Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Engelsk strikkeoppskrift - hjelp

#1

LilleRosin sa for siden:

Prøver å jobbe meg gjennom en engelsk strikkeoppskrift for første gang, og stopper opp ved vrangborden.

Jeg skjønner at det er økning på gang, men hvordan tolker jeg dette? Det er 5 størrelse, så skjønner at noe er relatert til det.


#2

celebelen sa for siden:

Først strikker du vrangbord over x antall masker (etter størrelsen).
Så strikker du 2 masker vrangbord, øk 1, 5 masker vrangbord, øk 1, 2 masker vrangbord - dette gjentas, antall ganger kommer an på størrelsen du strikker.
Deretter strikker du vrangbord over y antall masker (etter størrelsen).

Til slutt skal du ende opp med antallet masker som passer med størrelsen du strikker (127 masker i minste størrelse, 197 i største).

Vet ikke om det ble noe klarere?


#3

Adrienne sa for siden:

Jeg tror det beskriver hvordan du skal øke i vrangborden. Tar man utgangspunkt i minste størrelse skal du strikke tre masker vrangbord, så to masker vrangbord, en økning, fem masker vrangbord, en økning elleve ganger (altså gjenta det som er mellom ** elleve ganger) og så tre masker vrangbord til slutt, og da skal du ende opp med 127 masker.


#4

LilleRosin sa for siden:

Tusen tusen takk!

Da skal jeg i hvert fall få til vrangborden.


#5

Tjorven sa for siden:

Min erfaring er at engelske oppskrifter er utrolig detaljerte, men at det bare er å gjøre nøyaktig det som står. (I norske oppskrifter er det ofte langt mer rom for tolkning.)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.