Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Snapkart. Hvorfor?

#1

Nextlife sa for siden:

Etter siste oppdatering på snap ligger snapkartet lettere tilgjengelig og jeg klikket meg inn dit, og får detaljert informasjon om hvor mange av mine venner befinner seg akkurat nå.
Jeg har aldri aktivert tjenesten, og greier ikke å finne en god grunn til at jeg skal la verden vite hvor jeg er til en hver tid.
Har du snapkart på, og har du noen gode grunner jeg ikke har tenkt på om hvorfor man har dette aktivert?


#2

apan sa for siden:

Jeg har ikke snapkart på.
Jeg har av og til krevd at storebror har det på hvis han er steder jeg synes det er sånn passende at han er.


#3

Blondie sa for siden:

Jeg har det på for noen, de som har tilgang vet stort sett hvor jeg er uansett. :knegg: (det dreier seg om barna, kjæresten, niesen min og de nærmeste vennene mine). Det er ikke noen annen grunn enn at det ikke er spesielt viktig for meg å la være.


#4

Anne C sa for siden:

Jeg er ikke synlig på snapkartet, men minsten er det.


#5

venla sa for siden:

Jeg har ikke aktivert, og ser ikke hensikten med det for meg. Men hadde likt å kunne se barna der om de var der :sparke:

Ganske kjedelig å se innom kartet nå om dagen da. Alle er jo bare hjemme eller på jobb.


#6

My sa for siden:

Jeg har det ikke på. Jeg har bedt ungene ha det av, særlig når de er med venner. Dette først og fremst av to grunner. Det ene er at det kan føre til unødvendige vonde følelser når man ser at venner er samlet et sted, uten at en selv er med. Når du ser at dine gode venninner Hilde, Tove og Trine er sammen på Starbucks, uten at de har sagt fra til deg (man ser jo ikke av snapkartet at de tilfeldigvis snublet over hverandre på fortauet, og stakk inn dit for å snakke videre da det begynte å regne). At kompisene er samlet i kjellerstua hos Einar, uten at du er kontaktet. En bursdagsfeiring ikke alle er invitert i. Alle forstår at det må være lov, i en vennegjeng, å bare henge med den ene eller den andre, eller to av dem, uten at man alltid må være alle. Men likevel kan det være ganske sårt når man får det rett i fleisen på den måten. Det andre er de gangene flere ungdommer er samlet i et hus, på en hytte eller på telttur i skogen, og alle vennene kommer trekkende, fordi de skjønner at "det er der det skjer", og deretter venners venner, og plutselig har du en hotspot der det egentlig bare skulle være en rolig vennekveld.

For min egen del hender det at jeg vil ha ro der jeg er. Hvis jeg f.eks er en tur i Oslo, på besøk hos faren min, så vil jeg helst ikke bli kontaktet av nære og fjerne venner som også bor der, og som lurer på om vi kan treffes, ta en kaffe e.l. Fordi jeg har begrenset med tid, og vil fokusere på den jeg besøker. Andre ganger vil jeg besøke en venninne der, og da er det helt greit om faren min ikke vet om det, så slipper han å bli lei seg for at jeg ikke tar meg tid til å treffe han den gangen. Og sånn ellers ser jeg ikke behovet.

Det kan være tilfeller hvor jeg tenker det hadde vært praktisk om jeg kunne se på snapkartet hvor mine var, og man kan selvsagt velge i innstillinger hvem som skal se det og ikke. Men det er vanskelig å huske å gå inn og endre disse innstillingene til stadighet. Vi får finne ut hvor de er på andre måter, eller bare stole på at de er der de sier at de er. Jeg ønsker heller ikke å ha muligheten til å følge alle bevegelser de gjør, de skal få lov til å ha noen hemmeligheter også. Så ha det av, er regelen her. Enkelt og greit.


#7

Pelle sa for siden:

Mitt er på, fordi jeg synes det er gøy å se hvor folk er på ferier og slikt og bryr meg ikke om at folk ser hvor jeg er. Er ikke så opptatt av personvern for min egen del...
Jeg ser godt My sine poeng mht å bli spurt av andre når man er steder, men slik er det ikke for meg. Og jeg har sørget for at Junior sitt kart er skrudd av.


#8

Syrinx sa for siden:

Det som Pelle sa.


#9

Miromurr sa for siden:

Jeg har på snapkartet, men det er bare tre av kontaktene mine som kan se hvor jeg er. Kjæresten, eldste sønn og ei venninne.


#10

Floksa sa for siden:

Jeg har snapkart. Ser de som har latt meg se. Tror ikke noen ser meg. Muligens min mor. Må sjekke. Jeg synes det er moro. En gang oppdaget jeg en gammel venn på samme flyplass og samme gate som vi var på.
Kan også sporadisk sjekke hvor langt unna ungene er så slipper de at jeg ringer og spør.


#11

star sa for siden:

Skulle ønske unga hadde på.
Jeg har på, men bare de få vennene ser det mener jeg.


#12

Myria sa for siden:

Jeg har det ikke på, ser ingen grunn til å ha det heller.


#13

Magica sa for siden:

Jeg har det på, og ungene har det på. Jeg har bare folk jeg omgås i hverdagen på snap (ikke gamle barneskolevenner og periferie naboer osv). Det er ikke hemmelig for dem hvor jeg er.

Ungene mine er gamle 17 og 19 år og de får velge selv, men jeg syns det er ekstremt praktisk at jeg vet hvor de er til enhver tid. :knegg: Særlig på natta og sånn i helgene.


#14

Blondie sa for siden:

Åvv jess. Mine er 21 og 19 og det er fint for meg å kunne sjekke hvis jeg skulle trenge det. Det har kanskje skjedd et par ganger siden kartet kom.


#15

Shun sa for siden:

Har ikke. Vil ikke være tilgjengelig eller bli holdt oversikt over.


#16

Dansma sa for siden:

Har ikke min på.
Minsten har på - men da vises den bare for meg. Praktisk for min del.


#17

Karamell sa for siden:

Jeg har det på for noen få. De som jeg selv kan se. Jeg synes det er gøy, men bruker det ikke hyppig. Tidligere så jeg barna der og det var nyttig. Nå kan jeg kun tvinge yngste og han er jo bare hjemme omtrent. :knegg: Jeg har et par ganger bedt eldste ha det på når jeg skal hente ham på fremmed sted, slik at vi fant hverandre. Det har nemlig vist seg et par ganger at jeg kjører feil eller han har forklart dårlig hvor han er.


#18

Milfrid sa for siden:

Jeg bryr meg heller ikke så mye om noen ser hvor jeg er. Og så har jeg sagt til Poden at jeg vil han skal ha det på så jeg kan se hvor han er, og da tenker jeg at da bør jeg ha mitt på også.

Det negative er jo at det spiser batteri på mobilen.

Ellers anbefaler jeg ikke at man har det på om man planlegger å lyve om hvor man er. :knegg:


#19

Bayone sa for siden:

Jeg har på kartet for venner. Ungene har på for oss foreldre, det er selvvalgt. Yngste har valget om å ha på eller at jeg kan sende meldinger for å høre hvor han er. Eldste slo av kartet når hun ble 18 år, men har slått det på igjen nå når hun er på folkehøgskole. Veldig kjekt for oss å følge med på hvor de er når de er på tur :)


#20

-ea- sa for siden:

Jeg har det på for noen ytterst få, ut fra tanken om at hvis jeg blir kidnappet så kan de se hvor mobilen min er. :p


#21

amo sa for siden:

Jeg er synlig for mannen,mellombror og lillesøs.


#22

Røverdatter sa for siden:

Jeg bruker det ikke, og har bedt ungene slå av sine også.


#23

Trulte sa for siden:

Jeg synes det er greit å vite hvor hun på 11 er, og hun synes det samme. Det er også kjekt å vite hvorkjæresten er, men det er mer koselig enn noe annet. Men meg og ungene har det som en slags gjensidig trygghetsfølelse. Ingen andre enn kjæresten og ungene kan se meg.


#24

Floksa sa for siden:

Sjekket og de som kan se meg er barna, min mor og min mann. De jeg ser er to av barna og en slektning og en venn av barna.


#25

rajraj sa for siden:

Jeg er synlig for de av vennene mine som jeg finner på spontane ting med. De er også synlig for meg. Brukes for å sjekke om de er hjemme og kjeder seg (og vil finne på noe) eller ut på et eller annet gøy det går an å henge seg med på.


#26

LilleLeo sa for siden:

Jeg har det ikke på, ungene får ikke ha det på. Har virkelig ingen interesse av at folk skal kunne sjekke hvor jeg er til enhver tid.


#27

Simone sa for siden:

Eg har det på, men har berre 12 nære vennar som vennar på Snapchat. To av dei er egne barn. Syns det er heilt ok at dei ser kor eg er. Og så syns eg det er gøy å følge med på vennar, særlig når dei er på ferie og forflyttar seg rundt. Ekstra kjekt i årets sommerferie då «alle» var på bilferie i Norge og forflytta seg rundt.


#28

Magica sa for siden:

Dette syns jeg er kjekt også! Jeg ser ærlig talt ikke helt problemet med at folk jeg «bryr meg om» vet hvor jeg er.


#29

amylin sa for siden:

Jeg har det på for noen, mest for at hvis noen er i nærheten kan vi møtes.


#30

Pøblis sa for siden:

Jeg har det på for noen - bla deg, Nextlife. :glis:


#31

Nextlife sa for siden:

Åh, du.:hjerter:
:knegg:


#32

Nextlife sa for siden:

Takk for svar alle sammen. Jeg er finner ingen argumenter her som overbeviser meg, så jeg forblir avslått der, i likhet med alle andre apper o.l som har posisjonering. For meg er det helt uaktuelt å la andre se hvor jeg befinner meg til en hver tid, eller bruke dette til å finne ut hvor folk er, eller sjekke om noen er nært nok til å møtes. Jeg fortsetter å bruke telefaks og røyksignaler, trur eg. :knegg:


#33

Floksa sa for siden:

Ikke glem personsøker :hjerter:


#34

Java sa for siden:

Jeg har det på for mann og barn og har bedt barna mine ha det på for meg når vi er på ferie sammen. Men aldri ellers! Jeg har ingenting med å følge med på hvor de er. Jeg synes de skal få lov til å være hvor de vil uten at jeg kan følge med på det.


#35

polarjenta sa for siden:

Jeg bruker det ikke, men hadde det visst på, så nå har jeg slått av.


#36

Carrera sa for siden:

Jeg er ikke synlig på kartet. Har endel perifere kontakter, og de trenger ikke se hvor jeg er til enhver tid. Har ikke orket å gi tillatelse til de nærmeste.

Begge barna er synlige nå. Yngste hadde ikke lagt til oss foreldre, men gjorde det da jeg spurte han i en eller annen sammenheng hvor mors nysgjerrighet var stor. Trodde han kom til å slå av igjen, men det har han ikke gjort.

Nå er jeg heller ikke innpå for å se hvor de er. Dumper innom kartet for å se snaps fra rundt om i verden, og da ser jeg jo de også, men aldri for å snoke nei.


#37

Nextlife sa for siden:

Ja!
Jeg har faktisk glemt livet med personsøker. Det var så kult når det pep, og man måtte rushe avgårde for å finne en telefon, gjerne en telefonbok. :hjerter:


#38

Input sa for siden:

Jeg har det ikke på, og ungen har det ikke på. Mannen har det neppe på heller, men jeg aner ikke egentlig. Vi lever så kjedelige liv, så jeg vet hvor han er til enhver tid, og hvis jeg ikke skulle vite det, er det helt sikkert en god grunn til det.

Jeg er sikkert naiv og fantasiløs, men kan du gi noen eksempler på situasjoner der man trenger å sjekke hvor voksne barn er? 100% ikke kritikk!


#39

Drømmedama sa for siden:

Jeg vet ikke om jeg har det på, og jeg gidder ikke engang å sjekke. Jeg bryr meg ikke om noen vet eller ikke vet hvor jeg er. Jeg har aldri tenkt at det ville vært kjekt å sjekke hvor barna mine er heller. De forteller meg jo hvor de skal, og da regner jeg med at de er der. Det funker for meg og oss. Og jeg bryr meg virkelig ikke om å vite hvor Drømmemannen befinner seg hele tiden, det blir bare veldig rart for meg.


#40

Magica sa for siden:

Nå bor jeg sammen med den ene voksne sønnen min (19 år) og jeg sjekker noen ganger hvor han er på snapkartet for å finne ut:

  • hvilken av jobbene er han på (han har to)
  • er han hos kjæresten eller hjemme (kan f.eks be han handle noe hvis han er hjemme)

For han som er 17 er det også greit å vite om han er hjemme eller hos kompiser seint på natta når jeg skal legge meg hvis vi er på hytta f.eks (hytta er 15 min unna hjemme).

Jeg sjekker av og til om pappaen min (70) er hjemme eller på campingvogna også, men alle disse eksemplene her er jo ikke livsviktige da, det blir jo i stedet fo rå ringe og spørre hvor de er liksom. Fordi man vil prate/gi en beskjed osv.


#41

Floksa sa for siden:

Da min var på biltur med overnatting kunne jeg sjekke om de hadde kommet vel fram og at de hadde reist (og at de beveget seg). Gjorde en ganske urolig mamma mye roligere og han slapp stadig gnag om det gikk bra.
Jeg kan sjekke hvilken buss de kommer med og om de trenger henting og om jeg skal dekke middag til alle. Om de rakk bussen om morgenen osv.


#42

My sa for siden:

Bare tanken på at mamma skulle kunne sjekke hvor jeg var til enhver tid, da jeg var 20 år og student, hadde faktisk vært helt skrekkelig. :skremt: Se om jeg var på forelesning eller om jeg sløvet på hybelen, om jeg var på byen midt i uka, og hvor jeg tilbragte nettene ...

Men folk kan sikkert ha sine grunner.


#43

star sa for siden:

En fordel med å ha på kartet er når jeg skal hente eldste en plass jeg ikke har vært før. Da kan jeg navigere via Snapchat. Guttungen aner jo ikke adressen han er på. :humre:
Skulle som sagt ønske at unga har det på, men jeg har ikke bedt om det.


#44

Floksa sa for siden:

Det er jo bare å skru det av? Jeg har to av fire unger, de velger helt selv.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.