Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kul vegetarisk forrett

#1

Toffskij sa for siden:

Jeg skal lage en litt fancy treretters til en vegetarianer (som spiser melk og egg, men ikke kjøtt og fisk). Hovedretten blir sopprisotto. Foreslå noen morsomme kjøtt- og fiskefrie forretter for meg, da vel! Siden hovedretten er grå (:knegg:), feit og full av karbohydrater, vil jeg gjerne at forretten skal være lett, fargerik og grønnsaksdominert. Bonuspoeng om den er lett å matche med vin.



#3

Palmen sa for siden:

Min ultimate deilige vegetar-forrett må da være bakte rødbeter med chevre, honningglaserte valnøtter (men pass på at de bli skikkelig sprø og knasete!) og babysalat. Fargerikt og lekkert, om enn ikke det letteste i boka.


#4

Pelle sa for siden:

Da jeg var gravid for 1000 år siden fikk jeg servert rødbetecarpaccio med tilhørende gode grønnsaker og parmesan. Veldig godt og flott presentert.


#5

Blå sa for siden:

Palmen sin høres veldig god ut.

Men jeg skriver egentlig fordi jeg lurer på oppskriften til sopprisottoen. Det er noe av det beste jeg vet og jeg vil gjerne ha inspirasjon.


#6

rajraj sa for siden:

+1 på Palmens forslag.

Eller en litt annen variant: Grillet hjertesalat og pære med små terninger av blåmuggost og et dryss av ristede hasselnøtter på. Vinaigrette med sitrus og honning over.


#7

rajraj sa for siden:

Eller så er det lett, farge- og grønnsaksrikt med klassisk antipasti da, minus skinke.


#8

Toffskij sa for siden:

Zulus meze ser god ut!

Gjesten liker ikke rødbeter. :skuffet: Dessuten er gjesten italiensk, så jeg vil helst ikke servere en helitaliensk meny, det virker unødvendig dumdristig. :knegg:

Jeg lager sopprisotto sånn ca. etter denne oppskriften. Det må masse tørket sopp til for å gi skikkelig dyp soppsmak, synes jeg. Smørsteker sopp og har på toppen.



#10

Nenne sa for siden:

Sellerirotsuppe med persillerotchips oppi (frityrstekte). I oppskriften jeg bruker er det litt syrlig eple og bacon også, men det kan jo serveres ved siden av, baconet altså, sånn at de som vil ha det kan ta.

Du kan gjerne ha en eller annen Grüner Veltliner ved siden av.



#12

frukt sa for siden:

Jeg tenkte umiddelbart på fenikkel for den har en veldig god og interessant smak, synes jeg da. Men akkurat hva det skulle være vet jeg ikke. :fnise:


#13

Toffskij sa for siden:

Nenne, jeg elsker supper av den typen, og vurderte det absolutt, men jeg synes det blir litt for likt risottoen.

Enig, Frukt, fenikkel er godt! Kanskje noe sånt som dette?


#14

frukt sa for siden:

Det så skikkelig godt ut!


#15

Tjorven sa for siden:

Hva med en liten okonomiyaki?

Jeg antar at du vet hva det er, men for andre lesere: en japansk omelett/pannekake bestående av kål og gulrot og som serveres med diverse saus.


#16

rajraj sa for siden:

Åh! :hyper: Det er jo dritgodt!


#17

rajraj sa for siden:

Kan gjøres fargerik også: toppe med chilisaus og hoi sin i sikksakk- eller spiralmønster, med finhakket vårløk og koriander over det igjen.


#18

Nenne sa for siden:

Maistaco med assorterte sopper, steinsoppmayo, løk, syltet kantarell og spirer.

Maistaco:

200 g maismel (maseca – fås kjøpt på colonial.no)
1 ts salt
2,2 dl vann

Bland ingrediensene i en eltemaskin eller for hånd. Rull kuler på 40 gram pr taco. Bruk en tacopresse eller kjevl mellom bakepapir. Stekes på takke 1 minutt på hver side. Oppbevar i fuktig klede til de skal spises.

200 g forskjellig sopp kuttes og rives i små biter og stekes med smør og olje i panne. Smak til med salt og pepper.

Steinsoppmajones:

1 egg
1ts dijonsennep
2 dl solsikkeolje
Sitronsaft eller hvitvineddik
Salt og pepper
1 ss steinsoppolje – ( kan sløyfes)
2 ss tørket steinsopp-pulver

Pisk egg med sennep, tilsett olje i tynn stråle mens du pisker kraftig. Smak til med salt, syre og steinsopp-pulver.

Hvis du skal ha risotto etterpå blir det kanskje litt tungt med en rødvin til forretten, men hva med en Sauvignon blanc som tåler en del fett? Spy Valley for eksempel.


#19

Toffskij sa for siden:

Takk for alle tips! Jeg begynte plutselig å tenke på jordskokk, så det blir nok til at jeg lager dette.

Full meny:

ovnsbakt jordskokk med bakte tomater og chèvre
sopprisotto
eplesmuldrepai med is


#20

Trulte sa for siden:

Jeg som veggis hadde elsket forretten og dessert. Men skjønner meg ikke på risotto? Hvordan får dere den smakfull og mindre som bare en grå masse? Hva er hemmeligheten?


#21

Toffskij sa for siden:

Da har du ikke smakt riktig risotto, Trulte. Hemmelighetene er vel vin, god kraft, smør og masse parmesan. Og tålmodighet til å spe risottoen litt etter litt og stå og røre i 20 minutter eller mer.


#22

Addison sa for siden:

Vær obs på at en del veggiser ikke spiser parmesanost, den inneholder ofte løpe fra kalv.



#24

Carpe Diem sa for siden:

Mine faste, rulerende vegetariske forretter:

  • Salat med bakte rødbeter og geitost med nydelig dressing
  • Sommerruller
  • Jordskokksuppe med jordskokkchips til garnityr

:jupp:


#25

Trulte sa for siden:

Ja, mulig. Jeg fikk servert det på en veldig dyr restaurant på hotel Nidelven i Trondheim. Har ikke laget selv.


#26

Toffskij sa for siden:

Jordskokkforretten ble veldig god (jeg droppet brødet). Men jeg skal huske denne tråden, det er flere ting her som absolutt må prøves! :jupp:


#27

Tjorven sa for siden:

Den forretten så veldig ålreit ut. Jeg er glad i jordskokk, så den må jeg prøve en gang.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.