Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Varmluftskomfyr

#1

Taien sa for siden:

Vi har endelig en komfyr med varmluft. (Har bodd ti år i et hus med gammel komfyr som stekte ujevnt og var et mareritt).
Problemet mitt nå er at jeg aner ikke HVA jeg skal bruke varmluft på og hva jeg skal bruke over/undervarme på.

Jeg har forstått at man kan ha flere brett i samtidig, med varmluft. Er det da slik at når jeg baker julekaker så kan jeg steke to brett samtidig f.eks?

Kan dere forklare litt?


#2

Fersken sa for siden:

Julekaker, type kakemenn og pepperkaker går helt fin å ha varmluft og flere brett samtidig.

Vi steker også to brett med pizza når vi lager det selv.

Se om du finner bruksanvisningen til komfyren, det kan være det er noen råd der på typer mat/bakst som kan brukes på varmluft og om det er flere programmer som er best for eksempel på bakst som skal heves eller om det skal grilles osv.


#3

Hyacinth sa for siden:

Vi har hatt varmluft i 10 år, men jeg har aldri helt fått det til/skjønt det helt. Nå synger stekeovnen på siste verset. Den driver og skrur seg av i ett sett når den står på. Ved en tilfeldighet og i desperasjon fant jeg ut at den ikke skrur seg av på varmluft. Så nå må jeg jo steke alt på varmluft, da. :knegg: Og jeg har oppdaget at resultatet blir nøyaktig det samme, egentlig...


#4

meisje sa for siden:

Pizza lager jeg med kombinasjon av varmluft og undervarme og maks temp (250 eller høyere). Bruker det til å tine frossen gjærbakst,og dersom jeg ønsker at maten skal bli ferdig raskere enn på over-under varme, eller om jeg skal ha mange brett samtidig.

Aldri brukt det til cookies o.l, men det fordi jeg aldri lager cookies.


#5

kamp sa for siden:

Jeg bruker derimot kun varmluft. Varmluft til alt.


#6

Røverdatter sa for siden:

Jeg bruker varmluft til alt bortsett fra kaker. Har alltid gjort det faktisk. Kjøpte min første varmluftskomfyr i 1996.


#7

liefje sa for siden:

Bruker varmluft til alt og ofte flere brett samtidig. Er det snakk om pizza som skal få sprø bunn, bruker jeg undervarme i stedet. Hvis jeg gratinerer, hender det at jeg kjører grill i tillegg de siste to minuttene.


#8

Madicken sa for siden:

Jeg bruker varmluft til det meste, men justerer temperaturen noe ned dersom det ikke er spesifisert temperatur ved varmluft i oppskriften. Steking av pizza og kaker/kjeks i flere etasjer om gangen er veldig praktisk, men jeg synes det meste blir jevnere, finere og raskere stekt når jeg bruker varmluft.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.