Babyen ble allergitestet i dag, med klart utslag på allergi for egg, så både hun og jeg må leve eggefritt i hvert fall frem til hun er et år. Det er jo litt morsomt, siden vi først fikk beskjed om å gi henne ett egg om dagen fordi hun er så liten av vekst. :gal: / :knegg:
Vi spiser vanligvis veldig mye egg i familien, så det blir en omveltning og vi har ingen eggeallergikere i familien fra før, så dette har vi lite kunnskap om også. Jeg lurer på om noen har gode tips til hvordan vi kan erstatte egg? Hva er den beste oppskriften på eggefrie vafler? Og hva med pepperkaker? Går det an å lage pai uten eggestand, eller finnes det noe som kan erstatte egget?
Tåler hun melk? Eggefrie og melkefrie vafler fikk jeg aldri til.
Møllerens har (hadde) en god miks med vafler.
Det finnes no-egg, evt kan du koke linfrø og bruke avkoket som eggehvite.
Ja, hun tåler heldigvis melk. Storebroren tålte ikke melkeprotein, og det tror jeg faktisk var mye verre.
Pai med hvit saus? Interessant. Det kan vi kanskje prøve, med nok fyll er det kanskje ikke så mye saus som skal til.
Vi har ført kostholdsdagbok, og babyen reagerer når jeg spiser stekt egg og hun får det i seg via morsmelka, så her må nok helt eggefritt til, dessverre. :(
Minste her var allergisk mot egg, og kunne ikke få hardkokt egg på huden engang uten å få reaksjon, så vi levde helt eggefritt i en del år til hun vokste det av seg (ca 7 år). Hun reagerte også om vi stekte egg hjemme.
Jeg brukte facebooksiden "uten egg" og også en del vegan-oppskrifter på veganersider på Facebook.
Vafler og pannekaker er enkelt å lage utan egg. Vi erstatter egg med bakepulver, ca 2 ts på ei røre basert på 1 liter melk, elles oppskrift som normalt. Mannen er kjempeallergisk mot egg, så det har vi sjelden i hus. Det er heilt problemfritt når ein først er blitt van med det, så lenge vi får styre matlaging sjølv. Det er verre å ete ute!
Har sett at det har vært laget pikekyss av væsken i kikertbokser, så mulig man kan piske det til feks gratenger o.l. også, eller hvor man trenger å vende inn luft ? :vetikke:
Jeg levde uten egg en periode og har en søster som gjør det fortsatt. Har brukt en del veganske oppskrifter og allergikokken.no som lar deg velge vekk ingredienser i oppskriftsøk. Vafler, pannekaker og mange kaker er lett å lage uten. Jeg brukte NoEgg en del, men noen steder kan en også bruke ekstra bakepulver.
Egg pga er så liten? Jøss, hvor liten er hun, liksom. Jeg har hatt et dysmaturt barn og et skrint og tynt knøttebarn, men aldri fått slikt råd. Håper dere finner enkelt kosthold.
Takk for tips! Litt flaut at jeg ikke tenkte på å sjekke veganske oppskrifter selv, men det skal vi absolutt gjøre.
Det er en stund siden vi målte henne, så jeg husker ikke tallet, men i lengde er hun er litt under den helt nederste streken på percentilskjemaet. I vekt er hun i det minste innenfor skjemaet, så hun er ikke tynn lengre, heldigvis. Bruker 62 i klær, mye av ulltøyet hennes er 50/56. 7,5 mnd gammel.
Ja, det var det, men det er endret. Før ble man jo rådet til å unngå mulige allergener fordi man trodde man kunne unngå allergi, så da ble man anbefalt å vente med egg, nøtter, skalldyr og til og med gluten i noen tilfeller. Nå er egg på listen over mat som anbefales fra seks måneder, fordi det er en super kilde til vitaminer, proteiner og ikke minst jern.
Her er en artikkel om egg til småvokste barn. Vi fikk den tilsendt av barnelegen i september, den samme barnelegen som nå konstaterte at vi må kutte ut egg helt. :knegg:
Som min yngste da. Noen er jo små og følger de egen kurve er det jo bra nok. Min er nå litt under 2 %-kurven, men det er jo null stress det. Vært sånn siden baby, men nå er hun ikke tynn lenger. Rart at det er så ulikt hva slags råd man får.
Den artikkelen omhandler jo barn som får dårlig ernæring i fattige land... Antar ditt barn har fått det hun trenger;-)
Hva slags råd man får avhenger jo mye av den totale situasjonen, og akkurat denne babyen har hatt ganske store utfordringer med matinntak, både mens hun ble fullammet og i overgangen til fast føde. Så hun har nok dessverre ikke fått det hun trenger, og da er det kanskje et poeng, for barnelegen, å være enda mer enn normalt påpasselig med hva hun blir tilbudt. :vetikke:
Tenkte mest på det med egg og allergener. Syns jo egentlig ikke det er SÅ lenge siden jeg hadde småbarn, men følger min nieses barselstid med fascinasjon - det er så mye som er annerledes! Mye smart, da!
Vi ble forresten også anbefalt å la henne smake på sjokoladepålegg, bare sånn for å understreke at det ikke var en baby med ubetydelige utfordringer knyttet til matinntak. Men nå, er det heldigvis på god vei til å bli betraktelig bedre, så nå er det normalt kosthold vi går for.
Jeg synes det har skjedd store endringer bare fra jeg fikk min første i 2010 til nå. Heldigvis betraktelig mindre press på å få i ungen Nestlé-grøt nå enn det var da.
Ja, det er sjekket her også, men alt ser fint ut. Takk for tips likevel!
Det hjalp betraktelig for denne frøkna også. Hun kaster opp av Nestlé-grøt, men spiser vanlig, tjukk havregrøt med stor iver, bare hun får holde skjea selv. :lol:
Melder meg med en stk baby i oldtiden som ikke ville ha most mat eller aller verst, grøt. Han liker fortsatt best maten sin delt opp i mattyper, ikke gryter eller saus eller blandet på annen måte. Fortsatt nå lite begeistret for saus generelt. Brødskiver med smørepålegg var det vi hadde hell med først.
Jeg, som ammet, ble veldig tynn i denne perioden.
Håper eggeallergien går over etterhvert, hører om mange som vokser seg ut av eggeallergi, heldigvis.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.