Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Julegave til voksne tantebarn

#1

Blondie sa for siden:

Jeg har en gjeng med fine, voksne tantebarn fra begge kjønn. De er alle etablerte i egne leiligheter og jeg tenker å gi dem en oppmerksomhet. (altså, ikke så omfangsrikt budsjett, mer en hyggelig hilsen fra tante).

Noen gode tips?


#2

annemede sa for siden:

Dersom du strikker: votter, sokker elns. :elsker:


#3

Luftslottet sa for siden:

Jeg ville gått for å lage en stor ladning med julekarameller eller annet godis og pakket pent inn. Det behøver ikke bli så dyrt, smaker godt og er kjærlighet.


#4

Bokormen sa for siden:

Hvis de fortsatt er i etableringsfasen er kanskje en fin julepynt fra Rosendal eller liknende hyggelig å få? :)


#5

Blondie sa for siden:

Jeg er dessverre helt håpløs på alt av håndarbeid! :leppe:

Noe godt i et glass har jeg vurdert, men noen av gavene må muligens sendes i posten i år. Da er kanskje det et risikoprosjekt?


#6

Nenne sa for siden:

Til nevøen som flytter utenlands har jeg strikket votter med norske flagg og kjøpt en bok om stedet han flytter til.

Til niese blir det litt julepynt og hjemmelagede lefser (ikke laget av meg, det er på lista over ting jeg skal lære meg).

Det ble jo veldig spesifikt for mine, men til sånne unge mennesker kan nok julepynt være en bra gave, de har sikkert ikke alt ennå, og selvfølgelig spiselige gaver. Jeg har kjøpt julepynt fra Kirkens bymisjon.

Jeg har også kjøpt kalender fra Blindeforbundet i år med verdens skjønneste hundevalper som motiver. Så en sånn blir en ekstragave til noen og kan kanskje være et tips for flere? (Du bestemmer selv hvor mye du vil betale for kalenderne. De foreslår 250 kroner, men alt over portokostnader tror jeg er greit.)


#7

millact sa for siden:

Brente mandler om du kan lage det? Sendes i boks. Det burde gå fint å sende.

God kaffe er noe de fleste liker eller te.


#8

Heilo sa for siden:

Jeg har fått noen små juleduker opp igjennom tidene fra tanter. Jeg tror ikke disse var veldig dyre, kan ha vært kjøpt på Nille eller andre kjedebutikker. Jeg synes det er koselig å finne dem frem hvert år til jul, og da tenker jeg på dem som ga meg dem. Små duker er også ganske lette å sende i posten, greit å unngå at portoen koster mer enn gaven...


#9

millact sa for siden:

Kirkens Bymisjon har utrolig fin pynt! I fjor kjøpte jeg nisseluene i glass, til meg selv. Kan kjøpes på nett.


#10

mammaugla sa for siden:

Jeg har lagd tacokrydder og hatt på et fint glass.


#11

GydaG sa for siden:

Vi har så mange voksne nevøer og nieser at vi har gått for flakslodd og en koselig hilsen, og ev noe spiselig for de som ikke må sendes i posten.
Og de gleder seg visst hvert år. :p


#12

Bluen sa for siden:

Ja, med de nye satsene til Posten tror jeg dette nesten skal godt gjøres. :gal: Jeg skvetter like mye hver gang jeg må sende den aller minste pakke.


#13

Bokormen sa for siden:

Om en skal sende noe, er Morgenlevering, Kolonial og den slags sider langt rimeligere enn å bruke posten. Herover er det også mange butikker som skal kjøre ut varer mot jul, men hvordan det er ellers i landet vet jeg ikke. :)


#14

millact sa for siden:

Jeg bruker mye helthjem.no.


#15

My sa for siden:

Til mine fine tantebarn som er (nesten) voksne har jeg kjøpt hver sin jumbokopp i fin farge fra Le Creuset (3 for 2 på Kitch'n nå), en brikke til å ha under, i imitert skinn (også Kitch'n), og en trepakning med sjokoladebomber til kakao fra coolstuff.no

Til et annet voksent tantebarn har jeg kjøpt årets julekule fra Holmegaard, en fancy tesil, og en pakke med god te.

Jeg slipper heldigvis å sende da.


#16

Frøy sa for siden:

Julehefte, flaxlodd og en kopp.


#17

Cuyahoga sa for siden:

Gavekort på kino?


#18

-ea- sa for siden:

Gavekort på polet!


#19

Milfrid sa for siden:

Hadde det ikke vært korona-tid så ville jeg foreslått å samle alle på pizzakveld hjemme hos den snille tanten eller noe sånn. Nå brille jeg sendt et håndskrevet, personlig julebrev med flaxlodd oppi kanskje.


#20

Blondie sa for siden:

God tanke, Milfrid, men familien min fungerer nok ikke sånn. :knegg:

Mange gode tips, takk!


#21

Charlie sa for siden:

Christiania glasmagasin (eller tilsvarende) har fin julepynt som enkelt kan sendes i posten, i prisleiet 100+-200ish. Georg Jensen, Rosendahl med mer. Noen av dem er spesielle for året, andre er slike de har hvert år.

www.cg.no/julepynt/juletrepynt


#22

Røverdatter sa for siden:

Jeg har gitt «mine» en fin termokopp og kaffe noen år.


#23

Billa sa for siden:

preginterior.no Fine, fine ting til en overkommelig pris og med en tanke bak :)


#24

Gerbera sa for siden:

Dette.

Jeg har samlet sånn julepynt i mange år nå, og i alle eskene ligger til-fra lappen jeg fikk på pakken. Jeg bruker en evighet på å pakke de opp og pakke de bort igjen, men det er nesten hele gleden med å pynte juletreet, å henge opp pynten og tenke på de jeg fikk den av :hjerter:


#25

Fløyel sa for siden:

Jeg har kjøpt kokkekniv til mine 3 "ny" - etablerte. Tanken slo meg når vi var i bursdag sist og den vi da besøkte knapt hadde en skikkelig kniv til å dele kaken med. Kakespade havnet også på listen. Jeg var heldig og kom over kniver på halv pris på Glassmagasinet.

Kniver kan være dyrt, men jeg ser at de mangler helt basic ting som "vi gamle" ser på som en selvfølge. Både Jernia, Kitchen og Glassmagasinet har gode tilbud nå.



#27

millact sa for siden:

Vi fikk slikt knivsett fra jobb i sommer, tror det selges hos Jernia. De koster nå et par hundrelapper. Kjempegode kniver og stilige.


#28

Che sa for siden:

Enten noe av julepynten de har på tilbud på f.eks kitchn - og noe godis. eller god kaffe eller te.
Jeg går for slike kremmerhus med trøffelsjokolade som de selger for 79 kroner på indiska fra malmø sjokoladefabrikk eller noe sånn.

  • men jeg er en ganske gnien tante - her er det snakk om maks 150 - helst 100 (jeg har ti)
    Til de jeg er tante til som er menn i 20-årene, kjøper jeg øl på Gulating. Det har falt veldig godt i smak de siste årene.

#29

Blondie sa for siden:

Jeg har ikke budsjett på 200 kr pr tantebarn nei, jeg har fire voksne og to ungdommer - pluss to grandtantebarn. Aller helst vil jeg prøve på hjemmelaget godis, men mulig ambisjonsnivået er litt høyt.


#30

Shun sa for siden:

Hva om du lager brente mandler?


#31

millact sa for siden:

Tilbud på mandler her og der før jul.


#32

Strå sa for siden:

Brente mandler, kryddenøtter og krydderblandinger er forhåpentligvis overkommelig. Kryddenøtter har i hvert fall vært godt mottatt av de som liker nøtter av mine gavemottakere. Det kan pakkes i små pappesker og sendes.


#33

Blondie sa for siden:

Det skal jeg sjekke ut! :blomst:


#34

apan sa for siden:

Gavekort på en kafe! Type Kaffebrenneriet eller noe de har der hvor folk bor. Veldig lett å sende.


#35

millact sa for siden:

Og gjerne noe de ikke unner seg selv.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.