Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gruffetråden #7

#1

Millen sa for siden:

Forrige ble lukket så da starter jeg like godt tråd # 7.

Jeg er så sint at jeg ikke får sove.


#2

Strå sa for siden:

Fader heller Millen, det må være noe det går å klage på. Fagforeningen e.l.?


#3

Blondie sa for siden:

Jeg ville sjekket ut om denne prosessen har gått riktig for seg, ja. Det høres fælt ut, Millen. :klemme:


#4

Millen sa for siden:

Jeg har bestemt meg for å jeg vil avslutte arb.forholdet asap og kommer til å si jeg vil ha sluttpakke, hvis nei, sier jeg opp. Jeg er den eneste på huset som kan lønn feks. Jeg kommer til å jobbe ekstremt sakte fremover. Ikke gjøre noe jeg ikke må. Jeg avslutter saker jeg har, men vil ikke ta initiativ til noen ting.
Jeg kom inn i avd. ifjor høst og har lært meg alt selv, inkl. superbruker på HRM systemet.

Jeg vil bare ut, jeg orker ikke ta det videre. Jeg vil ut og bli ferdig.


#5

millact sa for siden:

Millen, ikke si opp, men søk nye jobber mens du fremdeles har jobb. Håper du kan få noen gode svar på hvordan dette kunne skje!


#6

Tjorven sa for siden:

Millen: Hvis du er fagorganisert, så tar du med deg en advokat i møtet med ledelsen. Den personen vil kunne klare å se dette mer utenfra enn du gjør, og vil kunne hjelpe deg å tolke det som blir sagt. Og er god på å vite hva man kan forhandle om. Ikke si opp jobben din affekt. Det skader bare deg.


#7

venla sa for siden:

Du har virkelig grunn til å være sint, Millen! Enig med de andre at du ikke må si opp før du har sjekket ut med fagforening.


#8

Fintdethei! sa for siden:

Gode råd her, Millen. Men jeg føler med deg, fy søren så ugreit!


#9

Millen sa for siden:

Jeg vil ikke, jeg vil ut. Firmaet skal avvikles så jeg gidder ikke ta den kampen.
Var i møte med henne nå, svarte bare ja/nei, vet ikke, ikke som jeg vet/ husker osv.
Det var et rimelig kleint og kort møte.


#10

Tjorven sa for siden:

Ok. Da har møtet vært allerede. Det jeg tenkte var at du kunne få hjelp til å fremforhandle en pakke, og ikke ta hele kostnaden selv.


#11

Millen sa for siden:

Feil. Jeg var i møte med henne nå ang.praktiske arb. oppgaver. Skal ha møte med sjefen min senere idag. Og det er han jeg skal be om pakke fra. Hvis nei, sier jeg opp selv. Har 3 mnd. oppsigelsestid og i den tiden kommer jeg ikke til å utføre en dritt mer enn jeg må.


#12

Blånn sa for siden:

Merker jeg er blir sint på dine vegne, Millen. Fy søren.


#13

Millen sa for siden:

Publisert på Teams nå, jeg kjenner jeg jobber ekstremt sakte idag...


#14

Tjorven sa for siden:

Ring fagforeningen din før det møtet. :snakker med streng stemme:


#15

millact sa for siden:

Hvordan kan de ansette nye folk hvis firmaet skal avvikles?


#16

Millen sa for siden:

Avtale ble inngått flere måneder før det ble kjent at det skal avvikles.

Det er "omorganisering".


#17

Elisabet sa for siden:

Men du må slutte uansett etterhvert? Dårlig gjort å gå forbi deg sånn når du har fungert i jobben nå. Skjønner du ikke orker kampen, men de burde ikke slippe så lett unna.


#18

Milfrid sa for siden:

Så ufattelig kjipt da, Millen. :klemme:


#19

Millen sa for siden:

Jeg sitter med ufattelig mye taus kompetanse som jeg IKKE har tenkt å overføre.


#20

Frøy sa for siden:

11 år skulle det ta før guttungen fikk dysleksi diagnosen!! 11år!! Nå er jeg så sint på alt og alle at jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre!


#21

Millen sa for siden:

:klemme: på Frøy.


#22

Millen sa for siden:

Da kan jeg oppdatere med at sjefen ble helt satt ut og ikke forventet at jeg ville avslutte arb. forholdet. Skal ha møte til uka for å bli enige om sluttavtale. Sa jeg forventet at jeg skulle få en god attest og at han er god referanse for meg. Og det sa han ja til. Han er ikke misfornøyd med jobben jeg har gjort, og synes det var synd og leit at jeg opplevde det sånn. Sa direkte at du har degradert meg.
Snakket med en kollega nå, og hen så det også som meg at jeg hadde blitt degradert.

Fra og med nå er det slutt på jobbing døgnet rundt.


#23

Pelle sa for siden:

Det skjønner jeg godt, Millen.

Jeg er litt oppgitt fordi jeg har søkt en jobb jeg er veldig kvalifisert for og skal på intervju og så ser jeg at en jeg kjenner også søkt. Personen er en av få som også har kompetansen, er superflink og veldig grei. At vi søker ny jobb samtidig var da som pokker.


#24

zinatara sa for siden:

Eldste vil ha vipps og det hadde egentlig vært veldig greit i forhold til gaver. Først var utfordringen at hun ikke lenger fant bankbrikken sin. Så vi måtte ringe til DNB, svare på en haug med spørsmål og så vente noen dager på ny brikke. Så husket hun ikke pin for nettbank og vi måtte på nytt ringe for å få fikset det. Men fikk tilgang til nettbanken til slutt.

Så var det å bestille bankID. Både jeg og faren har signert på nett og tenkte at nå var saken fikset. Neida, nå må hun møte opp på et DNB kontor og få scannet passet sitt først. Problemet er at det nærmeste ligger i en by en times tid herfra med bil og båt og ikke et sted vi ofte er. De har kun åpent for timeavtaler for øyeblikket og i tillegg er passet hennes utgått. Så først må vi evt. bestille time for nytt pass og betale for det, så bruke 500 kroner+ på båt tur retur for å få scannet pass. Og det må skje innenfor arbeidstid på en hverdag, noe som funker dårlig med skole. Tror ikke det blir vipps på henne i år. :rolleyes:


#25

Tangerine sa for siden:

Han burde forklare hvorfor det ble som det ble. Gjorde han det?


#26

Millen sa for siden:

Ja. Det hadde med ny organisering å gjøre. Han er veldig fornøyd med jobben jeg har gjort, og han er ikke klar for at jeg går. Han ville også at jeg skulle bruke helgen å tenke på, men jeg sa nei, jeg vil slutte. Han hadde ikke sett det på den måten.
Vi skulle ha lønnsssmtale og når jeg skjønte at jeg ikke ville gå opp noe, er jo 0-oppgjør i år egentlig, og hun går opp nesten 150 '. Var løpet kjørt for min del.


#27

star sa for siden:

Hvordan kan han ikke se det? Det fatter jeg ikke helt.
:klemme:


#28

Fersken sa for siden:

Man kan ha Vipps for barn der det bare går an å sende og motta til andre mobilnummer. Men man kan ikke betale til organisasjoner da. Da trenger man ikke Bank-ID.


#29

Millen sa for siden:

Ikke jeg heller.


#30

polarjenta sa for siden:

Vi fikk ikke det til i forhold til eldstemann, så han har etter mye om og men fått nytt kort, så nå kan han få vipps. Tror det kommer an på alder rett og slett, for det var ingen problem å ordne vipps for barn til minstemann.


#31

zinatara sa for siden:

Ikke når de er 15-18 år dessverre.


#32

zinatara sa for siden:

Det er kanskje det vi må gå for også, skaffe henne en konto med kort i en av bankene med kontor der vi bor.


#33

polarjenta sa for siden:

Nå har han fått kort med bilde så nå har han legitimasjon også. Veldig greit så slipper han å dra passet med seg.


#34

Anne C sa for siden:

Hvilken bank har bilde på kortet? Eldste trenger å ha noe annet passet når han er ute og farter.


#35

zinatara sa for siden:

Det var ikke dumt.


#36

Polyanna sa for siden:

Zinatra: du er ikke alene! Det har vært et helvete, i flere omganger, med begge mine eldste. Tross oppmøte i bank og signering i huet og ræva. :gaah:

(Min «tante» på mange og åtti år skulle også skaffe seg bank id på mobil, for det var jo nyttig til alt mulig. Men da måtte hun ha pass. Og det hadde hun ikke. Og da måtte hun ha fødselsattest. Og det hadde hun ikke. Men det kan man bestille på nett. Men da må man ha bank id. Så tenkte hun at det kunne vel folkeregisteret kunne ordne, men da må man ha time (i nærmeste by, det er ikke i rådhuset lengre, så hun måtte uansett kjørt halvannen time til nærmeste kontor). Og for å booke time må man ha TA-DAAA bank id. Helseutvikling kjenner min far fortsatt nok nyttige mennesker til å få henne forbi denne muren, så hun fikk fødselsattest. Og pass. Og bank id. )


#37

Stompa sa for siden:

Sparebank1 har, i hvert fall.


#38

millact sa for siden:

SR Bank har bilde, altså Sparebank 1.


#39

-ea- sa for siden:

Og DnB.
Der hadde vi slektstreff med pass og fødselsattester og hele greia for noen år siden, så da det ble tid for Bank-ID gikk det på en telefonsamtale eller to til kundeservice som sendte noe (i nettbanken) som begge foreldre måtte signere digitalt på.


#40

Trulte sa for siden:

Men hva med finansiering etterpå? Har du undersøkt rettigheter med dagpenger? Det er jo vanligvis en ventetid på 12 uker etter siste arbeidsdag/lønnsdag dersom man har sagt opp selv. Håper du har en plan og ikke befinner deg 3 mnd uten inntekt.


#41

polarjenta sa for siden:

Jepp, der han har fra. For oss har ikke dette vært enkelt. Det er egentlig håpløst at hver gang noe skal skje på bankfronten så må begge foreldre signere. Nå ble det et problem fordi faren ikke kunne signere når han var i hjemlandet. Når han kom hjem prøvde vi på nytt, jeg la inn søknad, men ingen fikk linken for signering. Jeg dro i banken og fikk det ordnet, vi fikk link og signerte. Dro i banken sånn at vi fikk ordnet bankid og nettbank og tatt bilde til kortet. Plutselig fikk pappaen en link til han måtte signere, denne godtok ikke bankid på mobil, så sønnen fikk ikke noe kort. Jeg dro i banken igjen og der skjønte de ingenting, men hun fikset det manuelt så nå er kortet i boks. Gruer meg til det er minstemann sin tur for da har vi ingen bank vi fysisk kan gå i.


#42

annemede sa for siden:

Jeg ville sjekket om ikke utgått pass kan brukes som leg innenlands.


#43

Floksa sa for siden:

Det kan de ikke. Og den historien passer godt i denne tråden.
Jeg hadde nemlig, etter mye mas fått somlet meg ned i lokalbanken med pass (mitt og mannens) for legitimering. Mitt hadde gått ut noen uker før bare.
Men var det godkjent? Nei!
Måtte jeg bestille nytt pass? Ja!
Ble jeg sur? Bare litt. :lyve:


#44

Blondie sa for siden:

Jeg hater å ha mye å gjøre på solskinnsdager som i dag. Ikke bare er det kjedelig å ikke kunne benytte seg av finværet, men alle deler turer og fantastiske øyeblikk i alle føkkings fora. Jeg tror jeg må gjøre alvor av å kutte ut sosiale medier fra livet mitt. :sur:


#45

Syrinx sa for siden:

Ørene mine. De virker for godt. Alle lyder plukkes opp og i dag ble lyden av amerikansk podcast på mobilhøytaler (ikke jeg som hørte på) så vond at jeg gråt.


#46

Input sa for siden:

Enig i denne i dag! :mad:

#47

Millen sa for siden:

Jeg er fortsatt sint og sur pga de jobbgreiene. Spent på møte med sjefen til uka.


#48

vixen sa for siden:

Du burde vært her. Her er været absolutt hinsides!!!


#49

Isprinsessen sa for siden:

Når en drøyer altfor altfor lenge med å gå til lege for å se om det går over av seg selv og så får beskjed å vente å se en uke til. Vel.. enda en uke søvnløs pga plager og det er ikke blitt noe bedre. Blir så irritert.


#50

Nenne sa for siden:

Kan det ikke sendes rekommandert og så hentes med pass som legitimasjon på posten? Det fikk vi gjort da vi måtte bestille nytt for å slippe å møte i banken.


#51

Syrinx sa for siden:

Omlag en halv desiliter matolje utover kjøkkengulvet. Enda godt at jeg er så glad i å vaske. :lyve:


#52

Millen sa for siden:

Så kjipt.


#53

GinaK sa for siden:

Klem til deg, Millen som ikke har det noe ålreit på jobben din om dagen. Håper det blir en løsning.


#54

Trulte sa for siden:

Hvorfor en kollega ALLTID skal mene noe om alt i møter og gruppechatter. Må hun alltid si noe, og maaale om det samme igjen og igjen, og bruke 3000 ord på det andre ville ha sagt på 20. Og fremstille seg selv som best og alle sndre som idioter. Jesses hvor lei jrg er av den stemmen.


#55

zinatara sa for siden:

Aner ikke. Det er vel egentlig ikke noe som skal sendes? Alt kan gjøres digitalt når passet først er scannet. Tenker vi skaffer nytt pass etter hvert og så fikser vi det enten lokalt eller kanskje ta oss en bytur i vinterferien for å fikse det da.


#56

Anita72 sa for siden:

Har meldt meg opp til eksamen, men jeg aner ikke hvordan jeg skal lage litteraturliste.:leppe:


#57

Blondie sa for siden:

Bruk Kildekompasset.no!


#58

Anita72 sa for siden:

Takk. Får finne ut av det i morgen.


#59

Hjertensfryd sa for siden:

Eg meiner eg leste at frå 30.november kan ein endelig bestille id kort. Det vil løyse noko av problematikken rundt bankkort utan bilete og pass.


#60

Hjertensfryd sa for siden:

Og vipps skjønner eg ikkje. Eldstemann får det ikkje til. Irriterende som berre det.


#61

zinatara sa for siden:

Det var ikke så dumt, men spørs om det kan brukes til å legimitere seg hos banken?


#62

millact sa for siden:

Det tok tid for eldste her å få det til.


#63

Hjertensfryd sa for siden:

Zinatra: den eine varianten skal jo fungere på lik linje som pass, så då bør banken godta det og.


#64

Input sa for siden:

Har skolen din mulighet for å laste ned EndNote eller liknende programvare? I så fall er det sterkt å anbefale.


#65

frukt sa for siden:

Word kan lage litteraturlisten for deg. Men kildekompasset er ganske greit å bruke altså. Lykke til!

Ikke gjør sånn som jeg gjorde på første hjemmeeksamen og lag litteraturlisten til slutt. Det var mye arbeid. :knegg:


#66

Millen sa for siden:

Jeg er å sint at jeg dirrer her jeg sitter på hjemmekontoret. Har ikke lyst til å gjøre en dritt. Pr. nå tar jeg alle henvendelser jeg får og sender til leder som ikke kan det.... bare på pur faen.


#67

Polyanna sa for siden:

Du Millen, husk at arbeidslivet i Norge er veldig lite, og prøv å være taktisk, selv om jeg skjønner godt at du er sint. Men du tjener veldig lite på sikt på å slamre med dørene på vei ut nå.

Og så har du virket frustrert over og lei av jobben veldig lenge, basert på Gruffetrådene, i hvert fall, så hvem vet, kanskje dette er en blessing in disguise?


#68

millact sa for siden:

Enig, gå ut med hevet hode, fortsett å gjøre en god jobb. Du vet ikke hvem du treffer neste gang du skal på intervju eller hvem som kjenner hvem. Verden er tross alt ikke så stor. Gjør du "dumme" ting nå får du plutselig ikke en god referanse likevel.


#69

Tjorven sa for siden:

Polyanna har rett. Arbeidslivet i Norge er helt ekstremt lite, og du vet aldri hvem som er kollegaen/sjefen din om et par år. Så jeg ville slamret lite med dørene og heller funnet meg en annen jobb.

(Men for all del; jeg var gjennom en utrolig kjip jobbgreie for noen år siden. Og hevntankene var mange. Men jeg var veldig fornøyd med å ha "oppført meg fint" da de et par år senere leide meg inn som konsulent. )


#70

My sa for siden:

Kloke ord fra de tre siste her. :nikker:


#71

Fersken sa for siden:

Skjønner veldig godt at du er skuffet og sint, Millen. Men den nye lederen som du videresender alt til uten at hun har fått opplæring er jo ikke skyldig i situasjonen dere har havnet i. Og har hun formelt begynt i stillingen?


#72

Millen sa for siden:

Jepp, men det er også endel av kompetanseoverlapping. Dette her er ting som utføres for å forstå det. Nyansatt lærer ikke av at jeg gjør det.


#73

Fersken sa for siden:

Om ny leder allerede har begynt i stillingen og tatt over ansvarsområdet og du dermed fratatt det, så er det ikke så merkelig å videresende henvendelsene.


#74

Millen sa for siden:

Det er jo flere i organisasjonen som har reagert på det som har skjedd. Så det er ikke bare meg.


#75

My sa for siden:

Det er ingen her som stusser på at du reagerer, men noen har gitt deg kloke råd om hvordan du bør forholde deg, for å gjøre det lettest mulig for deg selv på veien videre (hvis det var det kommentaren din gjaldt).

#76

millact sa for siden:

Forsøk å opptre behersket så du har gode referanser og tilbakemeldinger når du skal ut og søke jobb.

Min nåværende selger (bor i Oslo) har studert sammen med mannen til en gymnasvenninne av meg.

Bare sånn for å bevise hvor lite arbeidsmarkedet er.


#77

Polyanna sa for siden:

Du må rett og slett tenke på deg selv og hva som er best for DEG og din fremtid. Og det er å smile tappert og suck it up, dessverre, til du er ute/har annen jobb.


#78

Anita72 sa for siden:

Jeg skal sjekke ut kildekompasset, men tror nok jeg går for liste i Word. Er en liten eksamensoppgave med veldig få kildehenvisninger. Er mest stresset over å henvise feil enn ikke å få med alle. :knegg:.


#79

Milfrid sa for siden:

Enig i dette. Jobbverden er knøttliten, og det verste man kan gjøre er å snakke ned tidligere arbeidsgiver - uansett hvor riktig kritikken er. Å ventilere her inne er jo absolutt lov, men på jobb bør du være the bigger person, ikke for deres skyld, men for egen.

Jeg hadde en gang en på intervju som innledet med å fortelle at han søkte ny jobb fordi forrige arbeidsgiver var idiot. Sånn omtrent, men med litt andre ord. Det er fullt mulig det stemte, men han fikk ikke jobben. Det kan hende du trenger referanse, og da er det å vende det andre kinn til og opptre ryddig, selv i en konfliktsituasjon, en av de beste referansene du kan få. Man kan være veldig tydelig om at man er uenig, og fremdeles avslutte med stil og verdighet.


#80

Trulte sa for siden:

Gjør det Millen. Gå med hevet hode ut. Det er så utrolig viktig for videre referanser og jobb. Og hun som fikk jobben kan du jo ikke hevne deg på? Hun har jo bare fått en jobb hun har søkt på. Men...ufattelig kjedelig situasjon. Men...vær en strateg!


#81

Millen sa for siden:

Dette er ikke noe som er utlyst, hun ble ansatt som trainee....
Både ved utlysning og ansettelse.
Jeg gjør det jeg skal, men trenger heller ikke gi så mye mer enn det jeg må. Feks. ikke være tilgjengelig 24/7.


#82

star sa for siden:

Klubbtøy kan hentes der på det tidspunktet. Jeg stod og blomstret fra starttidspunkt og 5 min over uten at jeg så noen. Så får guttungen beskjed om at jeg ikke har henta. Skal jeg gå og banke på bilene som står rundt der eller??? :gaah:


#83

zinatara sa for siden:

Nå har jeg iallefall bestilt time i januar slik at hun kan få nytt pass og id-kort. Var rabatt dersom man bestilte begge samtidig i stedet for hver for seg og hun trenger jo pass når vi etterhvert kan begynne å reise igjen.


#84

My sa for siden:

Underkjølt regn. :gaah:


#85

Floksa sa for siden:

Jeg har fått svar på mr-undersøkelsen av fingrene mine. Det er funn. Men jeg skjønner ikke en dritt av hva de har funnet og legetimen min er ikke før på torsdag.
:gal: :gaah:


#86

star sa for siden:

At bestillingen min kom som 3 kolli og at jeg bare fikk med meg 2. Og da de 2 minste. Fikk ikke velge hentested og jeg er ikke på den siden av byen særlig ofte lenger.
Og nå er hentekoden borte. :gal:


#87

Polyanna sa for siden:

Floksa: Det henders seg at folk her inne klarer å tyde doktorsk, hvis du spør.


#88

star sa for siden:

Tror jaggu oppvaskmaskina tok kvelden. Null reaksjon.
Men den er nå minst 10 år. Stod her når jeg flytta inn.


#89

Nenne sa for siden:

Helthjem har rotet bort pakka mi med en veldig fin, julerød cardigan i og nå er den helt utsolgt over alt. :mad: :(

Det trengte jeg ikke i dag kjenner jeg. :leimeg:


#90

Madicken sa for siden:

:klemme:

Jeg har fått tre pakker rotet bort av Helthjem den siste tiden, den ene var en gave som selvsagt er utsolgt nå. :sur:


#91

star sa for siden:

Å nei, så kjipt.


#92

Millen sa for siden:

Så utrolig kjipt.#94

Input sa for siden:

Helthjem er så krise! :gaah:
Her brukte de 11 dager på å sende en pakke fra søsteren min til meg. Er glad den i det minste kom frem.


#95

Millen sa for siden:

Notetoself: Skal ikke bruke Helthjem ved sending av pakker.


#96

Polyanna sa for siden:

Shit, jeg har akkurat bestilt det for adventspakke til mor. :skeptisk:

Kan man kansellere før man sender pakken, og få pengene igjen?


#97

Cauchy sa for siden:

Det ser slik ut fra vilkårene:


#98

Floksa sa for siden:

Det hjalp lite å få dem tolket. Google sier alt fra et år rekonvalesens til kronisk skade. Og ALLE understreker hvor viktig det er med rask behandling. Flott at legene har gjespet av meg i TRE(!!!!) Føkkings måneder da......


#99

Polyanna sa for siden:

Takk, da gjorde jeg det!


#100

Millen sa for siden:

Jeg kan oppdatere fra jobbfronten at jeg er i dialog med arb. giver om sluttavtale, selv om jeg ikke får gå asap, så det er ett steg i riktig retning iallefall.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.