Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vedovn som plutselig stinker

#1

Pasta sa for siden:

Må selvsagt spørre om noen har opplevd lignende.

Vi har bodd i leiligheten i 9 år, og for noen uker siden oppsto et nytt problem.
Det er ikke gjort noen tekniske endringer den siste tiden. Det er balansert ventilasjon, men denne har aldri skapt problemer før. Den står på middels kraft hele året.

Problemet er at vedovnen plutselig stinker sur/våt aske/røyk når den ikke er i bruk.
Trekkene i ovnen er stengt, men når vi kommer hjem må vi gjennomlufte hele leiligheten for å fjerne lukten.

Når vi fyrer i ovnen er ikke lukten like påtrengende, men for tiden er det 12 plussgrader og unødvendig med fyr i ovnen.

Noen som har erfaring og råd?


#2

-ea- sa for siden:

Er det flere ovner tilknyttet samme pipeløp, evt. fra andre leiligheter?
Har dere sjekket at det er helt tett rundt ovnsdøra og rundt røret som går inn i pipa? Kan være at det har oppstått en lekkasje der i løpet av årene.
Har pipa vært feid i det siste? Kan det ligge sot nederst i pipa som nå skaper lukt hos dere?


#3

Charlie sa for siden:

Ville fått det sjekket. Enten dere gjør det eller melder til styret. Melding til styret er kanskje lurt, for det fall at det gjelder flere i huset.


#4

-ea- sa for siden:

Ja, hvis det er et borettslag eller sameie, så bør styret få melding om dette.

Hadde et tilfelle der jeg bodde før, der det kom inn røyk i en leilighet. Viste seg å være ny beboer i leiligheten to etasjer under, som fyrte ganske mye mer og oftere enn de forrige folka hadde gjort. De fant ut at det var manglende tetting rundt røykrøret i leiligheten som fikk inn røyken. Ganske enkelt å fikse.


#5

Magica sa for siden:

Det er også viktig å ha åpne lufteventiler på vinduer osv. Der vi bor så kan vi ikke ha på kjøkkenvifta når vi fyrer, og røyk har gått ned i leiligheten under. Men det blir bedre hvis det er god trekk (åpne ventiler). Dette bør sjekkes.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.