Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Størrelser for små damer

#1

apan sa for siden:

Lillesøster er på vei ut av vanlige barnestørrelser og jeg sliter med å relatere meg til de nye størrelsene for henne. Hun er litt over 150 høy, men har lange ben og bruker 164-170. Ofte kan man da like gjerne gå over til damestørrelser, og hun har brukt noe XS og S.

Nå ser jeg på et superundertøysett i type 34-36-38-størrelser. Siden jeg selv er 42, aner jeg faktisk ikke hva som kan passe henne. Noen forslag? Hun er slank (ikke spiker) og har ikke fått noen former ennå.


#2

millact sa for siden:

34 eller 36, kanskje?


#3

Nera sa for siden:

Ikke noe større enn 34, tenker jeg. Jeg er høyere og bredskuldret, og vaker mellom 34 og 36 i sånne sett selv.


#4

Niobe sa for siden:

Hvilket merke? Jeg er 1.62 og bruker barnestørrelse i mye superundertøy og ull. Ofte kan jeg velge mellom 34 eller barnestørrelse, men barnestørrelse er jo billigere. :knegg:


#5

Fintdethei! sa for siden:

Jeg har flere ganger erfart at de største barnestørrelsene er mindre enn de minste damestørrelsene. Hun finner sikkert både bukser og gensre på type Gina Tricot, BikBok etc.



#7

apan sa for siden:

Jada. Det er ikke vanskelig å finne klær. Problemet er bare at jeg nå skal forsøke bestille noe på nett i "rare" størrelser.


#8

Fintdethei! sa for siden:

Aha, skjønner....leste litt fort. Ja, det er kanskje vanskeligere, ja.



#10

apan sa for siden:

Hun liker ikke at ting er trangt. Jeg tenkte 34 eller 36. Men da er det altså 34 kanskje?


#11

Input sa for siden:

Det varierer jo så innmari mellom størrelsene, men jeg bruker S i de fleste dameklær og byttelåner hettegensere med 2010-sønn som bruker 164. Men som sagt, det varierer veldig. Jeg har jo noen klær jeg må ha 34 i og noen jeg har 42 i.

Ullundertøy pleier jeg å bestille litt stort, men det er vel mest fordi jeg ikke liker at det er limt til kroppen som jeg føler det ofte skal være.


#12

apan sa for siden:

Ja, stemmer greit det, Input, for det er stort sett S som passer henne nå.


#13

Niobe sa for siden:

36 er for stort til meg i Twentyfour. De er romslige i vidden. Jeg har sett i 34 og også i 12 år, og i 12 år sitter stillongsen bedre på.


#14

apan sa for siden:

Skjønner. Men hun passer altså ikke i 12 år til vanlig.



#16

millact sa for siden:

Jeg og. Heller for stort enn for smått. Og det kan vel returneres.


#17

Niobe sa for siden:

Twentyfour er stort. Jeg har på meg superundertøy i 34 fra Twentyfour as we speak, og det er løst i fasongen. 12 sitter på som tights, mens 34 som koseplagg. Veldig sikker på at jeg trekker mer enn datteren din i vidde.


#18

apan sa for siden:

Ja, det er nok mulig.


#19

Che sa for siden:

Jeg tror at Kari traa er litt smale i størrelsen (om du finner det på tilbud)


#20

millact sa for siden:

Tror XXL har tilbud nå for medlemmer.


#21

Tjorven sa for siden:

Dette varierer mye med merke. Og da snuppa var på den alderen var hun langt mer tilbøyelig til mene at det "passet" hvis det var litt stilig. Kari Traa både var og er stilig. :nemlig: Der ville jeg gått for XS til en som bare er 150 cm høy og fremdeles barn i kroppen.


#22

Niobe sa for siden:

Kari Traa er mindre og smalere i størrelsen enn Twentyfour, ja.


#23

Trulte sa for siden:

Xs 34 slik som du beskriver. Jeg er lita (under 1.60) men har former og må ha xs eller 34. 36 tar jeg kun dersom det er smått, ellers ikke skal sitte.


#24

apan sa for siden:

Hun kan ikke bruke ull, så Kari Traa utgår. Hun er ikke så opptatt av stilig heller og hater at det er trangt.

Jeg tok 36 :knegg: . Det får ligge og vente om det må.


#25

apan sa for siden:

Jeg kan melde at da settet kom ble jeg så usikker på størrelsen fordi underdelen så veldig kort ut (sammenlignet med settet hun har i 152) så jeg endte med å gi henne det med en gang selv om det var ment som en kalendergave. Hun trengte det uansett da, og jeg ville hun skulle prøve så vi evt kunne returnere.

Jeg kan da dele at str 36 sitter som et skudd, litt lang genser bare, men det er bare godt.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.