Jeg har prosjekt "spise ut av skap og fryser", og har funnet pastaplater med holdbarhetsdato 2017. Jeg tenker alltid at tørrvarer holder i all evighet, men er det noe i pastaplater som gjør at jeg kan risikere å ødelegge en hel middag ved å bruke dem om de er for gamle?
Det er jo tørrvare så de burde jo i teorien være ok å bruke. Men det kan jo hende de smaker litt gammelt da. Det har jeg ihvertfall opplevd med andre melbaserte produkter.
Det er vel bare mel og vann så det går nok greit. Jeg har opplevd at f.eks. gamle tacoskjell harskner og smaker fælt, men tørre lasagneplater inneholder jo ikke fett.
Ikke farlig å spise i alle fall så lenge de har ligget tørt. Men kvaliteten forringes og jeg ville heller hatt garantert god middag enn å teste gamle plater. Det er ikke platene som koster i denne retten. Men nå er jeg kresen på pasta og vil ha god garantert god pasta, men er du ikke så nøye på det så går det fint å bruke.
Jeg hadde neppe giddet å bruke dem, ikke uten å teste smaken først ihvertfall. Det er mye jobb å lage lasagne, og kjedelig å ødelegge en ellers god lasagne med «gammel» smak, som pasta kan få.
Takk for tilbakemeldinger. Jeg tror jeg koker en bit og ser hvordan den smaker, og så tar jeg avgjørelsen etterpå. Jeg skal holde dere oppdatert. Gud, for et spennende liv jeg har når pastaplater blir et viktig tema.:knegg:
Denne tråden ligger rett under spørsmålet om hvorvidt man deltar i forskning, og jeg tenkte at dette må det i alle fall forskes på! Veldig bra at du tar oppgaven Divine. :heia:
Det gikk helt fint. Jeg kokte en liten bit av en plate og det smakte helt ok, så jeg tok sjansen. Lagde lasagne forrige søndag, og hele familien er fortsatt i live. God var den også. Så ergo var både smak og kvalitet helt på topp.