Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan bli kvitt plantefluer?

#1

frukt sa for siden:

Eller hva det nå kalles.
Jeg har 20 planter så jeg gidder ikke å prøve med fyrstikker altså. :knegg:

Jeg oppdaget forøvrig noe sært nettopp. Det vokser en sopp i en av pottene. :what: Se bilde nedenfor.


#2

jolie sa for siden:

Fyrstikker funka bare den gangen det var svovel på dem. Du må la jorda tørke ut. Da dør både fluer og egg. Og kanskje noen planter. Med ut fra at du har en sopp i en plante tror jeg det er mest effektivt at du gir plantene dine ny jord og kaster den gamle. Husk å få ut mest mulig jord fra røttene.


#3

nokon sa for siden:

Hærmygg er stikkordet til Google. For å ta livet av levande fluer er det effektivt med ein kopp med eplecideredikk og Zalo. For å bli kvitt eventuelle egg og larver, har eg til slutt kjøpt ein spray på plantasjen. Prøvde med salmiakk i vatnet, men det tok livet av fleire planter enn fluer.


#4

Tallulah sa for siden:

Jeg sier det igjen: fluepapir. Klipp remser og fest på grillspyd oppi potta helt nede ved jorda.


#5

Gaia sa for siden:

Du må kjøpe nematoder mot hærmygg! :jupp: Det tok alle plantefluene her. Det tar litt tid før de forsvinner, men nematodene tar flueeggene, så hvis du også kjøper fluepapir forsvinner de helt.


#6

Fløyel sa for siden:

Sett ut den blomsten hvor det gror sopp. Jorden er alt for fuktig og det trekker fluer. La den stå ute (men tørt) til jorden har tørket helt ut (det ut som samme plante jeg har og som fikk fluene inn med den) sett ut skål med eplecidereddik, rør inn litt sukker og zalo. Jeg merket tiltrekning denne blandingen når vi hadde en sursøt saus til middag og kjelen ble stående i kummen til dagen etter med zalo I seg. Fluene badet i overflaten når jeg kom dagen etter.


#7

Mei sa for siden:

Vanne plantene fra bunnen slik at jorda på toppen holder seg tørr.

Sopp i jorda er ikke farlig, betyr bare at den er næringsrik (men for våt).


#8

frukt sa for siden:

Takk for tips! :blomster:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.