Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Litt mer spennende fiskegrateng

#1

Blå sa for siden:

Jeg har lyst på fiskegrateng til middag. Jeg pleier å lage den ganske tradisjonell, fisk, makaroni, hvit saus med muskat i og pisket eggehvite på toppen. Det er godt, men nå har jeg lyst på noe annet.

Så er det noen som lager en mer spennende fiskegrateng og som vil dele?


#2

Madicken sa for siden:

Litt gulrøtter og brokkoli i selve gratengen, en blanding av brødkrumme og revet parmesan på toppen. :nam:


#3

kamp sa for siden:

Kokosmelk istede for melk og laks istede for hvit fisk

Jeg har også blomkål og brokkoli oppi


#4

Tjorven sa for siden:

Er det en ting ungene mine er helt klare på er det at man ikke skal gjøre fiskegratengen mer spennende. Da kommer det bare voldsomme protester. Det hender jeg lager fiskeform med laks, hvit saus, brokkoli og spinat, men da kaller jeg det fiskeform slik at de ikke blir sure. :knegg:


#5

Madicken sa for siden:

Litt av det samme problemet her. Særlig om jeg prøver å luke ut den (etter min mening) ødeleggende makaronien. Da blir det rabalder. :nemlig:


#6

Blå sa for siden:

Takk alle sammen.

Jeg ser poenget Tjorven. :D Men det lokket til Madicken hørtes godt ut og kan være nok til at jeg får litt mer inspirasjon.

Jeg synes egentlig at det er godt med makaroni i gratengen, så lenge det ikke blir for mye.


#7

Syrinx sa for siden:

Jeg bretter eggehviten inn i gratengen. Topper med knekkebrød/kavring som jeg kjører sammen med smør.

Og så har jeg gjerne litt løk/gressløk/vårløk i gratengen.

Dersom man liker smaken av røkt torsk/kolje så blir det, etter min smak, den aller beste fiskegratengen.


#8

Blå sa for siden:

Det er jeg enig i Syrinx. Jeg lager en fiskepai med røkt torsk og hvit saus, med ett lokk av potetstappe. Inspirert av skotsk mat. Kjempegodt.

Men det er stadig vanskeligere å finne røkt torsk synes jeg.


#9

Syrinx sa for siden:

Ja! Jeg var ute og leita etter det her om dagen og kunne ikke finne det i frysediskene. Får høre hos fiskehandleren kanskje.


#10

Tjorven sa for siden:

ÅH! :nam: Røkt kolje var vel stort sett den eneste fisken jeg likte som barn. Det husker jeg vi kjøpte i frysedisken, men jeg kan ikke huske å ha sett det på lenge.

(Jeg likte ingen form for fisk da jeg var barn. Jeg husker at jeg synes det var helt grusomt. Og så bare elsker jeg fisk nå i dag. Uten at jeg helt kan sette fingeren på når den endringen skjedde. Ungene mine liker laks og ørret, men ellers er det mye rynking på nesa over fiskemiddager. Fiskegrateng er et hederlig unntak, og det spiser de gjerne. )


#11

Blå sa for siden:

Jeg fant frossen røkt torsk tidligere. Nå finner jeg det bare i mer spesialiserte fiskedisker, med tilsvarende pris. :D

Og Tjorven. Jeg har det egentlig på samme måte. Vi spiste fisk seks dager i uken da jeg var barn og jeg husker bare hvordan jeg prøvde å spise den obligatoriske fisken så raskt som mulig, slik at jeg kunne avslutte med potet og smør, som faktisk var godt. Jeg tror at det skyldes tilberedningen. Min far sliter med å forstå at fisk kan tilberedes på annen måte enn litt overkokt og så presenteres den aldri spesielt spennende heller.

Mine liker heldigvis fisk. Men, om jeg så sier det selv, jeg tilbereder den bedre enn mine foreldre gjorde.


#12

Inagh sa for siden:

Bacon i fiskegratengen. :nam:


#13

Madicken sa for siden:

Vi pleier å ha sprøstekt bacon ved siden av gratengen. Sprøstekt løk er også godt tilbehør.


#14

Syrinx sa for siden:

Og er man vill og gal, spise fiskegratengen med brunet smør på.


#15

-ea- sa for siden:

Kan signere Blå sitt innlegg om oppvekst på overkokt fisk.

Jeg lager tradisjonell fiskegrateng med makaroni, og strøkavring på toppen. Lagde av kveite en gang, det ble too much, så den bør blandes med annen fisk.


#16

Tjorven sa for siden:

Jeg husker også at jeg kom meg gjennom fiskemåltidene ved å spise fisken først og deretter poteter med smør. Men min minstemann liker ikke poteter heller, så for ham er det ingen hjelp.

Men jeg trekker altså ikke torsk i en evighet og serverer det med istykkerkokte gulrøtter. :nemlig:


#17

Blå sa for siden:

Det regnet jeg heller ikke med Tjorven.

Som sagt, jeg har det enkelt, med et barn som liker fisk og ett som synes det er helt greit.


#18

Charlie sa for siden:

Fiskegrateng med klippfisk. Det er ordentlig bacalao. Portugiserne vi kjenner ble bare helt tause og stirret da vi spurte om de ikke brukte bacalao med tomat. :sjokk: NEI.

Bacalao som de bruker, var som vår fiskegrateng. Knallgod. Knallgod! :vilha:

Ellers er fiskegrateng best original, skjønt det hender vi har i revet gulrot.

Så kan man gå all-in med portugisisk sjokoladesalami til dessert. Sjekk slektskapet med Delfiakake!

leitesculinaria.com/231998/recipes-chocolate-salami.html


#19

veobra sa for siden:

Jeg synes helt vanlig fiskegrateng med laks var godt. Ikke store endringen, men tydelig en annen smak. Parmesan blandet i brødraspet på den tror jeg også vi hadde.

Jeg har alltid likt fisk tilmiddag hjemme selv om det var mye frossen torsk i blokk. Det var smeltet smør til, da var jeg stort sett fornøyd. :knegg:


#20

Myria sa for siden:

Jeg liker Jamie Olivers fiskegrateng. Løk og gulrot stekes, så har man i fløte, litt Dijon-sennep, revet cheddar, spinat, torsk i biter og hardkokte egg i biter. Alt has i en form, dekk med potetmos og stek ved 220 grader i ca 25 minutter.


#21

Blå sa for siden:

Spennende Myria. Takk


#22

Einhyrningur sa for siden:

Jeg bruker bacon i selve fiskegratengen og ost på toppen. Det hjelper litt.



#24

Blå sa for siden:

Det ble Jamie Oliver paien. Veldig god.


#25

Myria sa for siden:

Så bra du likte den. :jupp:


#26

Bergensis sa for siden:

Litt fiskepudding i gratengen.


#27

Palmen sa for siden:

Vi henger nok litt etter, for her i huset har vi nylig gått fra Findus til Palmens fiskegrateng, og den er aldeles helt basic med fullkornsmakaroni, torsk, hvit saus med muskat og kavring. Og ungene ELSKER den. Bill mrk hadde fiskegrateng til middag i dag


#28

Skilpadda sa for siden:

Karri i stedet for muskat ble tatt vel imot her i huset, husker jeg. (Freste den litt i smøret før jeg lagde hvit saus.)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.