Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hemmelig nisse i boligsameiet

#1

Blånn sa for siden:

En av vennene mine på facebook har lagt ut noen bilder av et slags pay it foreward-opplegg. De finner en hilsen på trappa og gir en hilsen videre. Jeg lurte på om jeg skulle starte noe slikt her vi bor. Ville du satt pris på noe sånt? Jeg tenkte jeg skulle starte med tre hyggelige hilsener (litt kaffe, te og snop) med en hilsen som oppfordrer til å gi videre til tre enheter. Tanker?


#2

Stompa sa for siden:

Helt ærlig: Hvis det bare hadde dukket opp ut av det blå uten noen form for påmelding, hadde jeg blitt skikkelig stressa av det. Både av å ikke vite hvem det kom fra (kan man stole på at det er trygt og ikke jævelskap?) og av forventningen om å gjøre det samme videre. :nemlig:


#3

Myria sa for siden:

Jeg hadde nok blitt overrasket om det dukket opp noe sånt på trappa og som Stompa hadde jeg lurt på om det var ekte eller tull. Ellers vet jeg ikke hva jeg hadde tenkt eller om jeg ville blitt med. Jeg kan ikke se for meg at noen hadde gjort noe slikt her, men vi bor i villastrøk og med unntak av de som bor på siden av oss har vi ingen kontakt med naboene. I et borettslag hadde det kanskje vært lurt å formidle idéen på en felles facebookside eller noe sånt? (Da vet man i alle fall at det er godt ment og ikke tull.) I tillegg ser jeg for meg at hele greia enten stopper helt opp fordi flere ikke gidder være med eller at det er de samme (mest populære) naboene som får alle gavene mens de fleste ikke får noe som helst.


#4

Millen sa for siden:

Kleint.


#5

Retz sa for siden:

Jeg hadde definitivt ikke likt det. Introvert som jeg er hadde jeg helt sikkert følt meg invadert.


#6

Milfrid sa for siden:

Kommer vel an på nabolaget. Her jeg bor har vi ganske god kontakt oss naboer mellom, og det hadde neppe blitt tatt annet enn med glede og godt humør. Men i et nabolag hvor man knapt er på hils hadde det sikkert ikke blitt tatt godt opp. Vi er jo nordmenn. Sitter kun ved siden av folk på bussen om man må og snakker ikke med fremmede. :knegg:


#7

veobra sa for siden:

I noen nabolag er man tettere på hverandre og da fungerer det sikkert. Hvis det er en kultur for å gjøre litt sammen, slå av en prat ol. Jeg hadde nok satt pris på det og brukt masse energi på hvem jeg skulle gitt til videre. Jeg synes slik er hyggelig.


#8

millact sa for siden:

I mitt nabolag hadde det fungert godt. Vi kjenner de aller fleste.


#9

Malama sa for siden:

Kunne kanskje funket her i veien.
Her er en annen pay it forward som vel snart behynner.. Å dekorere noen andre sitt hus med fargerike lys, nytt i fjor var en enorm oppblåsbar nisse (men ungene i huset der den ble satt elsket den så den ble der ;)) og legge ut bilde på Facebook - gruppa for folk i veien her før eier av huset oppdager det. Det er spesielt et par hus hvor far i huset er oppvokst her sammen med far i huset i de andre husene som gjør det da. Vi er innflyttere og som mannen sa, det hadde nok fått henge pent til pynt om de gjorde det her. Så, da gjør de ikke det. (Vi har ikke farger ute. Bare inne. Men hadde tatt mot dem ute også. Ungene hadde elsket det)


#10

star sa for siden:

Kunne vært koselig. Hadde nok funket her, men da måtte man hos visse bare gitt en hilsen uten å si noe om å gi tilbake. Vi er et lite borettslag og har en del eldre beboere.


#11

Input sa for siden:

Jeg hadde blitt veldig bekymret for at noen ikke fikk noe mens andre fikk mye.


#12

meisje sa for siden:

Vi gir juleoppmerksomhet til noen av naboene våre. Alltid noe konsumerbart; flaske vin, god konfekt, hjemmelagede julekaker, hjemmelaget vaniljesukker med et hyggelig julekort til.


#13

Chablis sa for siden:

Det hadde vært koselig.


#14

Charlie sa for siden:

Vi har hatt et regissert opplegg på jobb, hvor alle fikk to å nisse for (for å sikre at alle fikk). Likevel var det noen som ble skuffet. Så litt redd for at det kan bli the haves and the have nots, slik Myria er inne på.

Evt kan man heller være hemmelig nisse selv til alle, med lista litt lavere? Feks et hyggelig kort?


#15

Carrera sa for siden:

Nå bor vi i eneboligstrøk, men t slikt tiltak her ville vært litt gøy. Men hadde foretrukket at det var varslet og enighet omkring det. Hadde jeg funnet en pakke på trappa sånn utgav det blå, så hadde jeg sikkert ikke skjønt et kvekk.


#16

shute sa for siden:

Neh, ikke noe jeg hadde satt pris på.


#17

-ea- sa for siden:

Godteri på døra fra noen du ikke aner hygienenivået til...? Njæ, skeptisk.


#18

Taien sa for siden:

Jeg syns det høres fantastisk ut! Go for it!


#19

Timar sa for siden:

Tanken er god, men i praksis så tror jeg ikke det funker så bra. For det første, hvordan sikrer du at alle får? Hvis ikke blir det fort noe som går på rundgang hos den synlige/populære halvdelen i sameiet. Dessuten, pakke på trappa fra ukjent giver i disse smitterisiko, næh, ikke helt greit!

Det ble gjennomført noe lignende i klassa til det ene barnet mitt, men der skrev de opp hvem som hadde fått på et kort som gikk fra hus til hus. Det sikret at alle fikk, men jeg ble ikke overrasket over hvem som var den siste til å få. Ikke fordi ungene ikke er gode venner alle sammen, men det er alltid noen barn som lettere dukker opp i bevisstheten enn andre.


#20

Myria sa for siden:

Jeg vet ikke om jeg synes det er så mye bedre. Mange barn ville nok (med rette) bli knust over å være blant de aller siste som får fordi de forstår veldig godt hvorfor det er slik. Det er en hyggelig tanke at alle skal få en hemmelig nisse-gave, men når det blir en slags popularitetskonkurranse framfor at det trekkes lapper eller noe annet tilfeldig så får gaven en unødvendig bismak som for mange ødelegger hele gleden.


#21

Timar sa for siden:

Enig!
For julegaver så løses det ved at jentene trekker hvem de skal gi gave til i klassen. Alle får en, og alle gir en gave.


#22

Trulte sa for siden:

Jeg bor i blokk med 110 leiligheter. Vet ikke engang hvem nærmeste nabo vegg i vegg er! Så det hadde ikke funket her. Men i et mindre, der alle kjenner alle, superkoselig! Om alle er med da/alle får. Men det er jo alltid noen som ikke vil, så da må det jo bli rn slags avmrlfig/ påmelding.


#23

Teofelia sa for siden:

Det hadde jeg syntes var skikkelig kleint, rett og slett. Jeg syns heller ikke noe særlig om å drive å kjøpe masse dill til folk jeg ikke kjenner godt og som jeg ikke vet hva liker. Hbis det er noe jeg ikke trenger, så er det å øke forbruket til jul.


#24

Shun sa for siden:

Dette!

Jeg bor i borettslag, sitter i styret og er ganske synlig.
Jeg synes det var veldig ubehagelig den gangen jeg fikk en anonym og uventet juleglede på dørmatta.
Jeg aner fremdeles ikke hvem den var fra, og hvordan jeg skulle vurdere den.

Det hadde vært annerledes om det hadde inngått i et offisielt arrangement, men akkurat nå med koronarestriksjoner vil vi som borettslag ikke backe opp under noe som ikke kan smittekontrolleres. Vi har til og med avlyst julegrantenningen 1. desember - den mest velkomne og populære velferdstradisjonen vi har.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.