Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Koselige førjulsaktiviteter

#1

Drømmedama sa for siden:

som funker nå? Hva gjør dere/planlegger dere å gjøre, alene eller sammen med familien, for å kose dere og lyse opp en ganske kjip førjulstid i det hersens koronaåret 2020? Noen tips?


#2

Millen sa for siden:

Julefilmer
Kakao med krem


#3

Myria sa for siden:

Baker julekaker, fletter julekurver, ser julefilmer, høytlesing av julehistorier, brettspill, varm sjokolade med marshmallows til kvelds, smaksteste alle typer julebrus, lage julegaver til besteforeldre, lage julekort.


#4

millact sa for siden:

Spise julegrøt ute.
Gå tur og se på julehus.


#5

Charlie sa for siden:

Gløgg & pepperkaker, julefilmer, skrive julekort (til alle som trenger en oppmuntring, egentlig!!), bake julekaker - og spise dem, gå lange turer.. klippe julekurver..


#6

veobra sa for siden:

Bål med pølser og annet godt. Det går en ettermiddag også. Eller bålpanne eller grillen eller ett eller annet så man kan lage og spise ute.


#7

Taien sa for siden:

Gå kveldstur og se på julepyntede hus, kosekvelder med julefilm og kakao, bake julekaker sammen, gå til byen en ettermiddag og se juletente gater, juleverksted


#8

Tjorven sa for siden:

Planen er å invitere broren min med familie på ribbe en dag. Vi blir "bare" 10 stykker og inntil videre høres det ut til å kunne gjennomføres. (Denne gangen slipper vi å tenke på om det kolliderer med noen håndballkamper. :sukk:)

Ellers pleier jeg å feire første dag med juleferie med å se på "Love Actually" sammen med ungene. De sier at jeg "tvinger" dem, men det er ganske mild tvang. Jeg har uendelig mange avspaseringstimer, så det blir lang juleferie i år.

Snuppa pleier å ville bake "colakaker" etter oppskrift her inne ganske tidlig i advent, og da lukter det virkelig jul hjemme.


#9

Nenne sa for siden:

Vi kjøper gaver til fremmede. Det er et ønsketre her i byen og der henter jeg ønsker, ett til hvert barn, og så drar vi sammen for å handle gaver. De tar det på stort alvor å finne de rette tingene og det er blitt en av våre faste førjulstradisjoner.

Vi har også pleid å ha dropskoking sammen med en vennefamilie på planen, men i år har vi avlyst, så jeg har i stedet planlagt felles innpakking av gaver den dagen og at vi kjører rundt og overleverer til dem vi ikke feirer jul med.


#10

My sa for siden:

Dette har vi også gjort de siste årene. Lurer på hvordan det blir i år, med smittevern, det har alltid vært veldig mye folk der samtidig den dagen gavene skal leveres.

#11

Nenne sa for siden:

Jeg var der for å sjekke i dag. Det er servicekontoret i kommunen som har gaveønskene i hverdagene og så henger de på to juletrær ute i byen noen timer hver lørdag. Gavene kan leveres de samme stedene. Fin løsning.


#12

My sa for siden:

Vi har vært med på et opplegg som ikke involverer noe tre, men en liste som legges ut, der alle som har trykket "skal" på arrangementet på fb får tildelt en mottaker (kjønn og alder, med eller uten spesifikt ønske), også skal pakkene leveres inn på et hotell i byen, i et bestemt tidsrom, på en bestemt dag.

#13

millact sa for siden:

Det gjør vi også. Her leveres de under treet til et hotell i byen, så de skal fortsette med det i år. Tenker vi kjøper til et par ekstra barn i år. Venter bare på at Hjelp oss å hjelpe skal legge ut ønskelister på fb før jeg handler inn.


#14

My sa for siden:

Nå har jeg funnet det ut, i stedet for innsamling av pakker nå kan man gi penger til en pengeinnsamling via Spleis. Ikke like koselig for oss, som å kjøpe en gave, pakke inn og levere, men like viktig for dem som trenger hjelp. Summen på den enkelte spleisen (det er flere) bestemmes ut fra hvor mange som har meldt inn behov for gave.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.