har brukt den mest til video. Ellers så er Sony a6400 (og 6600) og A7c/A7III veldig bra om du vil ha utskiftbare objektiver.


#7

Lavender sa for siden:

Jeg er amatør som tar bilder på ferie i hovedsak. Vil ha det lett og enkelt med wifi overføring, 4k, video, vendbar skjerm og enkel lading. Jeg ønsket rikere lys og farge i bildene mine, det har jeg nå.

Jeg kjøpte Panasonic Lumix GX800 kompakt.
www.elkjop.no/product/foto-og-video/kompaktkamera/DMCGX800BLK/panasonic-lumix-gx800-kompaktkamera-sort?&scid=SEM6280&gclid=Cj0KCQjw3uboBRDCARIsAO2XcYBZpo62-UCSygXVID28mFEWLeOh-ZF8zDnehqMNnvQmugp7M75EaIEaArdLEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Neste ønske var Canon PoweShot G9
www.scandinavianphoto.no/canon/powershot-g9-x-mark-ii-solv-1031522?gclid=Cj0KCQjw3uboBRDCARIsAO2XcYDFs4Ud3VuLppS5YiA2Fz_k5AnKHYDNYd1QqzCx8i9_xkhs2noahtkaAuDSEALw_wcB

Mitt budsjett var mindre, ser du har fått anbefalt samme kamera, mer avansert og i en høyere prisklasse.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.