Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan du anbefale et brillepussemiddel?

#1

Pelen sa for siden:

Jeg trenger noe ordentlige greier som er tilpasset brilleglass. Hva kan du anbefale?


#2

Tjorven sa for siden:

Zalo gjør underverker. Men det er jo ikke spesialtilpasset overhode.


#3

Pelen sa for siden:

Zalo avbefalte de sterkt på Krogh Optikk, det var for sterkt for limet rundt brillen (eller noe slikt). Såpe fikk jeg lov å bruke, men nå begynner brillene å bli litt eldre og det er en hinne på som jeg ikke får fjernet uten ordentlig middel. Jeg har noe jeg har kjøpt i USA, men det begynner å bli tomt.



#5

Filifjonka sa for siden:

Jeg bruker sprayflaske kjøpt hos optiker, og en stor og god brillepusseklut. Våtservietter syns jeg ikke blir bra. Zalo tror jeg er skikkelig fy fy.


#6

-ea- sa for siden:

Zalo.


#7

veobra sa for siden:

Jeg bruker zalo, har brukt det i alle år. :datapunkt: Nå har jeg en liten flaske utblandet zalo stående til formålet. En liten punpeflaske som fulgte med et slikt reisesett til toalettsaker. Jeg blander ut ca 1:10.


#8

Jålebeinet sa for siden:

Jeg er fortalt at zalo tørker ut innfatningen.


#9

GinaK sa for siden:

Jeg har en flaske med blått vann som skal sprayes på og skylles av med vann. Tørker med oppvaskhåndkle. Funker fint.


#10

Hyacinth sa for siden:

Skyller du brillene etterpå da?

Jeg bruker våtservietter beregnet på briller. (Vanlige våtservietter fungerer overhodet ikke.) Det varierer hvor jeg kjøper dem, stort sett hos optiker, men de på Normal fungerer like bra. Jeg har ikke et veldig stort forbruk av det til tross for at jeg virkelig hater flekker på brilleglass. Jeg liker ikke spray og klut fra optiker. Har prøvd flere ganger, men til tross for ren klut, opplever jeg at jeg liksom gnir utover merker. Vet ikke hvorfor.


#11

Blondie sa for siden:

Jøsses. Jeg har brukt briller i førti år og har aldri brukt annet enn varmt vann og fille.


#12

Hyacinth sa for siden:

Det funker sikkert fint, det, vel. Selv merker jeg at hvis jeg gnir med en klut, så påfører jeg ofte brillene ekstra flekker. Synes derfor at våtservietter fungerer bedre.


#13

Hyacinth sa for siden:

Jeg bruker forresten ikke briller hele tiden, selv om jeg burde. Får det bare ikke helt til. Det spiller nok også inn. Men de er i bruk daglig. Det er også forskjell på hvor flekkete brillene blir. De nye har jeg ennå ikke pusset, og jeg har hatt dem i snart en måned.


#14

Input sa for siden:

Jeg har også kjøpt noe på en liten sprayflaske hos optiker, som jeg sprayer på, skyller av og så tørker med mikrofiberklut.


#15

Anne C sa for siden:

Mannen liker de jeg kjøper til en billig penge på TGR.


#16

Strå sa for siden:

Jeg har brukt noe slikt. Det funka veldig bra, helt til flaska blei oppbrukt. Nå bruker jeg zalo og skyller godt i lunkent vann før jeg tørker med mikrofiberklut.


#17

skyfri sa for siden:

Sprayflaske med blått pussemiddel fra optiker, pusser rundt med fingrene, skyller av med kaldt vann og tørker med first price tynne ansiktsservietter (fordi de ikke loer).


#18

IzziCreo sa for siden:

Jeg bruker Brilleland sin sprayflaske og den funker. De fleste andre stinker og jeg orker ikke lukt av den sorten i ansiktet. Tørker av med flanellsklut. Zalo fikk jeg streng beskjed om ikke å bruke. Har også den blå sprayen og vanlig fra Specsavers, men de lukter som sagt. Hvis man ikke bryr seg om det, så funker de også.


#19

Pelen sa for siden:

Ja, det var nok årsaken.

Da skal jeg prøve meg med Brilleland som var et konkret tips.


#20

Carrera sa for siden:

Fikk med en liten sprayflaske da jeg kjøpte nye briller nå nylig. Funker dårlig. Blir skjoldet og langt fra rent. Så her er håndsåpe løsningen.


#21

Syrinx sa for siden:

Jeg vasker med zalo når verden føles helt skoddelagt og så våtserviettene fra Europris ellers.


#22

Katinka sa for siden:

Varmt vann og mikrofiberklut.


#23

Pelen sa for siden:

Nå har jeg vært på Krogh optikk og kjøpte deres brillepussemiddel. Den inneholder vann og isopraponol og det kan man kjøpe i litersflaske på f.eks. Jernia. Det er desinfiserende i tillegg og er bra å bruke på elektronikk som mobiler. Mengden vann/isopropanol står det dog ikke noe om på flasken.


#24

-ea- sa for siden:

Tror ikke det stemmer, Zalo ødelegger ikke andre ting man vasker?
Men altfor varmt vann kan ødelegge innfatninger. Så man bør ikke dure på med glohet vann og Zalo som om man skal vaske steikepanna.
Bittelitt Zalo, lunkent vann, vaske forsiktig med fingrene (obs med negler og ringer), skylle godt og la de renne av før forsiktig tørk med rent og mykt papir eller tøy/håndkle.
Har funka for meg i førti år, på briller både fra Krogh og Specsavers.


#25

Dali sa for siden:

De sier at zalo ødelegger behandlingen på glassene. Så jeg bruker en kjøpt på specsavers.


#26

Isolde sa for siden:

Kaldt vann og klut fra enjo.

Til nød spray fra optiker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.