Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En betraktning rundt dette med jule-/adventskalendere

#1

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg satt i går og pakket inn kalendergavene til guttungen på 2,5 år. Jeg har kjøpt inn perler, fingermaling, kosedyr, såpebobler, klistremerker, sprettballer m.m. Det slo meg at dette egentlig blir helt vanvittig mye. Det er jo på julaften vi skal ha gavebonanza, ikke hele førjulstiden. Hva i all verden skal vi gi ham på julaften da, når han får så mye fint i kalenderen sin hver eneste dag? Jeg har kjøpt inn 14 gaver til nå. Og er usikker på hva jeg skal gjøre. Jeg har faktisk ikke lyst til å gi ham en slik gave hver dag. Samtidig så er det ikke så bra å gi ham sjokolade hver dag heller. Aktivitetskalender er utelukket, jeg orker ikke å ha en organisert aktivitet hver eneste dag i tre uker. Hva gjør man? Jeg kan jo gi ham en liten plastdings hver dag - men hva med at vi skal prøve å unngå for mye forsøpling? Jeg synes dette er vanskelig jeg. Det er morfaren til guttungen som har sydd kalenderen, så jeg har ikke lyst til å legge den bort heller. Men dette føles rett og slett helt feil.

Er det noen som følger tankene mine her? Eller er det jeg som er ei sutrehøne nå, og som overdriver?


#2

Mei sa for siden:

Jeg har tenkt tanken selv - i ztjernas kalender i år er det virkelig fine gaver. Han får tog, bøker og skikkelige leker. Riktignok har jeg kjøpt en del av dem brukt, og julegaven hans blir mindre fordi han får så mye nå før jul. Mye av grunnen er også fordi vi har vært i London og jeg ikke klarte å styre meg på Hamleys.

Innimellom har vi imidlertid småting som et fargebad og en miniminieske rosiner. Slike ting jeg egentlig mener en adventskalender skal inneholde. Dette blir nok siste året han får så store ting i kalenderen - jeg liker ideer som en brikke av et puslespill hver dag, eller en eske lego delt i 24 deler. Det skal jo være nedtelling - ikke oppvarming.

Kommer også til å ha flere aktiviteter i kalenderen når han blir eldre. Likevel: kalender med pakker hører med. Jeg husker den med stor glede fra jeg var liten - og den tok overhodet ikke gleden vekk fra gavene på julaften.


#3

Go\jenta sa for siden:

Jeg har noe av de samme tankene rundt dette vanvittige julekalenderstyret, etter å ha pakket inn 72 gaver til de tre jentene mine. Har prøvd å kjøpe litt nyttige ting innimellom , som f.eks Lucialys den 13. september, badekåper de trenger, kluter, og annet. Men det blir jo mye pakker...det gjør det.

Burde hatt mer aktiviteter innimellom, men det er rett og slett grenser for hva jeg har tid til i denne julemnd, så da ble det pakker i stedetfor.

Heldigvis er det bare en mnd i året hvor det blir så mye...man får trøste seg med det. De koser seg veldig med dette, og gleder seg så masse hver dag.:nikker:


#4

Nenne sa for siden:

Jeg er enig med deg. Når en prøver å unngå plastikkrælet blir det fort penger av det. Jeg har kjøpt en del billige bøker på supersalg, men de koster jo fort 30-50 kroner stykket allikevel da.


#5

Beathe sa for siden:

Enn å lese en liten bok eller et kapittel fra en bok (dere allerede har) hver dag? Få lapper i kalenderen der det står hvilken bok/kapittel som skal leses den dagen?


#6

Left sa for siden:

Det går an å ha et puslespill f.eks - en brikke hver dag - så fordeler man brikker slik at det blir ferdig på julaften - fin nedtelling også det :)Eller et spill.

Vi har akkurat samme "problem" selv, men har ikke pakker på hver dag med ting i. Kjøpte en sånn pose med små flate sjokoladenisser - de er bittesmå, så de får en sånn de dagene de ikke får pakke.
Til lillebror kjøpte jeg en sånn bøtte med dyr, og han får et dyr hver dag + gjerde o. a.


#7

Isolde sa for siden:

Eller lego esker. liker lego

Det finnes jo dublo sett med ganske mange biter og.


#8

allium sa for siden:

Jeg er helt enig, derfor har vi ikke pakkekalender. Det blir nok gaver på julaften.

Vi har julekrybbe med 24 deler.


#9

DM sa for siden:

Jeg har tenkt det samme som deg. Med en unge som har bursdag i Desember, og får gaver av oss på bursdagen, av besteforeldrene på ene siden en dag (må reise hjem til Bergen), og dagen etter av besteforeldrene på andre siden, og en og annen gave som kommer forsinket, og så klassefesten, og så julekalendergaver, og så kommer julaften, og så er det slutt. Det blir for voldsomt. Så jeg har pakket bort pakkekalenderen, og har Donaldkalender og legokalender i år. Samt at mormoren har kjøpt en sjokoladekalender til ham. Og nå som han er blitt 6 år, så tenker jeg at det gjør da ikke så mye med en liten sjokoladebit om dagen. :)


#10

Stompa sa for siden:

Jeg tenker som deg - og har tatt konsekvensen av det. Mine får en liten ting annahver dag (har kjøpt Lego City/Belville-kalenderne, åpner dem og bruker halvparten av innmaten), og de andre dagene får de 20 kr hver som de skal spare og som vi går i banken og sender til Leger uten grenser i romjula. Det blir jo en del penger av det for meg (20 kr x12 dager x 2 blir nesten 500 kroner), men så lenge de går til en god sak er det greit.

Vi gjorde det samme i fjor, men med penger på litt færre dager. De ble ganske lange i maska første gang, men etter hvert resignerte de. Og da de fikk takkebrev fra L.u.g. i januar var de kjempestolte. :hjerter:

Mine var 5 da vi begynte med dette, men jeg angrer på at jeg ikke gjorde det da de var 4 også.


#11

LaLuna sa for siden:

Jeg er helt enig med deg. I år får guttene kun kalenderen til Barnas superjul.
De er såpass små ennå at de ikke forventer noen gavekalender, så da er det greit å droppe det.
Men neste år kan det hende jeg finner på ett eller annet. Julekrybbe med 24 deler var egentlig en veldig god idé.


#12

Zip sa for siden:

Her har me ikkje pakkekalender lenger, syns det blir altfor dyrt og for mykje pakker.


#13

-ea- sa for siden:

Jeg syns også det har lett for å ta litt av. Pip hadde pakkekalender for første gang i fjor, og det var småting som hårstrikk, blyant, morsomt sugerør, badesåper osv. Og litt godteri til helgene. Jeg begynte å kjøpe småting i høst også, men da vi kjøpte dukkehus til henne i bursdagsgave i november, oppdaget vi at det fantes julekalender med småting til huset. Og den kjøpte vi. Da får hun noe ordentlig hver dag.

Jeg kunne jo ha pakket alt ut av eska, og hengt det på veggkalenderen som jeg kjøpte ifjor, men det kom jeg ikke på før idag, og det er jo litt seint nå. :knegg:

Forleden år kjøpte vi legokalender. En bitteliten legobyggeting hver dag.


#14

pippimamma sa for siden:

I bokhandelen har de kalendere med bilder. Det finnes også adventsbøker (har flere selv) hvor du teller ned til jul ved å lese ett kapittel hver dag. Husk, det er vi foreldre som skaper tradisjoner i eget hjem. :)


#15

Kaz sa for siden:

Jeg er helt enig. Derfor har vi også kuttet gavekalenderen i år, og ungene har kalenderen fra barneTV.

I fjor ble det litt klager enkelte dager over at det ikke var "fint nok", forventningene var skrudd skyhøyt. (Ikke barnas feil, selvfølgelig.) Da er det på tide å bremse litt. Det var ikke noe problem i dag tidlig faktisk. (Og jeg slapp å pakke inn 48 små pakker i går kveld).


#16

kisha sa for siden:

2-åringen får Duplo og noen små biler, de voksne barna får sjokoladekalender. Å ha en gjenstand hver dag, kan bli veldig dyrt.


#17

Fruktflua sa for siden:

Jeg har kuttet ut hele gavekalenderen. Det ble for mye styr, og det ble for mye unyttige gaver liggende å bare slenge. De nyttige (truser, sokker, osv.) var ikke noe populære. Nå har de to sjokoladekalendere hver, og begge er veldig fornøyde med det.


#18

Blånn sa for siden:

Vi hadde pakkekalender da jeg var liten. Stort sett var det litt peanøtter og rosiner i pakkene, av og til en sjokolade bit eller to. Grunnen til at det ble lite sjokolade var at pappa spiste den opp. :knegg: Et år fikk vi også en bondegård. En pakke med dyr, gjerder osv. ble delt opp i pakker til oss. Kjempestas.

I år blir det en kombinasjonskalender hos oss. Noen leker og litt snop. Og kanskje noen aktiviteter hvis det blir tid - noe jeg tviler på....


#19

Karamell sa for siden:

Jeg tenker annenhver dag. Jeg har to barn. Og noen dager får de en gave sammen som f.eks. Barnas superjulkalenderen (i dag). En annen dag får de en juledvd sammen.


#20

Honda sa for siden:

Og derfor kjøpte jeg lego kalender til turbo i år.
Både for at jeg ikke gidder å kjøpe inn 24 pakker.
I fjor fikk han sokker, boxere, sjokolade,linjal,blyanter,tegnebok,viskelær osv.
Sånne ting som vi\han bruker.
Og han ble faktrisk veldig glad for batman sokker og sørøver boxere


#21

Sansa sa for siden:

Jeg har også brukt en del på julekalenderpakkene. Nå har jeg imidlertid pakket inn en del ting som jeg likevel hadde tenkt å kjøpe. Han får blant annet tre Postmann Pat-truser (fordelt på tre dager) og lue/votter med Thomastoget på. Å gi en pakke annenhver dag hadde nok vært like greit, for han har ikke så sterkt tidsbegrep ennå. Gutten min er ikke en unge som overlesses av gaver ellers i året, så jeg synes godt han kan få en gave i julekalenderen hver dag. Jeg har ikke bestemt meg for hva han skal få til jul ennå, men det er ikke sikkert at det blir så store greiene. Den dagen får han så mye annet fint.


#22

Mor til 4 sa for siden:

Har ikke pakkekalendere lenger. har kjøpt Kinder julekalender i år. I dag var det et kinderegg i luken og de var veldig fornøyde med det.

Guttene her elsker lego, og tenkte jeg skulle kjøpe en fin legotraktor/ bil eller noe sånt, gitt de noen deler hver dag. + noen sider av hefte som følger med. så kan de sette sammen de delene de får hver dag, uten å vite selv hva det skal bli, og da julaften kom så var traktoren/ bilen ferdig. Men det ble ikke noe av.


#23

IOA sa for siden:

Jeg ble også litt kvalm i går da jeg satt og pakket inn resten. Det er ganske mange store og flotte gaver i kalenderen til Snuppa. Pga lagersalg og gavekort i Bokklubben blir det noen bøker, lydbøker og DVDer i kalenderen. Hun trenger noen nye bøker, og truser også. Samlet sett har jeg ikke brukt så mye penger på kalenderen, men litt blir det jo.

Jeg har funnet noen fine ting. Hun får forkle når vi skal bake kokosmakroner, Luciakjole (hjemmesydd), pepperkakeformer, en fin juletrepynt og julegavelaging. Jeg husker vi fikk fargeblyanter da vi var små, det var stor stas.

Når jeg tenker på hvordan brødrene og søskenbarna feirer jul får jeg en vond smak i munnen. Men jeg har så gode minner om pakkekalender at jeg syns det hører med. Neste år blir det helt klart ikke så fine pakker, tror jeg.


#24

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg følger tanken din.

Fra oppveksten selv var min favorittkalender imidlertid av en helt annen type.
Det var en stor tegning av et snøfyllt landskap. Hver dag trakk jeg en nissefigur, en slede, en hest, et tre eller lignende. Disse skulle klistres på bildet med sånn "tyggegummi" (hva nå enn det heter). Etterhvert ble bildet fullt av figurer. Alt var av tykk, glanset papp, så det kunne flyttes og brukes om igjen året etterpå. Dette var en flott og morsom kalender, uten gaver og uten godteri. Jeg lurer på om jeg skal se om jeg finner den igjen, jeg. :)


#25

Anne C sa for siden:

Storebror får Playmokalender i år. Mindre pes og langt billigere. Lillebror får pakkekalender med endel plastikk. Kjøpte noen søte dyr på tilbud tidligere i høst, han får litt "mat" som han kan bruke på komfyren han får til jul, og så har jeg kjøpt et verktøysett i plast som jeg fant på tilbud. De to kalenderene jeg har laget til gutta i år er MYE billigere enn den ene Sebastian fikk ifjor......


#26

Guava sa for siden:

Vi har kjøpt en pakke geomag magnetbyggesett og fordelt på 24 dager til eldstemann og har lagt duplo oppi til minstemann.

Det blir ikke mye hver dag, men jeg regner med at det gjør suksess likevel. De var i alle fall veldig fornøyde i dag.


#27

Tjorven sa for siden:

Vi har spart opp en del ting hun faktisk trenger. Ny shampoo, svømmesokker, nattkjole, pepperkakefigurer, nisselue osv. Siden hun fremdeles er såpass liten (snart 3), så er det mest spennende å få pakke og ikke fullt så viktig hva som er i den.

I år har jeg nesten klar å unngå såkalt "ræl". Farmoren skal bidra med noen pakker etter eget ønske, så det har jeg ikke peiling på hva er.

Mye av dette gis den dagen det skal brukes i barnehagen. Nisselue til nissedagen, lys til luciadagen, pepperkakeformer til den dagen de lager pepperkaker.


#28

Bokormen sa for siden:

Vi har alltid lagt listen veldig lavt for kalenderen. Egentlig synes jeg pakkekalender er noe tull, men siden onkelen til mannen har laget et flott kalenderskap i tre må vi jo bruke det. Det er virkelig flott, et veggskap på på ca 100 * 80 cm, med 24 små dører. :)

Vi har pleid å dele opp enten et puslespill eller en pakke med fargeblyanter i mange pakker - det blir fort 10-15 gaver av slikt. På lørdag gir vi ofte en liten melkesjokolade. Så har vi supplert med truser og sokker, og gjerne en pen, hvit strømpebukse eller to, som vi uansett hadde kjøpt til jul. Hårspenner og strikker har vi også pleid å gi, det er forbruksvare her i huset. Rett og slett småting som hun trenger. I år har vi kjøpt en pose med minirosinesker som vi skal bruke. Jeg tror ikke det hadde vært like stas å få bøker og filmer i julegave om hun allerede hadde fått gaver på det nivået i kalenderen. :confused:


#29

Irma sa for siden:

Jeg er helt enig med deg Monsoon. Selv er jeg vokst opp med julekalender hvor det var en eller to biter Sorbits (jøss, den tyggisen hadde jeg glemt), en enkelt melkeplett eller lignende hver dag. Vi fikk en større gave på julaften.

Vi har ikke laget kalender til poden på 2 år enda (farmoren hans laget både i fjor og i år), men skulle vi gjort det selv hadde vi gjort noe lignende dere gjør Hattifnatten. I fjorårets julekalender hadde farmor spredt en duplopakke over mange pakker, slik at den omfattet omtrent halvparten av julekalenderen.


#30

Bærekraftig sa for siden:

Jeg tenkte akkurat det samme som deg i fjor jul, og kuttet da ut adventskalender med pakker. Nå gir vi penger til Kirkens Nødhjelp og har aktiviteter i kalenderen hver dag. Det trenger ikke være så organisert; de får bestemme middag, lager gladometer til en som gleder de, leser julebøker, baker,lager drops og maler på julekuler osv (helt vanlige ting som vi ville gjort uten kalender også). De elsker kalenderen sin!
Jeg synes det er viktig å sette fokus på andre ting enn å bare få og få. Det å gi noe til andre gir barna mine mye. Men de er eldre enn din sønn.


#31

Bergensis sa for siden:

Me hadde pakkekalender i fjor, men eg hadde ein guffen følelse over heile greia, så me droppa det i år. Ho får sjokoladekalendar og er strålande fornøyd med det.


#32

apan sa for siden:

Jeg har også en gutt som jeg synes vi er ganske flinke til å begrense innkjøp til ellers i året, og jeg har egentlig ikke dårlig samvittighet for pakkekalenderen. I år er gavene litt mer råflotte enn ifjor (da hadde vi en Legoeske vi delte opp) pga gavekort i Bokklubben, men innimellom har vi fylt på med småting. Ellers får han bøker, noen lydbøker og en dvd. Han trenger uansett nye bøker. Vi kjøper sjelden bøker i Bokklubben, prøver å time det til jul og bursdag, og han har vokst fra de han har. Til jul får han 2 gaver av oss i år, hvorav det ene er nok en bok, jeg tenker som så at noe av det han egentlig skulle fått fra oss da får han før jul.

Videre får han pepperkakeformer, lekekjevle (timet til pepperkakelagedagen) og magnetbokstaver; ting jeg vet at mange kjøper til ungene uten videre ellers uten å tenke på det. Nabogutten her får feks stort sett en bil hver gang han er på butikken.

Når han blir litt større kunne jeg også tenke meg aktivitetskalender, elller iallfall aktiviteter innimellom, men foreløpig er det litt lite og vrient å få med konseptet rundt det for en liten tass. Type formingsaktiviteter og baking kunne jeg gjerne hatt i en slik, men jeg synes også en del slike ting er en selvfølge i desember og synes godt at ungene kan oppleve at det er mye ekstra denne måneden uten at de "får" det.


#33

Mandarin sa for siden:

Jeg følger tanken din og er helt enig!!!!
Jeg har ikke funnet løsningen. Men jeg har prøvd å finne helt små og enkle gaver. Et postkort med Donald på bla. :knegg: Tenkte også å gi noen rosiner i en pakke. Kanskje en pakke med Ole Brumm kjeks? Men det monner liksom ikke. Jeg er ihvertfall helt sikker på at når nummer to kommer og årene fremover, så skal de få pakke annen hver dag. Kanskje vi burde inkludere oss voksne også, slik at det ble hver 4 dag.?

Jeg må sette meg ned og klekke ut noen aktiviterer , for det skal jeg definitivt fylle kalenderen med også.


#34

Blåbær sa for siden:

Vi gir faktisk mer til advent enn til jul. Kjøpt en stor pakke duplo som er blitt fordelt inn i 20 gaver. På juleaften får han så sinnsykt mye uansett!
Har noen år med duplo/lego foran oss, så kommer til å forsette med det.


#35

Mandarin sa for siden:

Kom på at jeg har et pippipuslespill i skapet som kan deles opp.
løper og pakker inn


#36

Veronal sa for siden:

Vi har ikke pakkekalender. Hverken mannen og jeg er vokst opp med det og vi ønsker ikke å innføre det hos oss. Har hvert år hatt ambisjon om å ha vanlig kalender med en sjokoladebit, rosiner, druer og klementiner, men selv ikke i år så har vi startet denne tradisjonen fordi vi fremdeles synes han er for liten (2,5 år nå). Den unge mannen får ikke ting i tide og utide her heller, men vi har julestrømpe i stedet for å begrense gavemengdene til en dag (julaften) i tillegg til bursdag.


#37

Harriet Vane sa for siden:

Jeg er veldig enig. Det tok litt av i fjor, og jeg kjøpte ting for sikkert 6-700 kroner, fordi jeg ikke skulle ha plastikkræl.

I år har jeg kjøpt en stor nissejentejulekalender som har 23 små og 1 stor lomme på kjolen. De små lommene har akkurat plass til en liten sjokoladebit, eller man kan feste et eller annet med en klesklype.

Jeg har hatt det altfor travelt til å gjøre det jeg egentlig ville i år. :tårnfrid: For jeg hadde nemlig tenkt å være PedagogiskGodMor og kjøpe julekrybben fra Alveslottet og gi en ting hver dag. Men jeg rakk ikke å bestille før det var utsolgt. Så det er blitt magneter, viskelær, blyanter, klistremerker, papirdukke, oppgavebok, ispedd en og annen sjokoladebit. I tillegg setter Lille stor pris på CD'er jeg brenner til henne med utvalgte highlights.

Neste år blir det julekrybbe!


#38

allium sa for siden:

:sukker henført:

Jeg har fått et stempel! PedagogiskGodMorTM :rørt:

Tro om jeg skal endre tittelen min?


#39

Pepper Lemon sa for siden:

Bitch/PedagogiskGodMorTM funker bra det! :nemlig:


#40

allium sa for siden:

Jepp!

Jeg skulle ha slengt på HarEksamenOgHarIkkeTidTilÅSitteHer. Men det var det ikke plass til... snufs.


#41

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har tenkt på dette selv, for denne kalenderen ble plutselig MYE dyrere enn jeg hadde tenkt. Tror jeg har kjøpt kalendergaver for ca. 500,- kroner, og det var virkelig IKKE meningen! Jeg kjøpte litt og litt, og plutselig ble det bare sånn. Nå har vi bare ett barn da, det blir aldeles ikke slik i årene fremover. Neste år skal jeg bruke mye mindre penger, men kanskje kjøpe kalendergavene fordelt litt utover året? Blir jo billigere samlet da, uansett. Ja, det er blitt litt for gale med disse kalenderne, synes jeg.


#42

Nessie sa for siden:

Jeg har også ei snuppe på snart 2,5 år - og har valgt ikke lage kalender.
Nå har hun heller ingen storesøsken å være misunnelig på - og hun skjønner jo ikke noe av det uansett. Det blir nok alltids mange nok år med kalendere :rolleyes:

NÅR vi begynner med kalender, tror jeg vi tar familiekalender. Sånn at vi er 4 stk som deler, og så får de lære seg å glede seg over at andre får.


#43

Lisa sa for siden:

Jeg tenker akkurat som deg Monsoon og derfor har jeg valgt bort pakkekalenderi år. (Hun fikk forresten en flott håndlaget kalender i gave på navnefesten sin så vet ikke helt hva jeg skal si når familien kommer på besøk ...) Jeg synes det bare ble helt feil med en innpakket gave hver dag i desember - altfor mye! Jeg husker da jeg selv var liten og det kun var et lite bilde jeg gledet meg over å se hver dag, tidene forandrer seg ja ......

Unasett, hun fikk Julekalenderboken av mormor i år, den som hører med til Barnas Superjul. Den var i alle fall en gedigen skuffelse i dag tidlig så vi får se hva vi gjør til neste år. Heldigvis har de omvendt julekalender i barnehagen, dvs de tar med en gammel leke eller et tøyplagg som har blitt for lite som de pakker inn og reiser ned til Frelsersarmen med rett før jul.


#44

Nessie sa for siden:

Genialt!:ja:


#45

tinkadott sa for siden:

Jeg kjøpte legokalender til alle. 180 per stykk. De åpnet jeg og pakket inn på nytt og hengte de på pakkekalenderen. En og annen dagen får de en liten ekstra ting, men det er stort sett lørdag og søndag, og da for max 30 kr.


#46

Senna sa for siden:

Sånn gjør det i barnehagen vår også. Veldig bra.

Og jeg er helt enig med HI, det blir for mye på pakkekalenderen. Så neste år spørs det om det ikke blir dårlig med pakkekalender her i huset også. Eller så får vi gå over til hver tredje dag eller noe. I år er det 3x24 pakker på kalenderen og det blir for mye.


#47

Tammen sa for siden:

Jeg har også tenkt på dette.. hadde kjøpt en del gaver allerede da jeg ble litt paff. Vil jo ikke bortskjemme ungen slik at hun ikke lærer seg å verdsette det hun får (tanken bak) . Så nå har jeg kjøpt inn favorittene hennes :mandler og rosiner..og pakket disse inn i små porsjoner. Da får hun dette de fleste dagene og større gaver en gang imellom.

ganske fornøyd med dette merker jeg :gruble:


#48

Tammen sa for siden:

:DPerfekt!


#49

løve70 sa for siden:

Jeg tenker også mye på dette. LilleVenn har jo akkurat hatt bursdag også, så det blir utrolig mye gaver i en liten periode. Pakkekalenderen inneholder mange dyre ting, men mye av dette er ting hun ville fått uansett; nye crocs, pysjamaser, bøker, dvd osv. Jeg har kjøpt litt gjennom hele året, så det merkes uansett ikke som noen stor utgift.

Neste år vurderer jeg å ha pakke til LilleVenn, Løvemannen og meg selv tredjehver dag.


#50

Tallulah sa for siden:

Veldig enig.

Jeg sydde en flott gavekalender i fjor, og har veldig lyst til å få brukt den, uten å stappe den full av gaver. I år hadde jeg tenkt til å kjøpe Legokalender, åpne den og legge klossene i den hjemmesydde, men byen var utsolgt. Så her ble det litt plastikkdyr vi hadde igjen fra i fjor, et puslespill i deler, reflekser og refleksvest, en genser og en bukse jeg hadde kjøpt uansett, et par kort med aktiviteter på (skal bl.a. på Ruffen) og noen underbukser. Han syns det er superstas samme hva som er oppi.

Det var en god idé, den tror jeg adopterer den til neste år!


#51

Jinx sa for siden:

Jeg gir bøker, tegnesaker, tusjer, litt godis, en del aktiviteter(bading,pepperkakehusbaking, lage julepynt +++). Dette er ikke ting vi gir eller gjør på julaften, så det er helt greit for meg. For meg skal jula være veldig spesiell for barna, og en liten gave hver dag i 24 dager, det er spesielt.


#52

him sa for siden:

Synes dette er vanskelig. På den ene siden vil jeg helst ikke ha bortskjemte små troll, men samtidig vil jeg helst at de skal ha en del (feks pakkekalender). I år har jeg valgt å legge 1/3 gotteri, 1/3 småting og 1/3 opplevelser eller gjøremål.

For mitt vedkommende kan jeg ikke heller sammenligne min egen barndom med ungenes, da jeg vokste opp hadde foreldrene mine veldig lite penger, mens jeg og mannen her mye mer å rutte med.


#53

Isolde sa for siden:

Når jeg var liten hadde vi den kalenderen Hasselnøtt snakket om år etter år. Husker forsatt gleden av å åpne posene og se hvilken figur som kom i dag. Spesielt den dagen pusen kom ! var jo enkelte figurer jeg ble mer glad i etter hvert som årene gikk.

Svigermor kommer vel til å lage pakkekalender år etter år... og sikkert nesten like mange pakker igjen på julaften skjønner meg ikke på det. Men tror ikke jeg kommer til å lage noe pakkekalender, gjør jeg det blir det en legoeske.


#54

LilleLeo sa for siden:

Jeg syntes det ble så sinnsykt mye småpjatt i fjor, at i år gjør jeg det meget enkelt. Har kjøpt SingSang-kort, så ett kort hver dag, pluss annenhver dag med en liten gave. Har kjøpt hårbånd, hårstrikk og klemmer, da dette er forbruksvare her i huset. Jeg er ganske fornøyd i år!


#55

Millen sa for siden:

Jeg tror det har mye med hva man selv putter oppi og gavekalenderen. Nå er ikke min Lille eldre enn 1,5 år så hun får som oss foreldre en liten pakke lørdag og søndag. Hun har også en kalender med 24 små bøker i som gjorde stor suksess idag. :)
Jeg selv fikk alltid kalender med mye forskjellig julepynt, og mye av den pynten har jeg den dag i dag. Blir like nostalgisk hver jul når den kommer frem.
Jeg er vel egentlig litt delt på tankegangen din, men hver og en må gjøre det som passer best for seg.


#56

Balanse sa for siden:

Her er bursdag og julaften nesten sammenfallende, og det blir mer enn nok gaver og materiellt fokus.

Han er bare tre år, så jeg hadde de samme tankene som flesteparten her, og valgte vekk pakkekalenderen i år. I stedet hadde jeg tenkt å bruke en flott kalender han fikk i gave fra tanten sin. Det er en slags bok med 24 minibøker inni, og hver bok har flott tegninger og en del av juleevangeliet.

Poden ELSKET denne, og hadde vært fornøyd med det. Men så glemte jeg å formidle eller diskutere min beslutning med pappaen, så en stolt pappa kom med pakkekalender og trodde han var den som hadde husket på dette :rolleyes:

Neste år tror jeg at vi skal ha omvendt julekalender, hvis ikke de innfører det i barnehagen, hørtes ut som en utmerket ide. Må bare huske å involvere pappaen...

Denne er det vi har
www.hermon.no/index.php?page=show_book&id=6041
[img]http://www.hermon.no/index.php?module:19:view=view_image&amp;module:19:frame=raw&amp;type=1&amp;uid=6041&amp;width=169[/img]

men det finnes mange andre som ser flotte ut også, feks denne som også resulterer i ei krybbe (24 deler)

www.barnasegenbokverden.no/800/800.asp?ArticleId=7708&typ=normal#

og
[img]http://www.bokkilden.no/SamboWeb/servlet/VisBildeServlet?produktId=2839823&amp;width=120[/img]
www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=2839823&rom=MP


#57

Miss Norway sa for siden:

Vi har en pakke-familie-kalender. I den er det en pakke hver dag, men det varierer hvem den er til. Vi er to små og to store. Av og til er det to make ting i en pakke (feks minitannkremtuber) - en til hver av jentene. Men av og til er den merket med et navn, og da er det til bare denne. Det går opp til slutt, dvs så og si likt. På denne måten blir det ikke fullt så mye ræl, for alle trenger noen småting, og ungene lærer å dele, unne andre å få samt å "vente på tur" (de må dele på hvem som skal trekke/pakke opp også). :PedagogiskGodMorLight™ :

En hit er forresten frimerke. Da lager vi et julekort og bruker det frimerket med en gang, og ber om at mottaker ringer når det kommer frem. Stas når telefonen kommer!


#58

Frost sa for siden:

Jeg har laget pakkekalender 1 gang. Det ble med den ene gangen. Det ble dyrt synes jeg, om man ikke bare skal ha søppelting.
De blir litt bortskjemte når de skal få flotte gaver hver eneste dag. Det tar litt glansen av selveste julaften.

De minste på 5 og 9 har i år legokalender. Har hatt den før og det er en slager.


#59

Mandarin sa for siden:

:knegg:
Min mor glemmer aldri da jeg var blitt så stor at jeg sa til henne:

"Mamma, du trenger ikke lage kalender altså, jeg trenger ikke alle de derre småtingene".


#60

Nessie sa for siden:

Ikveld har jeg laget 24 pepperkakehjerter som jeg har hengt opp :tøff:
Så skal jeg, mannen og Hannah dele ett lite hjerte etter middag hver dag. Da blir det en liten bit hver ;)
Ble fint og dekorativt. Og enkelt.


#61

Maz sa for siden:

Jeg liker å lage pakkekalender jeg.

Har et skap med gaver og små belønninger som fylles opp i løpet av året og ranes i advent.

Det er ikke mange gavene som koster mye, men svigermor og svigerfars kjæreste vil ha noen av pakkene. Svigerfars kjæreste fikk i år plukke fritt i skapet mitt.

Den største pakken er vel teaterbiletter en dag, og ellers et Jul i skomaktergata spill (elsker den serien av en eller annen grunn). Det kjøpte jeg på salg til 29 kroner for et par år siden.

I fjor var Mazungen syk i januar og vi kjøpte da en legokalender på salg, bygget noe, og resten ble lagt i skapet. Så det er noen legodeler også.

I morgen (2 desember) er det "sprett-leire".


#62

Chanett sa for siden:

Vi har tatt konsekvensen av at førjulstida ikke skal være ett pakkeinferno og har aktivitets/opplevelseskalender. Det er en lavterskelkalender der f. eks en av gavene er helgefrokost med rundstykker, egg og kakao på en hverdag. Eller kveldstur med lommelykt. Vi har også puttet inn alle de tingene vi likevel gjør (kakebaking, juleverksted etc), og ungene (6, 9 og 11 år) synes det er gøy og savner ikke pakkekalenderen i det hele tatt. De har faktisk ikke spurt etter den de to årene vi ikke har hatt den.

Jeg kjenner at jeg blir skremt av alt det unger får både i kalender og til jul. Kostbare gaver, og ofte leker som man bare fyller opp rommet med. Det er viktig å tenke over hva vi ønsker at ungene skal lære.


#63

Mandarin sa for siden:

Klok nabo jeg har! :nemlig:
Vi kommer nok til å gjøre noe lignende når hun blir eldre.


#64

Divine sa for siden:

Samme her. Om det er fordi jeg er gammel som fjella eller fordi det ikke var vanlig der jeg bodde, det vet jeg ikke, men pakkekalender var et totalt ukjent fenomen for meg til jeg var langt oppi tjueårene. Jeg har ingen intensjoner om å la barna få det, heller. Det blir rett og slett for dyrt hvis man skal unngå ræl. Så femåringen min får ikke kalender.

Jeg husker jeg hadde en kalender da jeg var liten, der jeg åpnet lukene, leste et lite bibelvers eller så et bilde, og så la på penger til en eller annen veldedig sak. Jeg syntes det var litt kjedelig, men når jeg fikk sjokoladekalender i tillegg, var alt vel. ;)


#65

Maz sa for siden:

'
Alder er vel ikke poenget. Vi hadde pakkekalender hjemme. Jeg brukte mine eldre søskens. Den eldste av dem er 55 nå, og den kalenderen er vel 50 år.


#66

Røverdatter sa for siden:

Jeg vokste opp med pakkekalender og den er hele førjulstiden for meg. Det er utenkelig å la være å lage den til Vesla. Vi har pakket inn ting hun ville fått uansett, og mesteparten er småting fra Nille og Biltema, men som jeg vet hun setter pris på og som hun antakelig ville fått utenom jul og bursdag uansett. Det er bare i dag og på julaften hun får litt større kalenderpakker. Jeg ville aldri gitt henne post-it og tape i julegave, men jeg vet at hun elsker sånt og da kan hun like greit få det i kalenderen. Hvis hun hadde vist misnøye med gavene så tror jeg ikke jeg hadde giddet å lage kalender, men de foregående årene har hun gitt uttrykk for at spenningen er halve gleden og brukt kalenderen til nedtelling til jul som den skal. De små gavene er bare bonus.

Jeg er enig i at julekalenderen ikke må overgå selve julaften, og det har jeg tatt hensyn til da jeg laget den.


#67

Divine sa for siden:

Ja, det er klart at egne barndomsminner påvirker de valg man tar og de tradisjonene man fører videre. Det er mange ting JEG forbinder med jul som jeg MÅ gjøre for at det skal bli jul. Men jeg er egentlig glad for at pakkekalender ikke er en av dem. For jeg er både lat og blakk. ;)


#68

Bluen sa for siden:

Ettersom Liv er bare 1 år, får hun ingen kalender nå, men jeg er helt på linje med Kasia her. Jeg elsker å lage kalendere og gleder meg stort til å gjøre det for Liv. Etter min mening er det også fullt mulig å gjøre det relativt rimelig uten å ende opp med unyttig ræl (skjønt jeg hører til dem som elsker ræl også, jeg da :o ). Blir det mange fine pakker og ganske dyrt, er det vel ingenting i veien for å kutte litt i julegaven. På julekvelden vanker det jo uansett mange pakker fra andre hold hos de fleste.

Jeg er for øvrig oppvokst med sjokoladekalender sjøl, pluss kalender med bittesmå plastdingser. Det syntes jeg var stor stas. Pakkekalender ble jeg kjent med på slutten av barneskolen, da jeg og ei venninne pleide å lage det til hverandre.


#69

apan sa for siden:

Jeg må si jeg er litt fascinert over hvor viktig det er hva ungene skal lære akkurat i førjulstiden, samtidig som det er helt ok for mange at de får noe hver gang de er på butikken. Jeg tenker at det er helheten som teller her jeg. Vi har vel alle våre tanker rundt hvordan vi vil prioritere både penger og hvor man "skjemmer bort" barna, og jeg ser vel for meg at alle har et eller annet punkt de velger å være mer "løssluppen" enn andre. Det viktige synes jeg er at man har en tanke rundt dette, og det vil i mitt hode si at barna ikke får i hytt og pine hele tiden, dvs hele sommerferien, fullt opp i desember, enorme mengder til jul og ellers hver gang de er på butikken.

Videre synes jeg det er både naturlig og selvsagt helt greit at man velger ulike løsning på dette, men at et barn på 2.5 år ikke skjønner noe av en kalender, det tror jeg ikke noe på. At det ikke må være pakker eller store gaver, det er noe ganske annet.


#70

Elias sa for siden:

Pakke-kalendre er massevis av bryderi for hodet, har vi funnet ut. Men vi har den likevel.
Det hører liksom med til vår førjulstid.

Men vi har aldri hatt det slik at de har fått åpne pakkekalenderen hver dag. Nå i år er det to som er "små nok" til å like adventskalender, og da får de pakke annenhver dag. Det fungerer fint. Idag var det minsten som fikk åpne, og i morgen er det jenta, som er en del eldre, men vil ikke gi slipp på dette.

Samtidig har de hver sin "Smarties-kalender". så det blir jo noe likevel.
Vi pakker inn litt nyttige ting også, som f.eks. sokker, truser, hår-saker (hehe....er ikke det en håndballspiller) og andre nyttige ting.
Men litt tull og tøys må de også få i denne spennende tiden.

På julaften får de en litt større gave. En DVD. Det slår an hvert år.


#71

amylin sa for siden:

Her får ungene pakkekalender. Synes det er en koselig tradisjon. Svigers og foreldrene mine handler inn gavene. Pakket inn gavene fra svigermor og gjemte nesten all sjokoladen til julaften. Delte nemlig noen pakker med plastelina utover på fire dager, ellers gikk det i julepynt, ting å lage, nisseluer, litt godteri og perler. Jeg er enig i at det blir mye, men synes at de er flinke til å finne ting som kan deles opp eller som er koselig å gjøre sammen med barna i førjulstida.


#72

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg ser at jeg ikke er alene om å føle at pakkekalenderen tar litt av. Jeg føler imidlertid for å presisere at det ikke er fordi jeg skal oppdra ham så mye mer i førjulstiden enn resten av året. Det jeg er redd for er at gaver skal miste litt glansen før julaften. At han har fått gaver hver dag i tre uker gjør kanskje at det å få gave på julaften ikke er noen stor begivenhet. Og det synes jeg er så trist.

Han forstår veldig godt hva denne kalenderen dreier seg om. Da han vekket oss i dag var det med et "vi må gå ned og åpne kalendere. I dag er det NY gave!". Så det er jo absolutt stas


#73

Nessie sa for siden:

Her er vår ;)


#74

Skremmern sa for siden:

:rolleyes:

Er det noen som synes det er greit å gi noe hver gang man er på butikken?


#75

Nessie sa for siden:

Jeg elsker jo å gi bort gaver, så jeg kunne gjerne ha laget pakkekalender både til mann og barn ;) Men, jeg synes det blir for mye. Jeg synes vil tillegger unger vane med å få få få... og de aller fleste har nok fra før. Til og med min datter som kun er 2 år har kvalmende mye TING. :himle: Så jeg ønsker å være bevisst på dette. Og synes strengt tatt det er bedre de får en microsjokolade til barnetv hver dag.


#76

allium sa for siden:

Ikke veldig mange, tror jeg. Og sannsynligheten for at det er de samme som er opptatt av holdninger til forbruk i adventstiden, er vel enda mindre.


#77

Skremmern sa for siden:

Nemlig.


#78

Mandarin sa for siden:

Nope . :hehehe: Det er vel ikke vanlig vil jeg tro.


#79

Gulla sa for siden:

Jeg er helt enig i at det kan bli mye. Vi har brukt puslespillbrikker fordelt på alle pakkene, og i tillegg noen hobbyting som vi likevel skal ha til å lage noen julegaver. Men når jeg ser snuppa mi hente den bittelille barnestolen sin på rommet, drar med ut på kjøkkenet og sitter og kikker på pakkekalenderen med store øyne så tenker jeg at det er veldig gøy for hun mor også.


#80

Isolde sa for siden:

Har en søster som veldig ofte kjøper en pølse eller en is osv. Tror ikke jeg har vert med når hun ikke har fått noe men det er jo ikke vanlige mat handleturer.


#81

Veronal sa for siden:

Vår er 2,5 år nå. I fjor skjønte han ikke noe av det (og derfor kuttet vi ut etter et par dager) og i år vet han ennå ikke hva det er (han har ikke gått i barnehage før, men jeg tror de skal ha en aktivitetskalender - så i løpet av desember skjønner han nok hva det er). Likevel synes vi han er for liten til å ha kalender hjemme også i år ettersom han i vårt tilfelle ennå ikke skjønner at kalenderen som er en stor lastebil ikke kan lekes med. Tror nok han skal få en fin førjulstid likevel.


#82

Divine sa for siden:

Sønnen min er fem år. Han vet ikke hva en adventskalender er. Hadde vi introdusert konseptet for han, hadde han nok skjønt det fortere enn svint, men jeg ser ikke poenget med det så lenge han lever i lykkelig uvitenhet. Når han skjønner noe av det og begynner å føle seg utenfor fordi han ikke har kalender, vel, da kommer vi til å innføre det.


#83

Mandarin sa for siden:

Som Veronal tror jeg en 2.5 åring fint klarer seg uten kalender dersom man ikke har eldre søsken. Vi angerer på hele kalenderen i år. Hun er så liten (2.5), og jeg føler vi ødelegger mye av forventningen til julaften og pakkene da. Heldigvis har vi bare handlet gaver til de seks første dagene. Vi har derfor bestemt at de fleste pakkene i år blir koselige beskjeder, som " I dag skal vi lese i den store juleboka" , " I dag skal vi bake". osv.
Vi har også et pusslespill som vi skal dele opp.


#84

Mandarin sa for siden:

:nemlig:


#85

Mikkeline sa for siden:

Gutten vår er 4 år. I fjor kjøpte jeg en Duplo pakke som vi delte opp, i tillegg til litt gotteri om lørdagen. Jeg syntes det var kjempekoselig å lage i stand kalenderen, og ikke ble det noe "ræl" som lå og slengte på rommet hans heller i etterkant.

I år har vi hatt syke barn de siste 5 ukene, i tillegg til at jeg er helt i innspurten på eksamenslesing. Skal ha 2 eksamener neste uke. Derfor valgte jeg å kjøpe legokalender i år, og heller ta opp igjen tradisjonen med pakkekalender neste år. Da er lillesøster 2 år, så det er mulig at de skal få pakke annenhver dag.

Jeg reagerer også på at noen (også her i tråden) kjøper veldig dyre kalendergaver. Da kan jeg forstå at gleden over julegavene forsvinner litt.

Gutten vår sitter sjeldent igjen med et fjell av leker til jul, da vi har liten familie, og vi har til nå oppfordret til å kjøpe litt praktiske ting og ikke bare leker. Jeg har derfor ikke dårlig samvittighet om han får en liten ting hver dag før jul, men har ingen ønske om å ta helt av.

Jeg har vokst opp med pakkekalender selv, men det var en helt annen stil over den. Hadde lærerforeldre som ikke hadde veldig god økonomi, i tillegg har de etter mitt syn et veldig sunt forhold til materielle ting. Vi var fornøyd med 2-3 mandler eller en rosineske. Det tror jeg faktisk at gutten min hadde vært også om det var det jeg introduserte i pakkekalenderen.


#86

mina sa for siden:

Jeg er oppvokst med en fin kalender som mamma og pappa lagde til oss. Ei fyrstikkeske for hver dag, så det sier seg selv at det ikke er plass til store greiene der. :knegg:
Vi var godt fornøyd, og det håper jeg våre barn vil lære seg også. Jeg er litt sjokkert over hvor dyre/store gaver enkelte foreldre har i kalenderen, hva vil det gjøre med gleden over pakkene på julaften når de allerede har fått så fine pakker i hele desember?

Mamma og pappa laga nye kalendere til meg og søstrene mine da vi fikk barn, så den bruker vi. Ungene synes det er stor stas at de har lik kalender som jeg hadde som lita!
Tidligere år har jeg f.eks putta i lego, i år er det en liten sjokolade el.l (tre i ei fyrstikkeske!) og et vers av en julesang vi skal lære.
Jeg har akkurat ligget i nederste køye med mellomsøster og øvd på en julesang sammen med jentene. Kjempekoselig!

På to av søndagene får de en CD sammen, den tredje prinsesselypsyl til jentene og en liten bil til lillebror.


#87

Bergensis sa for siden:

Eg har tenkt til å gi gavekalender til barna dersom dei bestemmer seg for å flytte på hybel og bli studentar.

Ei jente eg budde med på studentheimen fekk kvart år tilsendt julekalendar frå sin familie. Der var det alt frå ein 50-lapp til ein suppepose til ein sjokolade til eit sokkepar og til sist pengar til heimreisa heim til jul. Det var ein kalendar som verkeleg vart satt pris på sånn på slutten av studielånet og midt i den hektiske eksamenstida.


#88

Enhjørning sa for siden:

Jeg er egentlig ganske på linje med hovedinnlegger her selv, og hadde bestemt meg for ikke å ha julekalender til lillegutt i år.
Svigermor har likevel kjøpt 24 små poser med julemotiv og nummer på, som hun hadde tenkt å ha litt smågreier i.

Min flotte svigermor har tydeligvis samme syn på saken som jeg har, for det var aldeles ingen ekstravaganse over disse posene:
I går var det litt lørdagsgodt, i dag var det et par sokker og en liten sjokoladenisse.
Holder hun det på samme fornuftige nivå hele veien, er jeg strålende fornøyd.
Og gutten også!
Han er tross alt bare nesten tre, og synes foreløpig det er kjempespennende bare det å få denne posen og åpne den.
Så da har vi i alle fall begynt i riktig ende, og forhåpningen er at han i fremtiden heller ikke forventer seg det helt store gavebonanzaet gjennom hele desember.

Som sagt, så skal jo en adventskalender være en nedtelling, ikke en oppvarming.


#89

him sa for siden:

Å nei, en tidligere kollega fikk julekalender tilsendt fra moren sin, jeg lo og lo og lo. :flau: Jeg syntes bare det var så vanvittig komisk å sende julekalender til en fyr på nesten 30 i full jobb, han tjente sikkert mer en moren sin også. Jeg må enda le litt av det, det virket bare helt "Alle elsker Raymond" på meg.


#90

Zip sa for siden:

Å fyrstikkeske kalender hadde eg og, eitt eller to år, den var jo sååå spennende :)

Eg og syns det har blitt heilt vilt. Ser jo det på pakkekalenderne det er bilde av rundt om kring, svære pakker som på juleeftan. Uansett om foreldra har kjøpt billig gjennom året, ungane allikevel treng det eller lignende så syns eg ikkje det er det som er ille. Det er sjølve gavehysteriet, ungane får store gaver kvar dag fram til juleeftan og da er det gjerne enda ein svær haug.


#91

Hyacinth sa for siden:

Jeg har bare lest ditt innlegg, men jeg føler for å kommentere noe her. Vi har aktivitetskalender. Det er ikke noe stress overhodet. Det trenger ikke være en "organisert aktivitet". Det kan være noe så enkelt som å gå en kveldstur sammen, drikke en kopp kakao eller noe annet VELDIG enkelt. Og så kan man selvsagt legge inn aktiviteter man likevel ville gjort i desember. Jeg liker ikke å binde meg til noen avtaler med ungene lenge på forhånd. Unger skal ikke skuffes fordi mamma ikke orket likevel. Så jeg har en lang liste med ting som både krever litt og som ikke krever noe som helst, egentlig. Jeg velger ut en passende aktivitet kvelden før og legger en lapp i kalenderen når ungene sover. Dagen før vet jeg som regel hva jeg er i stand til neste dag.

Forøvrig er jeg helt på linje med dine synspunkter. Etter min mening er det altfor mye gaverier i adventstiden. Ungene mine har så langt ikke forventet noe mer, men de er egentlig ganske lette å glede. Heldigvis.


#92

Tangina sa for siden:

Jeg og mine to søsken vokste opp på 60-tallet med en pakkekalender på deling. Syntes det var hyggelig med den kalenderen, men ville at storebror skulle venne seg til at han ikke fikk pakke hver dag allerede i fjor før lillebror var født, så da fikk han og pappaen annenhver dag. Men det ble mange ting likevel - litt for mye følte jeg - så i år har vi en hybrid pakke-og-opplevelsekalender fordelt på hele familien (storebror får annenhver dag mens vi andre deler på resten). Tror det er blitt færrest gaver og flest opplevelser, og til treåringen er det ting som nisselue til nissefest i barnehagen, et lite teatersminkesett, en utkledningsmaske, og et julehefte. Av opplevelser har vi bl.a. besøk på julemesse på Folkemuseet for mamma og poden i dag - stor suksess med tur i hest-og-vogn, kandisert eple, nisseverksted mm. Ellers har vi også pepperkakehuspynting, fest med gode venner, julegavelaging, kino med pappa og teater (Pulverheksa) med mamma. Tror det blir bra - jeg er i hvert fall svært fornøyd. :jupp:


#93

Hyacinth sa for siden:

Nå har jeg lest hele tråden og imponeres over Stompa! Det med å gi bort til mennesker som trenger det vil jeg jammen innføre her neste år. Fatter ikke at jeg ikke har kommet på det av meg selv, egentlig, vi gjør det jo på jobben. Elevene har med seg en liten sum penger som pakkes ut og spares og til slutt blir gitt bort til et veldedig formå. Vi har også hatt varianten der elevene tar med en innpakket leke/ klesplagg etc som de får pakke ut etter tur og til slutt gis til slumsøstrene. Dette skal jeg jammen innføre her hjemme også. Det er minst like stas å gi som å få.


#94

him sa for siden:

Hos oss er det mye større stas å gi enn å få. Men de må få lov til å overrekke gaven selv og se mottaker. De synes også det er greit å sende pakker i posten til besteforeldrene eller søskenbarna, men ... det er ikke like stor stas som å overrekke pakken selv. Det å gi til frelsesarmeen eller lignende er mine barn helt likegyldige til, de gir, og klager ikke, men det er ingen giverglede.

#95

Hyacinth sa for siden:

Men hvis de får være med og legge gaven under granen til slumsøstrene, da?

I fjor ga ungene mine leker til et barnehjem i Estland. Ikke i forbindelse med julen, men tilfeldigvis rundt juletider. Det var veldig spennende å plukke ut leker til dette barnehjemmet. Da jeg var liten, sendte vi noen ganger en stor eske til Polen. Vi hadde en fast familie vi ga til. Vi fikk takkebrev og bilder tilbake. Vi puttet alt fra mat til klær og leker i esken. Jeg husker fremdeles tilbake på det med glede. Gjøres sånne ting fremdeles? :undrer:


#96

Chanett sa for siden:

Vi sendte også pakker til en familie i Polen. det var fantastisk gøy å fylle opp eska med nødvendige og unødvendige små gaver. Det kilte virkelig i magen og jeg laget fantasihistorier om hvor glade de ville bli. Og vi fikk flotte takkebrev og tegninger. Ett flott barndomsminne. Og med tanke på at vi virkelig hadde dårlig råd da jeg var barn synes jeg dette var flott gjort av mine foreldre.


#97

him sa for siden:

Nei, vi har gitt vekk en del leker til andre barn, bla til fengslet (besøksleilighet), eldste jente ble så forfjamset over at folk som satt i fengsel faktisk hadde barn, at hun ble totalforvirret. For hvordan kunne slemme folk ha små barn? De protesterer som sagt ikke, og de synes det er helt OK, men de er ikke glade på samme måte som når de gir noe til feks søskenbarna, besteforeldre, venner eller oss.

Kristin: Vi skal gi noen gaver til ... ehe ... Polen? Men dette er via skolen til eldstejenta så vi har ikke noe med organiseringen å gjøre. Vi gir pakker + 50,- per pakke for å dekke transportutgiftene. Jeg er enda litt usikker på merkingen der, forresten. Viktig å merke slike gaver slik at det blir et poeng i å få dem.


#98

Chanett sa for siden:

Jeg tror at det er veldig viktig læring i å glede seg over å gi til noen man ikke kjenner og som man ikke får overrekke det til personlig. Her har frøkna kost seg med å plukke ut hvilke avlagte klær hun ville sende til ei jente i Ukraina. Vi snakket om hvor glad hun ville bli for rosa supermansokker og den fine genseren med blomster etc. Frøkna fikk være med å pakke inn og nå ligger den i kalenderen i barnehagen før den skal ligge i en bil og kjøre helt til Ukraina.

I fjor, da en representant fra hjelpeorganisjasjonen hadde vært i barnehagen kom hun ekstatisk og fortalte at det fantes barn som ikke hadde foreldre som kunne kjøpe det de trengte og at vi skulle få hjelpe dem.


#99

Miss Norway sa for siden:

Skulle ønske de hadde noe sånt i bhg vår. Da en av de ansatte giftet seg med en afrikaner fra en landsby der de ikke hadde noenting omtrent fikk vi litt fokus på dette med ulik levestandard etc i bhg. Inspirert organiserte jeg der en klesinnsamling da sommeren var over - fravokst tynt, lett sommertøy hadde jo alle i massevis i september. Vi pakket en diiiger pappkartong og jeg dro til postkontoret - og betalte over 1600,- i porto for å få den sendt ned dit. Ikke det at jeg ikke kunne spandere de pengene på en god sak, men det blir litt latterlig at Posten Norge tjener penger på at vi har innsamlingsaksjon lissom.

Hvor får man kontakt med hjelpeorganisasjoner som eventuelt kan besørge transport av slike forsendelser? Det må ikke være Afrika altså; Europa er vel litt lettere.


#100

Chanett sa for siden:

Her er det organisasjoner som jevnlig sender hjelpesendinger. Det står i avisa når de har innlevering og det koster 50-100 kroner for å sende en sekk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.