Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tikka masala

#1

Floksa sa for siden:

Vi skulle vært i konfirmasjon men måtte snu etter en times kjøring da konfirmasjonen ble avlyst. Den skal gjøres digitalt og jeg tenkte å lage samme mat som resten skal spise. Det er tikka masala.
Men det har jeg aldri gjort før så er svært åpen for tips.
Gi meg oppskrift på din beste tikka masala. Vi bruker svin i stede for kylling men det regner jeg med går bra.




#4

løve70 sa for siden:

Denne er god. Går sikkert fint med svin istedetfor kylling.
Kylling Tikka Masala
Ingredienser:
750 g kyllingfilet
2 ss garam masala
1 ss paprikapulver
1 ss frisk ingefær, revet
1 ss hvitløk finrevet
0.5 ts salt
1.5 dl yoghurt naturell
2 ss nøytral olje
Smør til steking
Sausen:
2 stk rødløk hakket eller skåret
1.5 ss ingefær finhakket
2 fedd hvitløk finhakket
1.5 ss garam masala
2 ss paprikapulver
1 ts chilipulver (her kan en sikkert trygt ta mer, eventuelt ta ½-1 finhakket rød chili)
400 g plommetomat ca en boks, knuste
3 dl fløte
salt
sukker
Frisk koriander

Fremgangsmåte:

  1. Skjær hver kyllingfilet i 4-5 biter. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Tilsett kyllingen og pass på at alle bitene er dekket av marinade. La det stå og marinere i kjøleskapet i minst 1 time, gjerne natten over.
  2. Ta kyllingbitene opp av marinaden. Varm en stor stekepanne og stek kyllingen over høy varme. Legg kyllingen til side så lenge.
  3. Smelt 2 spiseskjeer smør i en mellomstor gryte. Tilsett løken og fres løken til den blir gyllen, myk og litt karamellisert. Tilsett hvitløk, ingefær, garam masala, paprikapulver og chilipulver. La det frese videre i et minutt under omrøring. Ha i tomatene og la sausen småkoke i 5 minutter.
  4. Hell i fløten og la sausen koke stille og rolig i 15-20 minutter. Smak sausen til med salt og litt sukker. Legg kyllingbitene i sausen og la det hele trekke ved lav varme i ca. 15 minutter.
  5. Dryss over frisk koriander og server retten med kokt basmati ris, raita og naanbrød.

#5

Floksa sa for siden:

Bør jeg doble marinade og saus når jeg doble kjøttmengden? Vi er mange :knegg:


#6

Zulu sa for siden:

I min oppskrift (som er omtrent den samme som løve sin, tror jeg), kan du legge inn antall og få justerte mengder. Men ellers er det korte svaret «ja».


#7

Pamina sa for siden:

Doble marinade om du dobler kjøtt, om du får tak i sånn skikkelig tjukk youghurt så der det bedre. Bruk den til å lage raita som du har ved siden av og til å lage nanbrød etter oppskrift på Trines matblogg.

Bruk lang tid på å steke løken, la den ligge på middels varme lenge heller enn å frese fort. Forstek svinekjøttet kort, og la det varmes ferdig i sausen på lav varme så de ikke blir tørt.


#8

Floksa sa for siden:

Hvor lenge bør jeg drenere yoghurten? Fant bare vanlig naturell så den henger til drenering nå :knegg:
Og jeg fant ikke garam masala krydder? Bare Tikka masala? Er det krise?
Kan jeg lage mango chutneyen i dag? Skal spises i morgen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.