Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tannbleking erfaringer? Både hudpleieklinikk og tannlege

#1

Trulte sa for siden:

Snart 17åringen har alltid hatt komplekser for tennene sine, og har bedt om dette lenge. Jeg har stått i mot i mange år, men vil nå undersøke priser og vitkning/erfaringer. Og tenkte at dere har jo peiling på det meste. Så ber om å bli opplyst! :)


#2

scilla sa for siden:

Ville definitivt gått til en tannlege. Det kan være lurt med en vurdering av tennene i forkant for å unngå bivirkninger og at tennene tåler det.
Der tas det et avtrykk av tennene og det lages en myk blekeskinne som er tilpasset den enkeltes tenner. Du får en blekegelé med anbefalt styrke til dine. Pris må dere nesten få på forespørsel fra klinikken, tror nok det variere litt, men ca 2000,- pr. kjeve for avtrykk og blekemiddel til en runde.
Denne skinnen kan benyttes igjen senere.


#3

Synnemor sa for siden:

Tannlege!! For all del!! Tenner er faktisk vitalt vev. Før man bleker, må man få undersøkt tennene og behandle eventuell patologi. Tannlegen vil også vurdere om tennene egner seg til bleking.
Tannlegen tar avtrykk av tennene, fremstiller blekeskinne og så får man med blekemiddel som man bruker i skinnen. Skinnene koster en del, men kan brukes senere også dersom det er behov for bleking igjen. Anbefaler å skylle med fluorskyll mens man bleker da bleking ofte gir forbigående ising i tennene.
Det er for øvrig 18 års aldersgrense på bleking, så hen må nok smøre seg med tålmodighet en stund til.

Mvh
Tannlege Synnemor


#4

Trulte sa for siden:

Takk!! Særlig det med 18årsgrense visste jeg ikke. Nyttige innspill!


#5

Trulte sa for siden:

Selv med godkjenning fra forelder så er det 18, ikke 16 år?


#6

Synnemor sa for siden:

Der ble jeg faktisk litt usikker. Jeg har aldri utført kosmetisk tannbleking på unge under 18. Prøvde å finne ut av det, og ifølge Mattilsynet er det 18 års aldersgrense. Jeg lyktes ikke å finne noe om at grensen var lavere dersom foreldre godkjente det.


#7

Trulte sa for siden:

Tusen takk! Jeg har nå fått henne med på tanken at vi først tar det opp med tannlege ved kontroll. Hun slo seg til ro med det. :)


#8

Synnemor sa for siden:

Høres ut som en god idé :)


#9

Charlie sa for siden:

For min egen del fikk jeg en vurdering av tannpleier på klinikken her, og fikk beskjed om at emaljen var for tynn for bleking (tror jeg det var). Så da var det veldig greit at man ikke hadde gått til dem med blekekurs og salong.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.