Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva har jobben gjort for ditt psykososiale arbeidsmiljø?

#1

Trulte sa for siden:

Ja, siden mars?


#2

Pelle sa for siden:

Ingenting. Vi har ikke en gang hatt fellesmøter på teams siden februar. Alt er rævva og et godt arbeidsmiljø er blitt dårlig.


#3

Chablis sa for siden:

Ikke noe, arbeidsmiljøet har blitt elendig og folk slutter.


#4

Chanett sa for siden:

Fint lite. Dog tror jeg ikke Korona er utfordring. Det er de på toppen.


#5

Blånn sa for siden:

Alle fikk en vaskeklut og NewEnergy-sjokolade før høstferien. Før påske sendte vi solsikkefrø og en hyggelig hilsen til alle ansatte (skolens symbol er solsikke), vi lodder stemningen blant de tillitsvalgte regelmessig. Nå er mange bekymret over situasjonen og vi prøver å trygge så godt vi kan og samtidig vise forståelse.


#6

Retz sa for siden:

De er veldig flinke hos oss, og det har i hvert fall vært to anledninger hvor de har vært ute og spist sammen. Blir sikkert julelunsj på lunsjrommet også. Jeg er sjelden med på disse tilstelningene, men det er ikke fordi jeg mangler tilbudet.


#7

star sa for siden:

Ingen ting. Men på en måte så har ikke noe endret seg hos oss. Vi har langt flere møter via Teams noe som antagelig videreføres når pandemien forhåpentligvis er over.
Vi hadde visst kake hver fredag før jeg begynte, det har vi vel nesten innført igjen.


#8

millact sa for siden:

Vi fikk sommergave i høst, fin termokopp og knivsett. I juni var vi ute og spiste middag. Hjelper nok at vi hadde tidenes beste måned i mars og har hatt et svært godt år.


#9

Isolde sa for siden:

Lite. Vi prøver å ha små møtepunkter på Teams.
Vi klarte å få til en felles lunsj i høst og en sommerfest i sommer på kontoret.


#10

Ellisiv sa for siden:

Oppdatering på Teams fra Store Høvding i Oslo annenhver uke. Teamsmøter med de andre mellomlederne månedlig.

Vi er mange permitterte, for det meste 50% nå. I perioden de fleste var helt permittert, ca fram til sommeren, hadde vi på vårt avdelingskontor ukentlige treff ute, tur på Jærstrendene, diverse fjelltopper av det enkle slaget etc. Det gjorde godt i en vanskelig tid.


#11

Blondie sa for siden:

Skavvise ... Ingenting. Tvert imot, ville jeg si. :sukk:


#12

Karamell sa for siden:

Ingenting, så vidt jeg vet.


#13

Pegasus sa for siden:

Samme her.


#14

Stompa sa for siden:

Ikke noe som jeg kommer på. Vi peiser på som vanlig, sjonglerer elever i karantene og masse fravær (sykdom og "sykdom"), og har ikke fått noe spesiell anerkjennelse for det annet enn fine ord.


#15

Taien sa for siden:

Veldig lite til ingenting...


#16

veobra sa for siden:

Det meste har vi tatt initiativ til selv. Da det var stengt hadde vi noe kaffeslaberas og quiz. Vi planleggger noe ekstra til noen som har mye fremover, men det kommer ikke fra ledelsen. Vi fikk skryt fra høyeste hold da det stormet i august, jeg velger å tolke det som om de forsto det var ekstraordinært.

Jeg selv har fått hjelp fra bedriftshelsetjenesten.


#17

Geitrams sa for siden:

Ingenting. Arbeidsmiljøet har lidd under både Korona og andre svært belastende omstendigheter. Jeg valgte å slutte, byttet beite og har det bedre på jobb nå enn på lenge.


#18

shute sa for siden:

Ingenting.

Det har forekommet en del koronarelatert kjefting og smelling, det må kanskje telles. Sånn i sjangeren øverste leder vandrer rundt i kontormiljøet en formiddag og kritiserer tilfeldig påtrufne ansatte for at de er til stede, siden ledelsen ikke har organisert godt nok og flere ansatte har møtt på jobb enn det er tilgjengelige kontorer for (vi sitter normalt to og to, men ikke under korona). Men koronastress rammer jo tydeligvis på de fleste nivåer, jeg kan ikke si jeg påvirkes veldig i noen retning av det.

Arbeidsmiljøet som total mener jeg har blitt dårligere, men det er ikke hovedsakelig arbeidsgivers feil på noe vis. Ansatte er preget av koronastress og samarbeidende systemer som er satt ut av spill, og det er lite rom for å gjøre de tingene som tidligere har fungert som positive forsterkere, felles sosiale greier og sånt.


#19

Røverdatter sa for siden:

Ikke så mye, men vi har gode rutiner fra før med jevnlige 1:1-møter mellom leder og ansatt, daglig standups i teamene og ledermøter to ganger i uken. For meg er disse møtepunktene ekstra viktige når er mer fysisk adskilt. Jeg prøver å rekke å snakke litt med alle jeg er leder for jevnlig. For min del er noe av det verste som kan skje at jeg ikke blir sett og føler meg utenfor, så jeg tenker at jevnlig kontakt er ekstra viktig nå.

Vi har et godt miljø, og vi er vant til avstander mellom ansatte og jobbing på teams, så tror vi greier oss gjennom uten å skade miljøet.


#20

Fersken sa for siden:

Ledere på mange nivå (både gruppeledere og prosjektledere) har vært flinke til å følge opp medarbeidere og det oppfordres til daglige/ukentlige digitale kaffemøter eller lunsjmøter for de som er på hjemmekontor.

Det kommer stadig oppfordring og tips om at vi ikke bør sitte i ro hele dagen, gå en ekstra sving rundt huset og små videoer med øvelser vi kan gjøre hjemme. Noen grupper som jobber på samme kontor har hatt møter i friluft og slikt. Siden det er en offentlig etat, så er det ikke så mye oppmerksomheter og gaver.


#21

Timar sa for siden:

Tja, skal vi se. Kommandert meg på evig hjemmekontor og i tillegg satt i gang en omfattende omorganisering og nedbemanning som har vart lenge og skal vare enda lenger, sånn at vi kjenner på ekstra usikkerhet og ensomhet siden det kjente jobbmiljøet forsvinner og vi ikke vet hva det erstattes med.

Både hjemmekontor og omorganisering må til, altså, men det bidrar ikke akkurat til å heve jobbdelen av livet akkurat nå.


#22

Miss Norway sa for siden:

Mye. Bedriften er veldig opptatt av det, men så er vi jo et rådgivningsfirma som lever av å vite hvorfor og hvordan da. Synes ledelsen er flink å være tett på, og vi drilles jevnlig for å holde fokuset oppe på «sosial» ledelse. Sosialbudsjettene er også økt, og vi deler tips intern mellom avdelinger og faggrupper for gjenbruk. Vi skal ha internlunsj i prosjektet mitt på Teams i overmorgen, så i morgen kveld får alle levert lunsj på døren og så «unboxer» vi og spiser i fellesskap på Teams og skravler og spiller et spill om vi får tid. Gleder meg!

Vi har egne faste fellesmøter for lederne og for alle, og admdir sender ut internbrev til alle minst en gang i uken.


#23

Storm sa for siden:

Jobben min gjør også mye. Stor fokus på det på fellesmøter, for eksempel oppfordring til å møtes og gå turer sammen, de viser forståelse for at det er vanskelig å jobbe like effektivt som vanlig og at mange har det vanskelig. Bedriftsidrettslaget har hatt konkurranser med premier, vi har fått Morgenlevering-gavekort flere ganger, det er sosiale virtuelle kaffepauser, quizer osv. Jeg har fått kontorstolen levert hjem med bud. Stående tilbud om annet nødvendig kontorutstyr. Og det gjentas at vi skal ta kontakt om det er noe vi har behov for, noe de kan gjøre for oss. Føler meg godt ivaretatt.


#24

Blå sa for siden:

Ikke noe særlig egentlig. Jeg jobber på et sted der det blir ansett som pysete å snakke om og bry seg om psykososialt arbeidsmiljø. Vi er alle høyt utdannete og det defineres som at man også skal klare å ta vare på seg selv uten noe støtte.

Men, jeg har en sjef som er veldig snill og hyggelig og etter en del ikke veldig subtile hint så har vi hatt en del teamsmøter, som har hjulpet.


#25

Appelsin sa for siden:

Informasjons-epost fra avdelingssjefen hver uke i de kjipeste periodene.
Digital fagdag med lunsjboks til alle.

Viljen har og er der absolutt, både hos ledelse og oss andre. Men det er krevende, å skulle justere på ting fra uke til uke, være oppdatert og tenke framover når alt er usikkert. Det føles som vi går litt i oppløsning, når de sosiale og faglige møtene enten utgår eller blir endret til det ugjenkjennelige.

Forresten har vi tilbud om psykolog også, på jobb (sykehus), hadde i hvert fall det i vinter/vår.


#26

Cabrel sa for siden:

Vi har møttes 4-5 ganger på kontoret siden mars. Vi er ikke mange så det er plass til at vi kan treffes med god avstand. Bortsett fra det er det helt stille. Ingen kommunikasjon i det hele tatt.


#27

Timar sa for siden:

Jeg tror jobben min har rutiner for å fange opp de som virkelig sliter, altså, jeg var i overkant negativ i forrige innlegg. De har avtale med psykologer og folk som virkelig trenger det har fått jobbe fra kontoret.


#28

Trixie sa for siden:

Ingenting.
Når jeg ser hva andre gjør/får så blir jeg bare litt oppgitt.
Vi står i første rekke, har fått mye ekstra arbeid, null smittevern. Jeg, og flere med meg vurderer å slutte.


#29

Señora sa for siden:

Her er det omtrent som normalt. Vi må være på kontoret enn så lenge, men det er færre møter og slikt. Jeg går normalt ikke i møter, så jeg har det omtrent som normalt.

Alle velferdsarrangementer er avlyst naturligvis.

Jeg ser knapt sjefen til vanlig og ser han like lite nå.


#30

My sa for siden:

I hjemmekontorperioden fikk vi oppmuntrende e-poster fra enhetsleder, og vi hadde kahoot på Google meet hver fredag. Vi hadde ukentlige avdelingsmøter, med en del utenomskravling (liten avdeling, bare 5 personer på kontoret, to ute i felt). Og rett før sommerferien hadde min avdeling en befaring/tur langs elva, som endte opp med grilling i en park. Det var veldig koselig. Ellers vet jeg ikke helt hva de andre avdelingene gjør, men tror de fleste har en eller annen form for sosial aktivitet innimellom, selv om det ikke er så mye felles for alle (vi er ca 80 til sammen så det begrenser seg fort). De aller fleste er på kontoret nå, men vi har ikke de samme sosiale treffpunktene som før (begrenset antall personer i "kaffekroken", slutt på fredagslotteri og -kake, spredte lunsjpauser, avlyst julebord ...). Men en dag i uka har vi en halvtime hvor vi kan gå en rask tur, da er det flere som går sammen i mindre grupper.

Min lille avdeling har det ganske så sosialt da. Vi sitter på en litt skjermet del av kontorlandskapet, og vi tar vare på hverandre. Det har stor betydning, og er viktigere for meg enn hva som gjøres for hele enheten samlet fra arbeidsgiver. Det sosiale er ikke noe ledelsen tilrettelegger for oss, det er noe vi tar tak i og står for selv, og alle bidrar. Det er egentlig veldig godt sosialt miljø på jobb generelt, og folk er flinke til å bidra til det sosiale miljøet selv, uten at så mye blir "gjort" fra ledelsens side. Ledelsen bidrar mest ved å være raus, og godta at folk skravler litt her og der, og tar pauser, og stole på at folk får gjort det de skal uansett. Under hjemmekontorperioden ble det også godtatt (og i stor grad oppfordret til) å ta en pause midt på dag for å gå en tur, gå på ski, trene eller gjøre noe annet, så lenge man var tilgjengelig på telefon, og passet på å få nok timer totalt.


#31

tink sa for siden:

Tja, det har vært krevende tider uavhengig av korona, og en svært ustabil smittesituasjon har gjort vondt verre. Jeg er tillitsvalgt og føler stort sett vi blir hørt når det kommer til forslag om tiltak, men de varer kun kort tid, og det er lite vilje blant andre ansatte om å følge opp. Nå har jeg rigget meg slik at jeg skravler litt med en nær kollega på teams i løpet av dagen. Det hjelper for meg, men følelsen av fellesskap er i oppløsning. Ikke alle har jobber som kan digitaliseres og når et av smitteverntiltakene er i å ikke møtes, så blir det dårligere fellesskapsfølelse.


#32

Polyanna sa for siden:

  • Jevnlige allmøter på Zoom der alle informeres om alt som foregår. Hyppig de første ukene, sjeldnere senere (annenhver uke nå)
  • Mye informasjon og transparens rundt økonomi, åpenhet om "Plan A, plan B og Plan C" og hva som ville kunne gjøre at vi havnet i Plan C (som innebar permitteringer)
  • Ekstra tett oppfølgning av de permitterte i den perioden det skjedde
  • Oppjustering av oppfølgning av alle medarbeidere, og tett samarbeid mellom oss som har personalansvar, med erfaringsdeling og diskusjon om hvordan vi kunne følge opp folk på en god måte
  • Mye kreativitet på hvordan man kunne fortsette sosiale sammenkomster på en trygg måte, så lenge det var mulig, for eksempel felles utetreninger, og en utendørs sommerfest (innenfor retningslinjene på det tidspunktet)
  • Morgenlevering med frokost en gang :hjerter:
  • Tiltak for å bedre arbeidsforholdene på hjemmekontoret, etter en kartlegging av behov
  • Mulighet for å søke om å få jobbe på kontoret nå etter at det ble pålagt hjemmekontor, for dem som har behov for det.
  • Hadde allerede en plattform for intern kommunikasjon om ulike temaer, og folk er flink til å bruke den til å skryte av hverandre, dele vitser og morsomheter, dele interessante artikler, osv.

Generelt syns jeg de/vi har vært flinke.


#33

Palmen sa for siden:

Jah. :hjerter:


#34

vixen sa for siden:

Vi har vært i tilnærmet normal drift på kontoret siden før sommeren. Det er ikke kollektivtransport her vi bor og alle har egne kontor. Vi er dessuten under 15 så stk så vi er ikke så mange. Til påske fikk alle blomster på døra fra leder og vi hadde hyppige teamsmøte. Allikevel har det tidvis vært tøffe tider på jobb. Mye å gjøre pga pandemien og konstant vurdering av hva vi kan gjøre og ikke gjøre. Mange ønsker fysiske møter og jeg er nervøs for å smitte kronisk og alvorlige syke mennesker. Prøver så godt vi kan å ta ring over tlf og holde avstand på møter, men kjenner på det i møte med folk i risikogruppen.


#35

apan sa for siden:

Jeg føler for å spille inn at en del av det som kommer fram her, krever ganske utstrakt pengebruk. Det er tilrettelegging av hjemmekontor, matleveringer etc. Det er selvsagt helt supert, om man har mulighet. Jeg vil likevel si noe om at dette er helt umulig for veldig mange. Så jeg oppfordrer til å fokusere på det som ikke koster noe også.

I skolen har vi ikke en krone til overs til matleveringer eller tilsvarende.

Vårt fokus er:

  • God informasjon
  • Mye involvering
  • Synlighet og tilstedeværelse (tross alt)
  • Være ute i så god tid som mulig gitt forholdene
  • Forståelse for, og tilpasning til, de vanskelige rammevilkårene. Forsøke ikke drive rovdrift på lærerne.
  • Humor
  • Personlig oppfølging, se hver enkelt, rose og følge med.

#36

Pasta sa for siden:

Vi er en arbeidsplass der ledelsen kan ha hjemmekontor, mens fotfolket må være på jobb. Lederne har i varierende grad hatt hjemmekontor.
Siden det er en kommunal arbeidsplass følger det ingen økonomiske goder med.

  • Ukentlige ledermøter i to nivåer med skriftlig referat. På teams.
  • Ukentlige teammøter på teams (3 team med 7-10 ansatte). Der er det åpent for å drøfte alle aktuelle problemstillinger.
  • Daglige morgenmøter på teams der man gjennomgår dagen og fordeler dersom noen trenger bistand.
  • Oppfordring til felles lunch og morgenkaffe med fokus på smittevern.
  • Oppfordring til oppfølging av brukere på telefon eller via gåturer der dette er mulig.
  • Forbud mot brukere i bil og på kontoret i de mest smittepregede periodene.
  • Ledelsen har utarbeidet rutiner og sjekklister for å sikre best mulig smittevern.
  • Felles snap-gruppe der man kan legge ut humor, turbilder, bakebilder eller hva man ellers ønsker.
  • I rolig periode tidligere i høst ble det avviklet fagdag med middag (dekket av minnegave fra avdød bruker). Litt fag, mye sosialt.

Vi er heldige som jobber sosionomer, helsefagarbeidere, sykepleiere og vernepleiere sammen. Mye omsorg og nestekjærlighet, og alle tar godt vare på hverandre.
Men det er mest i og mellom teamene. Lederne litt lenger opp i trappa er opptatt av økonomi og administrasjon og tar vel ikke arbeidsmiljøet på høyeste alvor.


#37

Tjorven sa for siden:

  • oftere digitale allmøter slik at vi blir informert om hva som skjer.
  • hver seksjon skal ha (digitale) møter hvor man snakker om andre ting enn bare jobb - selv om praten ofte blir sektorrelatert.
  • stadige oppfordringer om å ta en halvtimes tur ute i dagslys (siden de vet at mange spiser lunsj foran skjermen mens de jobber). Eller gjøre annen trening.
  • vi har fått bestille skjermer, stoler og bord hvis vi trenger det. Og bare det at slikt blir tenkt på og kommentert har noe å si.

Vi har noe midler til sosiale tiltak, men sjefen min er ikke så flink til å finne på sånt. Men jeg tenkte å foreslår å bestille en eller annen "julegodt"-pakke fra leverandører som sender slikt hjem til den enkelte.

Jeg har fått beskjed om å komme opp med en plan for en digital julekalender, men det er ikke så lett som jeg hadde håpet. (Jeg organiserte fysisk julekalender på kontoret i fjor, og dette var helt nytt i denne bedriften ... og alle naboseksjonene var misunnelige og sa at de ville ha sånn til neste år.)


#38

Polyanna sa for siden:

Enig med deg i hva som er viktig, men syns ikke det er mye her i tråden som krever utstrakt pengebruk? Hos meg var ett av ti eller noe punkter EN morgenlevering. De andre nevner stort sett teamsmøter og oppfølgning.


#39

apan sa for siden:

Ja, jeg skriver "en del". Jeg er klar over at det er mye annet også, jeg følte bare for å si det slik at folk tenker i alle retninger.


#40

Pebbles sa for siden:

Til å jobbe på en hyggelig arbeidsplass - overraskende lite. Ingenting, kanskje? I vår savnet vi Teamsmøter med ledelsen, det var helt stille. Det var en forunderlig opplevelse.


#41

tink sa for siden:

Jeg er imponert over mannen sin arbeidsplass: en stor vgs i en stor by, her har ledelsen reist rundt og ringt på døra til alle lærere to ganger. Kylllinger som delte ut påskeegg til påske, og utkledd til Halloween med en eller annen godtepose sent i oktober. Det må ha kostet noen arbeidstimer, og klart et par kroner i godis, men det var ikke noe eksklusive greier.


#42

Pøblis sa for siden:

Ganske mye. Jeg har akkurat spist deilig tapaslunsj som jeg fikk levert på døren fordi vi har to dagers teammøte nå.

Vi ha mye og god kontakt elektronisk og har mer å gjøre en noensinne.


#43

Benzo sa for siden:

Ikke en dritt. Offentlig sykehus.


#44

oslo78 sa for siden:

Enormt mye! Jobben (skolen) er åpen slik at jeg kan gå fysisk på jobb og være fysisk sammen med andre. Ingen andre tiltak kan måles med dette!!!


#45

Strå sa for siden:

Arbeidsgiver er stor og det er mange med lederansvar. I min gamle enhet ble ingen ledere sure om ansatte tok initiativ selv, da snakker vi om uformelle møter. I min enhet hadde vi også faste sosiale greier. Det fortsatte vi med på Teams. Nå er vi omorganisert og jeg er i en ny gruppe med halvnye/gamle kollegaer. Vi prøver oss fram.


#46

007 sa for siden:

Ja, det er vel også en måte å se det på. Sånn er det her også, men at det koster psykososialt å være skole i koronatiden er det ingen tvil om. Alle krefter og ressurser går med til å holde driften i gang og ivareta elever, så det blir verken tid eller ressurser til å ivareta personalet.


#47

Blondie sa for siden:

Ja. Det er dessuten ikke et tiltak, men normaldriften. Jeg savner et fokus på hva merarbeid gjør på sikt med en arbeidstaker samt basic informasjon.
Lunsj på døra og andre fysiske ting har jeg aldri forventet, statlig ansatt som jeg er. At nærmeste leder en gang pr halvår lurer på hvordan det går og hva arbeidsbyrden er nå, vil jeg anse som ikke så krevende å forvente.


#48

Palmen sa for siden:

Avsporing, men dog - til lærerne her inne. Denne uken sendte jeg med ungene en hilsen til kontaktlærerne deres. En boks sjokoladehjerter til hver av 3. trinn kontaktlærerne, og en melkerull med #hverdagshelt til hver av u-skolelærerne, og en gul lapp med "takk for den viktige jobben du gjør, hilsen mor til ..." Og de ble så glade! Det var så utrolig hyggelig at en sånn liten oppmerksomhet ble tatt så godt i mot. Så nå funderer jeg litt på hvem jeg skal glede neste gang.


#49

Blondie sa for siden:

Nåh! :hjerter: Fine Palmen.


#50

oslo78 sa for siden:

Ja, noe ekstra er det ikke å se. Stusslig å holde avstand til kollegaer og spise lunsj alene. Men å se elever hver dag er magisk!


#51

Blondie sa for siden:

Det er jeg helt enig i, det er det viktigste for meg også. Det er dog ikke svar på spørsmålet og det vi diskuterer her. Hva arbeidsgiver har gjort er det jeg svarer på og det er hårreisende lite.


#52

Polyanna sa for siden:

Å, så lurt, Palmen!

Min kommer til å syns det er kleint å dele ut sånt, så jeg må i så fall finne en lur måte å få ordnet distribusjon på. Men jommen har de fortjent det!

Jeg så på læreren til eldstemann da vi hadde video-utviklingssamtale i går, at nå tærer det på. Han så temmelig matt og utvisket ut.


#53

Røverdatter sa for siden:

Jeg syns det er elendig ledelse å ikke ha jevnlige møtepunkter med de ansatte i normale tider. Å ikke ha det i denne situasjonen ville vært oppsigelsesgrunn for meg. Jeg er veldig avhengig av god coaching for å gjøre best mulig jobb, og særlig når det er. dramatiske forandringer i arbeidssituasjonen. Det må jo gjøre noe med trivselen å ikke bli fulgt opp? Uansett hvor magisk jobben er?


#54

Blondie sa for siden:

Ja, enig. Å ha mulighet til å kalibrere tanker, ideer og arbeidsoppgaver er ekstra viktig i denne situasjonen.


#55

Polyanna sa for siden:

Jeg syns også det høres ut som helt oppsiktsvekkende dårlig ledelse å ikke få til noen møtepunkter og oppfølgning i en sånn periode. Selv om jeg har forståelse for at ledelsen mange steder (særlig skole), står til ørene i administrativt koronakaos akkurat nå.


#56

Pelle sa for siden:

Jeg søker ny jobb, basert på at arbeidsmiljøet er blitt så dårlig. Synd, har kost meg i 11 år.


#57

polarjenta sa for siden:

Vi har ingen felles møtepunkt for alle. Men vi har ukentlige basemøter og ukentlig(stort sett) fellestider for lærerne, gjerne på teams.


#58

Blondie sa for siden:

Jeg har også aktivert søket etter nye jobber. Om ikke annet må jeg føle at jeg har andre muligheter.


#59

Hondacrv sa for siden:

Vi har jo også dei vanlige møtene, berre på teams, og så har eg verdens mest ålreite sjef. Så eg klager ikkje. Dei har vel ikke gjort noko spesielt, men eg er fornøyd.


#60

Ru sa for siden:

Masse. Vi har faglunsj på teams, avdelingen min har fast kaffeprat på teams hver mandag og torsdag, vi har vært på tur i skogen (og skal på ny tur på mandag), på torsdag spilte jeg Among Us med en gjeng fra jobben (dæven det var gøy!), vi har hatt to svære landsdekkende fagarrangement som har blitt avsluttet med musikkinnslag (Jarle Bernhoft på den første og Aurora på den andre). Klart noe av dette har kostet, mens et meste har kostet tid og ikke penger. Det skal ikke så mye til, egentlig.


#61

Ru sa for siden:

Enig.
Det skal ikke mye til å arrangerer en felles lunsj på teams f.eks. Det trenger ikke koste en krone, men er verdt så uendelig mye for de ansatte!


#62

Anne C sa for siden:

Til påske kjørte ledelsen rundt til alle 50 ansatte med en hyggelig påskepose, vi hadde quizkvelder på teams når skolen var stengt, og vi hadde møtepunkter hver uke med alle sammen. For et par uker siden brukte vi fellestiden til å være sosiale. Vi hadde først felles lunch som skolen betalte, etter det kunne vi gjør litt som vi ville. Noe spilte fotball, noen gikk tur sammen, noen hadde yoga, noen strikket og skravlet. DET var noen fine timer.

Jeg synes ledelsen på skolen min er flinke til huske på oss.


#63

OlleVia sa for siden:

Det ble satt igang team møte med "admin" gruppen jeg hørte til og det var forsåvidt greit. Men det var vel det eneste. Min leder som jeg har hatt et greit forhold til er veldig distansert, så kjente mer og mer på at dette er ikke greit. Synest det er rart å være en mellomleder når en ikke har "tid" til å lede. Dette har ikke bare med Corona situasjonen å gjøre.
Vel, for meg og en haug med andre så ble vi nedbemannet for ca 2 mnd siden. Klart økonomisk kan det bli utfordrende om en ikke får noe jobb før sluttpakken går tom. Men... Jeg kjenner med egentlig lettet og optimist.


#64

ingling sa for siden:

Det var litt mer aktivitet i den første perioden, med teammøter på Teams, quiz osv. En del av det var initiativ fra meg, men leder har tilrettelagt (og jeg har i utgangspunktet en "nestlederrolle", så helt greit). Leder har oppfølgingssamtale med alle hver 3. uke, og oftere med de som trenger det. Så har vi seksjonsmøter annenhver uke, i en periode hadde vi hver uke. Det er langt i fra alle som snakker på dem, vi er litt mange, men det er fint å se fjes og få vite om hva andre jobber med. For egen del var det særlig viktig i hjemmeskoleperioden at jeg fikk fleksibilitet og rom til å organisere dagen så ting gikk opp, det har en del å si for det psykososiale.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.