Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg mister tellinga - koronarestriksjoner

#1

Tjorven sa for siden:

Nå kjenner jeg at jeg er komplett forvirret. :wacko: Det er så mange restriksjoner på invitasjoner hjem og i dag ble det sagt at man må begrense julen. Kan noen hjelpe meg å telle?

Vi bor i Oslo og er 4 i familien. På julaften har vi invitert svigermor (1 person) og min mor med samboer (2 personer og en hund). Til sammen blir dette 7 personer og en hund, men altså fra tre husstander. Vi og svigermor bor i Oslo, mens min mor bor i en nabokommune. Vi har bord som kan ha plass til 16 personer så vi skal kunne klare å holde koronaavstand mellom kohortene under måltidet.

Er dette lov eller må vi av-invitere noen?

Del gjerne deres konstellasjoner på julaften og om dere mener dette er lov/ikke lov ut fra hvor dere bor.


#2

oslo78 sa for siden:

Lov.


#3

maggypop sa for siden:

Såvidt jeg har forstått det, kan dere ha 5 besøkende, så det skal være innenfor. Man kan ha besøk av mer enn 5 hvis alle besøkende er i samme familie (antar det her menes husstand).


#4

Blånn sa for siden:

Det er vel innafor etter dagens regler i Oslo. Maks 10 hjemme og maks 5 utenfor egen husstand. 3<5 så det går.


#5

Tjorven sa for siden:

Vi har også en løs avtale om å invitere min bror på ribbe et par uker før jul. De er 6 stykker, men alle i samme husstand (deres hund er spinnvill og får ikke komme på besøk). Vi blir 10 totalt siden vi bare er 4. Så dette er også lov selv om de er over 5 så lenge de er i samme husstand og det bare blir dem?


#6

maggypop sa for siden:

Fra regjeringen.no 5.november:
I private hjem, hager eller hytter bør man ikke ha mer enn fem gjester i tillegg til husstandsmedlemmer. Hvis alle gjestene er fra samme husstand, kan man være flere. To familier kan møtes selv om de har mange barn.


#7

Malama sa for siden:

Det er lov med mer enn 5 besøkende dersom de alle er fra samme husstand ja.

(så lenge du ikke bor i Bergen, der er det ikke lov å ha besøk av en eneste en dersom man selv er en familie på fem eller flere)


#8

Tjorven sa for siden:

Og dette gjelder også Oslo?

Noen prøvde nemlig å fortelle meg at man ikke kan være mer enn 5 stykker hjemme. Men det er egentlig sånn at det ikke kan være flere enn 5 gjester? (Hvor broren min som har 4 barn og dermed blir 6 stykker totalt allikevel er lov.)


#9

Tjorven sa for siden:

Aha. Det er den regelen fra Bergen som Malama refererer til som jeg har blitt henvist til.

Er det bare jeg som synes det er vanskelig å holde tunga rett i munnen?


#10

maggypop sa for siden:

Max 10 personer samlet er regelen i Oslo.


#11

ingling sa for siden:

Helt innafor i Oslo og omegn. :nemlig:


#12

tink sa for siden:

Det gjelder jo akkurat nå, fram til 23.11, med mulig forlenging. Sikkert ganske sannsynlig etter dagens tall.

Også er er det unntak for barnehage og barneskolebarns venner fra kohorten. Vi har tillatt en venn for hver av disse to, men ikke samtidig og ikke så lenge av gangen.

Vi går en spennende jul i møte. Blir etter planen 12 personer hos svigers. To barnefamilier + besteforeldre. Forbereder meg og ungene på en jul med bare oss, dersom smittesituasjonen og regler ikke endres, men håper på det beste.


#13

veobra sa for siden:

Det er skikkelig vanskelig. For en som meg som liker to streker under svaret så kompliseres det litt av at man skal tenke grunnen til begrensingen og dette med samme familie ikke utelates pga mange barn og slikt.


#14

Pelle sa for siden:

Viktig å skille på BØR og SKAL/FORBUDT.
Bergens regel tror jeg ikke er lovlig en gang.

Vi blir 8 på julaften, fra tre husholdninger.


#15

Malama sa for siden:

Jepp, det er lenge til jul, så hva som gjelder om 6 uker noen steder er det inegn som vet enda, men pr nå er Tjorven sine planer ialle fall innenfor


#16

Malama sa for siden:

Og det ER vanskelig å holde tunga beint i munnen på disse reglene, og det ER leneg til jul i så måte så ingen vet, og det ER derved vanskelig

JEg har visst at vi skulle vøre bare oss fem i jula lenge, det var planen uansett, men dagen etter har minstemor bursdag og da skal vi etter planen ha 6 gjester fra to husstander, som er utenfor retninslinjne men 1) lenge til jul og 2) mulig vi gjør det likevel, det er ikke FORBUDT. Og de 6, altså mine foreldre og min bror med familie, er de ENESTE vi kommer til å treffe i jula uansett. Så om vi treffer dem først fire og senere to, og så treffer de fire mine foreldre først og vi fem dem etterpå i dagene som følger, vi 11 er de som kommer til å treffes i jula antar jeg.


#17

Gaia sa for siden:

Det er lov. Vi blir sannsynligvis ni på julaften fra fire husholdninger (inkludert oss). Fem gjester pluss de fire som bor her. Jeg kommer til å tillate meg å invitere en ekstra, om nødvendig, så vi holder oss under maksgrensen på ti i Oslo, selv om det er mer enn de anbefalte fem gjestene. Jeg lar ikke noen sitte alene på julaften, om det ikke er forbudt å han hen her.


#18

allium sa for siden:

Vi blir 7 på julaften, dermed kan min mor, som bor alene, egentlig ikke invitere. Men jeg kan, og vi blir da de samme personene i et mindre rom, så vi drar til henne.


#19

Malama sa for siden:

Logikk er litt lurt å bruke. Synes jeg

Vi gjorde det farsdag, selv om vi da ble 8 gjester hos mine foreldre. I mitt hus hadde det vært innafor med akkurat de samme folka

Det er BØR, det er ikke forbud, så derved synes jeg logikk er lurt

Ikke for å tyne til max, men for å spre de folka som uansett har lov å møtes i et større hus er lurt



#21

Svanen sa for siden:

Er som flere har sagt lov nå, men ingen vet hvordan ting ser ut om 6 uker...

Vi planlegger ikke noe lenger enn ei uke om gangen for tida... Plutselig må jeg jobbe, plutselig er noen i karantene. Vi blir trolig et sted mellom 3 og 9 på julaften, alt etter hva er anbefalt eller hva vi "tør" selv om det egentlig er lov.


#22

Bluen sa for siden:

Nei! :)

Tror vårt julescenario ser mørkere ut. Det er planlagt julekveld hjemme hos svoger, som er 4 i husstanden. Så kommer de to brødrene med familie: 3 + 4, og svigers - 2. Det blir 13 personer, og stedet er Hamar.


#23

Dragen sa for siden:

Hva skal stakkars Knerten gjøre i år? :dramaqueen:


#24

millact sa for siden:

Det må bli digitalt, på Teams!


#25

Isolde sa for siden:

Regelen her i Bergen og omeng er helt hull i hode. Vi er 4 i familien. Pleier å være sammen med 2 andre familiemedlemmer fra utenfor kjernefamilien. Men så lenge ungene er hjemme kan vi bare invitere en av de. Det er to som ellers bor alene.

Jeg har bursdag nå og kunne tenke meg å ta en kaffe med mamma uten å måtte kaste ut en unge.


#26

IzziCreo sa for siden:

Da skal jeg kaste ut et spørsmål her som kommer til å skape forvirring nå som Tjorven har fått oppklart regelverket :knegg: Hvis man har la oss si 5 gjester på besøk, må det da gå en uke før man kan ha noen gjester igjen eller drar på besøk? For var det ikke snakk om bobler/kohorter også på privaten?


#27

007 sa for siden:

Mener byrådslederen sa at dette ikke skulle ramme om det var eldre og ensomme? :gruble: Jeg kommer i alle fall til å ha mamma hos meg i julen, selv om vi blir 6. Men jeg regner med det har komt mange nye regler og restriksjoner innen den tid, så jeg gidder ikke planlegge julen før tidligst en uke før.


#28

Isolde sa for siden:

Vil ikke kalle mamma eldre da, selv om hun bor alene. Tror det er brukere her inne som er eldre.

Politiet er jo ikke helt enig i disse restriksjonene heller, så antar de snur i løpet av noen uker.


#29

-ea- sa for siden:

Hoho, melder meg i kategorien "eldre og ensom" da. :humre:


#30

Embriksmamma sa for siden:

Lurer på hvordan det blir her til jul... vi bor en time nord for Oslo og er sju som bor fast i huset.

Jeg vil at studenten som bor i Kristiansand skal komme hjem til jul (han vil heldigvis også hjem, da :hjerter:) og vår datter som bor/jobber i Oslo og hennes samboer (som er australsk så han har ingen familie i Norge) vil også gjerne komme hjem og feire jul med oss. Da blir vi ti personer fra tre husstander. Det er lov her nå hvis det ikke har skjedd noe jeg ikke har fått med meg - men om det er greit og fornuftig er noe annet - Kristiansand har lite smitte og Oslo har mye. Her er det ganske mye nå og stiger jevnt.

Må vel bare vente å se... :vetikke:


#31

Anne C sa for siden:

Jeg er veldig glad for at vi hadde planlagt å bare være oss fire denne jula, og at vi hadde stor julefeiring med alle mine i fjor. Vi feirer sjeldent noe særlig med noen på mannen sin side, og i år var det uansett ikke aktuelt.


#32

Pøblis sa for siden:

Vi hadde opprinnelig planer om å være 13 stk fra fire ulike husstander - og en fra en annet nordisk land. Tror det meste utgår med høye kneløft, ja.


#33

Nextlife sa for siden:

Og jeg skulle ha flere unge mennesker som ikke kan reise hjem til utlandene sine som julaftengjester, det utgår vel dessverre.


#34

Madicken sa for siden:

Vi blir trolig 7, omtrent halvparten av det vi pleier på julaften.


#35

Java sa for siden:

Vi skal ha besøk av besteforeldre 60 mil unna. De bor i et område med relativt lite smitte, det er det her også. Med mindre det blir ledig høy smitte et av de stedene skal de selvsagt komme til oss.


#36

Pelen sa for siden:

Er det ikke maks 10 nærkontakter på en uke?

#37

MegaMie sa for siden:

Vi ligger an til å bli 11 stykker på julaften. Mine foreldre og bror med familie. Håper virkelig det er innafor når den tid kommer.


#38

veobra sa for siden:

Det gjør vi også. Vi har en unge for mye. :sukk:


#39

Malama sa for siden:

De har vi også, første juledag. Men jeg kan jo ikke kaste henne ut heller, det er hennes 5 års dag som skal markeres.


#40

veobra sa for siden:

Det er nok gjestene som ryker her hvis vi ikke har lov til å være 11 julaften. Jeg håper vi har lov, at det bare ikke er enbefalt. Det gjør jo ikke antall mennesker noe mindre, men det blir stusselig om vi ikke har lov til åvære sammen. Denne uka har jeg møtt de som jobbet i butikken og de tre menneskene jeg snakket med da vi var til test denne uka.


#41

Malama sa for siden:

Det er gjestene som ryker ja, eller rette sagt, da deler vi opp selskapet. Men jeg håper det blir lov å samles. Om enn ikke helt anbefalt. Så i alle fall lov.


#42

IzziCreo sa for siden:

Det trodde jeg også, men det har vel ikke vært så mye snakk om det i det siste? Men det er jo viktig.


#43

Retz sa for siden:

Nærkontakter er det enkelt å holde styr på; 0 siste uka. Synes forsåvidt det er enkelt å følge råd og anbefalinger, men selvsagt skulle jeg ønske at det ikke var nødvendig. At pandemien var over eller i det minste at vaksineringa kunne starte i morgen. Jula blir feiret i tråd med anbefalingene, vi har en plan A, B og C. Smittetallene må være lave og stabile i 5 kommuner for at best case scenario kan gjennomføres. Vi er noe spredd vi som skal feire sammen.


#44

løve70 sa for siden:

Det er vel bare i Oslo?


#45

Strå sa for siden:

Vi bor sør-øst for Oslo. Husstanden består av Helten og meg. Vi ønsker å hente Mutter'n hit på julaften dersom hun er hjemmeboende fortsatt til jul*. I tillegg ønsker Mellomste med kjæreste og to små barn å komme til oss. Det gjør Yngste også, men hen bor i Oslo sammen med to andre, så det er vel ikke lov å ta hen inn i varmen, selv om hen jobber med barn i vår bokommune. Folkeregisteret har Eldste registrert som boende hos oss, men i praksis er hen samboer med en konspisnisse, så jeg tror EDIT: IKKE Mellomste, mente Eldste blir nektet adgang til kongeriket Everly.

Broder'n har også meldt interresse hvissomatte-dersomatte. Han bor i Oslo, jobber hjemme og er hos Mutter'n en gang i uka nå for tiden.

Jeg akter ikke å gjøre nærmere vurderinger før flere opplysninger er på plass og vi ser utviklingen.

  • Har Mutter'n fått plass, vil noen av oss besøke henne der hun er.

#46

løve70 sa for siden:

Jeg ser uansett for meg at det bare blir min mor og løvemannens far som kommer på besøk på julaften, så akkurat det blir ikke noe issue.


#47

millact sa for siden:

Regner med vi tre skal til min mor og hennes mann. De bor borti gata. Ellers kommer de til oss. Det kan vi gjennomføre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.