Trenger litt kos og trøst og coronahygge ute i år. Har sett en hos Jernia som koster 1400, den ser grei ut. Heter Sunwind, noen som har en sånn? Er det innafor å ha den på treterassen vår nå i høst/vinter? Eller bør den stå på plenen? Er det noen som har erfaring med bålpanne? Lager dere noe gøy på den eller er det bare for bålets skyld? Bare pølser og pinnebrød og grilling av marshmallows eller noe mer fancy? Ekstrautstyr - bare tull eller kjempelurt?
Vi har vår stående på verandaen. Fyrer for kosen sin del, men bruker den også som grill. Har kaffekanne og ønsker meg suppekjele. Og sånn popcornpopper!
Vi hadde en som stod på toppen av tomten. Snekret benker og har sittet der med vennegruppe fra skolen og grillet pølser. Stas! Vi har også spist grøt der i desember.
Hadde en billig en fra Clas Olsen. Rustet i stykker, burde stått under tak.
Jeg fikk bålpanne i 50- årsgave i april. :hjerter:
Jeg har ikke mot til å ha den på terrasse/balkong (underlag av treverk), så jeg har satt min i et lunt område på tomten med stein under.
Ikke de store gastronomiske utskeielsene ennå, men har hatt pølser og pinnebrød, kanelsnurrer på pinne (pinnebrøddeig dyppet i kanel/sukker) og vaffelkaker fra båljern. Har ønsket meg popcornkurv i julegave.
Vi har en fra espegård. Har hatt den i noen år og den holder seg godt. Bruker den mest til grilling og bål, men ønsker meg en sånn stor flat panne til den.
De jeg kjenner som har bålpanne/stativ på platten/terrassen, har satt skiferheller under. Jeg hadde ikke tort å ha bare treverket under, i tilfelle det ramler ut glør o.l.
Vår står i hagen. Den blir brukt mye mer enn jeg trodde på forhånd. Vi griller mest pølser og mashmallows på den, men det beste er ikke matlaging, det er at den gir veldig deilig varme og gjør at vi sitter ute sent på kjølige kvelder også. Det er noe som er så utrolig koselig med bål, og den varmer veldig godt.
Vi har det på hytta, men valgte å gruse under området den står på fordi jeg rett og slett ikke orker å hele tiden tenke på glør og vind. Da slapper jeg ikke av. Ikke aktuelt å ha den på plattingen, ikke nødvendigvis fordi den skal ta fyr, men jeg vil heller ikke ha merker i den etter glør f.eks.
Vi har ikke laget så mye mat i den, men marshmallows/smores er alltid en stor hit.
Vi har Espegård, og valgte den etter å ha sjekket litt rundt både på nett og blant venner. Den har mye tilleggsutstyr som man kan kjøpe etterhvert om man ønsker det.
Jeg har Morsø Forno på tre ben. Den er i støpejern oh varmer. Kan være pizzagrill og mer. Det endel tilbehør å få kjøpt. Annen prisklasse enn bålpanne.
Vi har bålpanne både hjemme og på hytta, og den står på terrassen begge steder. Har aldri vært antydning til branntilløp i treverket. Vi har på gnistfangere og de fanger opp en god del. Bålpanna brukes mye både på hytta og hjemme, til matlaging og kos. Skal vi grille bruker vi grillkull, og får en jevnere temperatur.
På hytta griller vi ofte biff (har stekeplate som ekstrautstyr), og den blir skikkelig god!
Jeg har bålpanne og har skiferhelle under på terrassen. Fyrer med pellets som ikke avgir gnister også, så da er det minimal fare for brann. www.instagram.com/p/BarNVWSjVQs/
Ja, den er veldig grei, og det er også et sånt trekk som gjør at en kan ta den med på tur, blir litt mindre når en slår den sammen. Har ikke prøvd andre panner, men jeg synes denne er grei. Nå skal det sies at jeg ikke har brukt den veldig mye, men vurderer å lage et lett-tak over pergolaen min slik at jeg kan sitte ute i vinter og da tror jeg at jeg vil kunne bruke den mye mer.
Vi har Espegård, fikk i 50-årsgave til oss begge av svigers. Har fått med en del tilbehør, rister og "bord" til å ha mat/tilbehør på, men ønsker oss mer. Den står på treterrasse, vi har ikke hage på den siden av huset. Har ikke noe beskyttelse på terrassegulvet, det går helt fint, ingen glør som lekker ut. Har grillet pølser, marshmallows og ostesmørbrød til nå, men skal nok utforske det mer etter hvert. :nikker: