Jeg har lyst på fiskegrateng til middag. Jeg pleier å lage den ganske tradisjonell, fisk, makaroni, hvit saus med muskat i og pisket eggehvite på toppen. Det er godt, men nå har jeg lyst på noe annet.
Så er det noen som lager en mer spennende fiskegrateng og som vil dele?
Er det en ting ungene mine er helt klare på er det at man ikke skal gjøre fiskegratengen mer spennende. Da kommer det bare voldsomme protester. Det hender jeg lager fiskeform med laks, hvit saus, brokkoli og spinat, men da kaller jeg det fiskeform slik at de ikke blir sure. :knegg:
ÅH! :nam: Røkt kolje var vel stort sett den eneste fisken jeg likte som barn. Det husker jeg vi kjøpte i frysedisken, men jeg kan ikke huske å ha sett det på lenge.
(Jeg likte ingen form for fisk da jeg var barn. Jeg husker at jeg synes det var helt grusomt. Og så bare elsker jeg fisk nå i dag. Uten at jeg helt kan sette fingeren på når den endringen skjedde. Ungene mine liker laks og ørret, men ellers er det mye rynking på nesa over fiskemiddager. Fiskegrateng er et hederlig unntak, og det spiser de gjerne. )
Jeg fant frossen røkt torsk tidligere. Nå finner jeg det bare i mer spesialiserte fiskedisker, med tilsvarende pris. :D
Og Tjorven. Jeg har det egentlig på samme måte. Vi spiste fisk seks dager i uken da jeg var barn og jeg husker bare hvordan jeg prøvde å spise den obligatoriske fisken så raskt som mulig, slik at jeg kunne avslutte med potet og smør, som faktisk var godt. Jeg tror at det skyldes tilberedningen. Min far sliter med å forstå at fisk kan tilberedes på annen måte enn litt overkokt og så presenteres den aldri spesielt spennende heller.
Mine liker heldigvis fisk. Men, om jeg så sier det selv, jeg tilbereder den bedre enn mine foreldre gjorde.
Kan signere Blå sitt innlegg om oppvekst på overkokt fisk.
Jeg lager tradisjonell fiskegrateng med makaroni, og strøkavring på toppen. Lagde av kveite en gang, det ble too much, så den bør blandes med annen fisk.
Jeg husker også at jeg kom meg gjennom fiskemåltidene ved å spise fisken først og deretter poteter med smør. Men min minstemann liker ikke poteter heller, så for ham er det ingen hjelp.
Men jeg trekker altså ikke torsk i en evighet og serverer det med istykkerkokte gulrøtter. :nemlig:
Fiskegrateng med klippfisk. Det er ordentlig bacalao. Portugiserne vi kjenner ble bare helt tause og stirret da vi spurte om de ikke brukte bacalao med tomat. :sjokk: NEI.
Bacalao som de bruker, var som vår fiskegrateng. Knallgod. Knallgod! :vilha:
Ellers er fiskegrateng best original, skjønt det hender vi har i revet gulrot.
Så kan man gå all-in med portugisisk sjokoladesalami til dessert. Sjekk slektskapet med Delfiakake!
Jeg synes helt vanlig fiskegrateng med laks var godt. Ikke store endringen, men tydelig en annen smak. Parmesan blandet i brødraspet på den tror jeg også vi hadde.
Jeg har alltid likt fisk tilmiddag hjemme selv om det var mye frossen torsk i blokk. Det var smeltet smør til, da var jeg stort sett fornøyd. :knegg:
Jeg liker Jamie Olivers fiskegrateng. Løk og gulrot stekes, så har man i fløte, litt Dijon-sennep, revet cheddar, spinat, torsk i biter og hardkokte egg i biter. Alt has i en form, dekk med potetmos og stek ved 220 grader i ca 25 minutter.
Vi henger nok litt etter, for her i huset har vi nylig gått fra Findus til Palmens fiskegrateng, og den er aldeles helt basic med fullkornsmakaroni, torsk, hvit saus med muskat og kavring. Og ungene ELSKER den. Bill mrk hadde fiskegrateng til middag i dag