Jeg vil gjerne lage snert, den er så mye bedre enn tradisjonell norsk ertesuppe. Jeg finner mange oppskrifter (riktignok på nederlandsk, men det går forholdsvis greit å lese), men jeg finner ikke ut av følgende problemstilling: Skal splittertene bløtlegges før de kokes? Det står ikke noe om dette i noen oppskrifter. Men jeg trodde at erter generelt måtte bløtlegges og at vannet etterpå måtte kastes?
Og spørsmål nummer to: Kan man få tak i rookworst i Norge? Eller noe tilsvarende?
Når jeg nå googler, finner jeg kun gule splitterter i dagligvarebutikker i Norge. Men snert er jo grønn? Er det bare pga purren, eller finnes det grønne spliterter?
Albert Hein sine oppskrifter pleier å være gode. Her står det at man skal ha i splitertene og kjøttet og koke(Trekke?) i saltet vann i 1 time mens man skummer av. Deretter har man i resten av grønnsakene og koker videre i 1,5 time
Spliterter trenger egentlig ikke bløtlegges men jeg syns de blir bedre fordi suppa jevnes bedre. Bløtlegger over natten og siler de dagen etterpå før de kokes.
Før hadde de gule splitt erter på meny men nå finner jeg ikke der lenger, kjøper på ims.