Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mye gir du til kollegaspleiser?

Hvor mye gir du til en ikke veldig nær kollega med rund dag eller som slutter?

  • Blomkål
    11 stemmer
  • Jeg pleier ikke å gi annet enn til veldig nære kollegaer
    4 stemmer
  • 10-20 kroner
    3 stemmer
  • 30-40 kroner
    16 stemmer
  • Rundt 50 kroner
    31 stemmer
  • Mellom 50 og 100 kroner
    13 stemmer
  • 100 kroner eller mer
    1 stemmer
#1

Timar sa for siden:

Det er jo stadig anledninger på jobb som roper på spleiselag til gave. Jeg vippset på gave til en kollega som skulle slutte i dag, og ble sittende å lure på hvor mye som egentlig er vanlig å gi. Dette er ikke en nær kollega, men jeg kjenner vedkommende nok til at jeg vil være med på gave og avslutning.

Hvor mye gir du? Jeg skjønner jo at det vil variere med anledning og hvor nær du er kollegaen, men hvis man tenker en sånn tilfeldig kollega, en på avdelingen, men ikke en du jobber nært sammen med, som har rund dag eller som slutter på jobben?


#2

MegaMie sa for siden:

Vi har gavekasse. Man betaler en månedlig sum og det blir brukt på runde dager og andre ting som bør feires.


#3

Billa sa for siden:

Vi har faste takster på dette, fastsatt av SAU.


#4

veobra sa for siden:

Det avhenger av flere ting. Hvor nær kollegaen er, men også av hvor ofte det samles inn og til hvilke anledninger. Vi har egentlig sluttet med dette hos oss. Vi hadde en peride der vi samlet inn 100,- når kassa var tom så brukte man derfra. Til en jeg ikke jobber så tett med tenker jeg kanskje 20-30 kroner. Ikke mer hvis man er mnage. Det spørs hvor mange man er, hvor mange det skal deles på.


#5

Timar sa for siden:

Hvor mye gir dere hver måned, MegaMie? Og hva er den fastsatte satsen, Billa?


#6

Billa sa for siden:

Tror det er 75 kroner for rundt år og andre aktuelle gaver.



#8

Millen sa for siden:

50 kr.


#9

Pasta sa for siden:

Vi betaler 250,- per år. Det går til runde dager, konfirmasjoner til barn, bryllup, nyfødte og pensjonister.


#10

shute sa for siden:

Vi har gavekasse. 200 kroner når det er tomt. Det bruker å være cirka annet hvert år.


#11

Matilda sa for siden:

Det er flere år siden vi fikk forbud om å dra i gang den slags, siden det er mange ansatte i ulike roller og gavestørrelsene blei veldig ulike. Nå om dagen får man en sjokolade av arbeidsgiver, samt kake til hele personalet og blomster til jubilanten på runde dager.

For 5-8 år siden var vel oppfordringa gjerne 20-30 kr pr pers. Vi er rundt hundre ansatte.


#12

Maverick sa for siden:

Godt å høre at det er flere som ikke driver med det der.

Gavekollegaspleiser er ikke en del av vår firmapolicy, det ville jo vært å åpne en pandoras eske av problemstillinger. Jeg opplever konseptet litt som slike "send med barnet 50 kr til klassekassen"-greier.


#13

Matilda sa for siden:

Jepp. Vi har en fornuftig og dyktig adm. leder. Jeg er veldig fornøyd med den nye ordninga. De som er venner privat, kan gi gaver privat. :nemlig:


#14

millact sa for siden:

Vi gir kun hvis noen får baby eller gifter seg. Da er det typisk kr 30 pr pers, men frivillig. Runde dager får man blomster av bedriften.

Det er sjeldent vi gir.


#15

Malama sa for siden:

Vi er ca 10 ansatte, betaler 200 til gavekasse når det trengs. Til runde dager, nyfødte, konfirmanter og de som slutter. Jeg er ikke helt sikker på hvor mye som brukes på hver gave.

Der jeg jobbet før var vi maaaaaaaange og det gikk rundt en konvolutt hvor man la oppi det man ville, det var typisk mer til nære og mindre til fjerne.


#16

Trulte sa for siden:

Da jeg begynte var det 20 kr, og de sendte ut mail flatt til alle 200 ansatte. Jeg var ny ig betalte og betalte og betalte...Nå er det 30 kr, og jeg gir kun innen egen avdeling. Runde år, baby, gifting og når noen slutter.


#17

My sa for siden:

Her er taksten om dagen på 40 kr fra hver, det gjelder både runde dager og når folk slutter. Vi er nå opp mot 90 ansatte på enheten, så det blir en god sum. Det er ikke alle som gir alltid da, men det bruker å bli opp mot et par tusen til sammen.

Så hender det de nærmeste kollegene på avdelingen kjøper en egen gave, det er vel særlig når noen går av med pensjon. Sist noen gikk av med pensjon i min avdeling tror jeg vi spleiset med ca 150 kr hver. Vi er bare sju, og de fleste er unge, så det skjer ikke så ofte. Avdelingslederen pensjonerer seg i løpet av neste år, så da kommer nok vi i avdelingen til å spleise på noe, i tillegg til de 40 kr som går til fellesgaven.


#18

Fersken sa for siden:

Baby, bryllup, runde dager og når noen slutter og det er det kun egen gruppe/lille avdeling. Ca 20-30 kr.
Andre grupper/små avdelinger har gavekasse.



#20

annemede sa for siden:

Det var 30,- i gammel organisasjon, nå vet jeg ikke.


#21

Smash sa for siden:

Da jeg jobbet betalte vi inn 200 i året, gikk til bryllup, konfirmasjoner, babyer og runddager.


#22

Einhyrningur sa for siden:

Så mye som de ber om. Aldri opplevd at sum ikke er satt.


#23

Hyacinth sa for siden:

Blomkål.

For flere år siden holdt vi på med gavekasse. Den varte i årevis, jeg husker ikke hvor mye vi betalte til den. Gikk typisk til kollegaer som fikk baby etc.

Når en kollega slutter, ordner ledelsen gave. Jeg har tenkt at det er fra alle de ansatte, men det er vel egentlig fra arbeidsgiver, det er jo kommunen som betaler. Men det blir presentert som en gave fra oss på jobb. Vi betaler altså ikke inn noe for dette. Jeg tror vel egentlig det samme skjer hvis noen får barn, blir 50 eller gifter seg. Vi betaler iallfall ikke noe, men man får gave.


#24

star sa for siden:

50,- mener jeg det ble bedt omde 2 gangene dette har blitt gjort hos oss. Selvsagt frivillig.


#25

Dansma sa for siden:

50,- og det er helt frivillig, folk spleiser det de ønsker.


#26

Charlie sa for siden:

Det er alltid 30 kr, og jeg opplever at det er helt frivillig. Ihvertfall føler jeg meg helt fri til å kjenne på om det er nært nok eller om jeg dropper det. Men som noen er inne på over, da jeg var ny, trodde jeg det var noe man alltid var med på.

Det jeg synes er sært, er når det blir kollegaspleiser på jule-og sommerhilsener til sjefen. For sjefen gir jo aldri private gaver den andre veien, sjefen gir gaver fra firmaet, som firmaet betaler.


#27

Luftslottet sa for siden:

Jeg har bare nære kollegaer. :hjerter:

Siste spleis var vel på 200 per snute, tror jeg. Vi er ikke så mange.

Sist kollega fylte rundt, sydde jeg to topper til henne på mål. :knegg:


#28

Retz sa for siden:

Jeg gir det beløpet jeg får oppgitt på e-post av den som står for spleisen. 30-50 kr.


#29

polarjenta sa for siden:

Vi har gavekasse. Betaler 200 kr pr gang, som regel en gang i året. Det er frivillig å delta. Da jeg ble 50 fikk jeg gavekort fra gavekassen fra alle, men i tillegg fikk jeg gave fra de nærmeste kollegaene også.


#30

Magica sa for siden:

Vi har også gavekasse på jobb og tror vi betaler 100 eller 200, det skjer så sjelden at jeg glemmer det.


#31

Hyacinth sa for siden:

Er det såpass få som har en arbeidsgiver som kjøper gave? Det overrasker meg, for slik er det altså hos oss. Som kommuneansatt, til og med.


#32

My sa for siden:

Her får de som går av med pensjon gave fra arbeidsgiver (kommune her også). Blomst, og vanligvis kunst, tror jeg. :gruble: Eller gavekort på kunst. Men ikke til runde dager.

Gave fra kolleger kommer i tillegg. Alle som vil gir 40 kroner hver, som sagt, også kjøper velferdskomiteen eller evt den som kjenner vedkommende best, en gave med verdi ut fra hvor mye som kommer inn.


#33

Magica sa for siden:

Jeg jobber i fylkeskommunen og der gis det gaver kun runde dager fra 50 år og når man har jobbet der i 25 år.

Bryllup, konfirmasjoner, babyer og sånt går fra gavekassa.


#34

My sa for siden:

Til bryllup, babyer og sykehusinnleggelser gis det kun blomster her, og det tas fra velferdskassa. Til konfirmasjoner gis det ikke noen fellesgaver, men det kan jo være at de aller nærmeste kollegene gir noe, på samme måte som man gir til naboer og venners barn. Men da har det vel så ofte vært snakk om bidrag til kakebordet e.l. Min nærmeste leder lagde f.eks en stor skål med nydelig tiramisu til min datters konfirmasjon.


#35

Unicorn sa for siden:

Da jeg jobbet i barnehage ble alle oppfordret (tvunget) til å betale inn 100 kr til gavekassen, og nye 100 da den var tom. Det ble heldigvis avskaffet tilslutt, da sjefen ikke greide å holde styr på hvem som skulle få gaver. Eksempel: En ansatt fikk blomst da bestemoren døde, en annen ansatt fikk ingen oppmerksomhet da moren døde.


#36

Tjorven sa for siden:

Jeg svarte i pollen, men innser at min nåværende arbeidsgiver ikke driver med sånt. Arbeidsgiver dekker presang ved runde dager og når man går av med pensjon. Det sendes blomster ved bryllup, barnefødsler og sykemeldinger, også betalt av arbeidsgiver.


#37

Blondie sa for siden:

Det pleier å være konsensus om 20 kr pr hode, frivillig å bidra. Det står bare fra avdelingen uansett.

I slutten av hver måned spanderer arbeidsgiver marsipankake for å feire månedens bursdagsbarn. Det er litt kjedelig for oss allergikere. :knegg:


#38

MegaMie sa for siden:

Vi er en avdeling med ca 20stk, 60 ansatte på hele bruket. Gir 30 kr mnd. Alle ansatte får noe fra arbeidsplassen på runde dager, når de får barn og når de slutter. Dette er ett fastsatt opplegg. Gavekassa er bare fra avdelingen og der er det også ett fast opplegg på hva man gir, når og hvor mye.


#39

Fløyel sa for siden:

Kr 50,-, får når de fyller 50 eller gifter seg.


#40

Taien sa for siden:

Har du jobbet i "min" barnehage? :skeptisk:


#41

Pelen sa for siden:

vi også, tror vi betaler 20 kr per måned.

#42

mina sa for siden:

Vi har gavekasse (200 kr/år) og gaver/blomster for faste beløp til forskjellige anledninger.


#43

noen sa for siden:

Der jeg jobber nå, synes jeg dette er dratt litt langt. Det samles f.eks. inn til bryllupsgave/blomst når barn av ansatte gifter seg. Vi er for få til at man bare kan la være å betale inn, så jeg pleier å betale de 30 kr (som jeg tror det som regel er), men det føles merkelig å skulle bidra til gave til folk jeg ikke en gang kan navnet på.


#44

millact sa for siden:

Aldri hørt om! Enig i at det er å gå for langt.


#45

Blå sa for siden:

Ganske liten arbeidsplass, så på ett år har det bare vært to gaveanledninger, en 50 årsdag og en fødsel. Begge gangene har det blitt sendt blomster fra arbeidsplassen. En kollega har tatt initiativ til gave (samme hver gang), han har bedt om 50kr på vipps og gaven er blitt gitt "fra alle" uavhengig av om alle har gitt eller ikke. Jeg synes at det er en grei ordning.

I en annen avdeling på samme arbeidsplass opplevde jeg for noen år siden at det kom blomster til min datters konfirmasjon, fra arbeidsplassen. Med underskrift fra øverste sjef på kortet. Det syntes vi begge begge var veldig hyggelig.


#46

tink sa for siden:

Runde dager som baby, bryllup, rund dag, slutting enten for ny jobb eller pensjonisttilværelsen. Personalhåndbok slår fast at bedriften gir en gave verd et fastsatt beløp + at vi gjerne samler inn kr 50 fra oss i avdelingen + evt. frivillig dersom det er noen man har hatt ekstra mye med å gjøre på andre avdelinger. Det med frivilligheten gjør jo at det fort kan bli litt skjevt. I tillegg til at avdelinger har ulik størrelse...


#47

Snippa sa for siden:

Jeg synes egentlig hele greia er en uting. Hos oss er det gaver ved runde dager, bryllup og barn. Noen samler inn til sånt, men som sjef har jeg bestemt at i min avdeling går det av "sosiale utgifter" kontoen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.