Tråden for alle spørsmål som man ikke nødvendigvis forventer å få svar på, men kanskje dukker det opp et fornuftig svar likevel, det er jo tross alt FP.
Jeg begynner med noe som jeg lurer på etter å ha sett bilder fra Bodø/Glimts feiring av seriegullet i går:
Hvorfor har menn tilsynelatende behov for å ta av seg tøyet når de blir glade og feirer noe? Ser ofte feirende menn i bar overkropp, og kanskje særlig i idrettssammenheng, men kan aldri huske å ha hatt behov for å vrenge av meg klær selv, uansett hvor glad jeg har blitt. :gruble:
Noen som har en glup teori, eller som har noe annet rart de undrer seg over i dag?
Kanskje det ja, et slags ur-instinkt? Nå er det jo til og med laget regel imot det, under fotballkamper, å ta av seg trøya for å feire. Skjønner jo det, at det går litt mye tid hvis man skal vente på at spillerne skal kle av og på seg for hvert mål. Men enda er det spillere som får gult kort, fordi trangen blir for sterk. Jeg for min del har jo absolutt ingenting imot menn i bar overkropp, så jeg synes det er helt strålende. :knegg: Men synes fortsatt det er litt pussig.
Husker min datter også lurte på dette en gang, da hun og jeg var på fotballkamp. Vi var på Lerkendal og så en Europaligakamp mellom Rosenborg og ett eller annet russisk lag, mulig det var Zenit St.Petersburg. Vi satt slik at vi så rett over på bortesupporterne. I starten hadde alle på seg tøy i fargene til klubben sin, som seg hør og bør, men midtveis i kampen hadde alle tatt av seg på overkroppen og var nakne oventil. I Trøndelag. I November. Min datter spurte meg om hvorfor de gjorde det, hvorfor de ikke ville ha klubbtøyet på lenger. Jeg hadde ikke noe god forklaring, ut over at "de vil sikkert tøffe seg" :nemlig: (det var slett ikke alle de russiske fotballsupporterne som var utpreget veltrente altså).
Det der med hvorfor dra av drakta er et godt spørsmål. Kanskje en gang at en fikk behov for å vifte med noe (altså, vi er jo godt vant til å vifte med flagg når vi feirer liksom?) og tok det han hadde tilgjengelig.
Og så fikk han sikkert litt positiv feedback på det da, som jo gjerne veltrente mennesker gjør når de kler av seg, og så tenkte alle de andre at "her er vi inne på noe lurt, folkens", og så baller det på seg til vi da kommer dithen at trøndere sitter blåfrosne i bare brystvorter i November.
Men nå vet de jo sikkert ikke hvorfor de gjør det lenger, annet enn at "alle andre gjør det". Vi må tilbake til oppstarten av fenomenet for å finne løsningen!
Litt usikker, han har aldri slått meg eller noen andre jeg kjenner og serverer meg frokost og kaffe på senga hver dag. Men han jakter og fisker, det skal han ha. Og skifter dekk selv, og inntil motorrommet blei så innmari trange, fixa biler selv. Så jo, han er nok mann likevel.
Trønderne var faktisk skuffende påkledd da vi var der, det var St.Petersburgerne som blottet ølmager og brystvorter. Det var trolig de som hadde mest å feire da.
Jeg har også lurt en del på hvorfor det blir stripemønster nedover glasset når det står etter at man har drukket biola, kulturmelk, kefir e.l. Men ikke nok til å prøve å finne det ut. Det bare fasinerer meg.
Den gangen jeg jobba slik (søndagsåpen kiosk, 1980-tallet) fikk jeg vanlig lønn pluss søndagstillegg pluss overtid. Overtiden var beregnet i fht vanlig lønn. Det var tariffavtale der.
Jeg lurer på hvorfor det heter "spydde som en gris"? Spyr griser spesielt mye? Spyr de faktisk i det hele tatt? :gruble:
Spørsmålet slo meg etter at sjuåringen spydde som, nettopp, en gris i natt. Fatter ikke at det er mulig å bli smittet av sånt, sånn som både skolen og vi vasker og antibac'er i hytt og vær. :gal: Et spørsmål i seg selv, i grunnen.
Det er vel igjen det at det smitter via luft og ikke like mye via berøring. Ikke at det hjelper, for omgangssyke er noe av det kjipeste som finnes uansett hvor ufarlig det måtte være. :(
Jeg har jobbet mye med meg selv når det kommer til hvordan jeg både gir og tar i mot komplimenter. Instinktivt har jeg tidligere snakket ned meg selv når jeg gir komplimenter, og unnskyldt komplimenter jeg får. Men det har jeg sluttet med. Komplimenter skal være en utelukkende positiv ting. Og det tror jeg nå at jeg klarer å få til, men det satt skikkelig langt inne.
Eksempel:
Kompliment: Åh, så fin kjole du har!
Meg tidligere: Sier du det? Tja, det er bare noe jeg hadde hengende i skapet.
Meg nå: Tusen takk! Jeg synes den passer meg litt ekstra godt (eller noe annet ålreit som følger opp komplimentet).
Hvis ungen er ekstra plaget når det er fuktig i været, frisk som en fisk om dagen og hoster når den ligger om kvelden, for så å kaste opp noe som inneholder blankt slim - sjekk om den har astma.
Hvis ungen kaster opp tjue minutter etter at den har påbegynt et måltid, og det ikke lukter av oppkastet - sjekk om den er allergisk mot det du gir den å spise.
Hvis ungen kaster opp en eller flere ganger i løpet av kort tid (inntil to døgn), og det lukter av det - sjekk om den har omgangssyke.
Jeg lurer på hvorfor det er så innmari vanskelig å legge seg til fornuftig tid om kvelden. Jeg vet jo at jeg blir vekket lenge før jeg har lyst til å stå opp om morgenen, og at jeg fungerer fryktelig dårlig med for lite søvn. Men legger jeg meg? Joda, men legger jeg meg til å sove?? Nope... :rolleyes:
Det lurer jeg også på. Lakenskrekk - hva er greia med det liksom? Har det noen funksjon? Hos meg mener jeg det er biologisk nedlagt. Det må jo være en grunn til det?
Beste sjekken for om det er omgangssyke er å vente et par dager og se om søstra får det. For to uker siden fikk hun det, siste gangen gikk hun fri. Matallergi - blodprøver tatt i går. Siden ungen avslutter hver et eneste måltid halvveis med vondt i magen, sier hun er kvalm (men ikke kaster opp) våkner med vondt i magen også, men bare halve måltider i flere dager, den magen er jo tom! Det nekter hun å godta. Nesten-femåringens logikk.
Men fortsatt står den for 2 uker siden, hvor storesøster-testen viste at det var omgangssyke, som er lite mysterie for meg. Ingen andre i bhg før eller etter henne (etter er greit nok, hun var der ikke den dagen hun ble syk eller de neste 4 (48 timer utgikk fredag ettermiddag))
Menmen.. Det neste mysteriet nå er hvordan man fjerner hang-up i hodet. I tilfelle de blodprøvene er helt fine mener legen det er en hangup etter omgangssyke for 2 uker siden.
Mellomste gjorde det der. Hun drikker ikke kakao etter at hun drakk mye kakao en gang hun fikk omgangssyke i 1. Klasse.
Det er greit det. Man lever fint uten kakao. Får med varm sagt i termos i stedet. Min mor hadde der i svært mange år med pølser av samme grunn.
Men det er ikke like greit dersom man har der sånn med MAT! Man kan leve fint uten kakao eller pølser. Men ikke uten mat.
Men det er ikke helt et tema for denne tråden kanskje. Men det ER det jeg lurer på i dag.
Jeg anbefaler boka Hvorfor vi sover og melatonin mot lakenskrekk. :ja:
Det har kurert meg. At jeg har dårlig søvnkvalitet og problemer med å sovne er en annen sak. :sukk:
Hadde de vært aper, hadde de slått seg på brystet. De har kommet litt lenger i utviklingen, men de har likevel ennå et behov for å vise fram brystet. Tipper jeg. :nemlig:
Det hjelper vel ikke med melatonin hvis problemet er å komme seg fra sofaen til senga, eller at man plutselig har veldig mye man synes man må gjøre etter midnatt ... ?
Jeg får sove når jeg først legger meg da. Jeg er heldig sånn.
Eg testar no briller som blokkerer blått lys frå skjerm. Kjøpt på synsam.no for 300 kr. Verdt forsøket. Blått lys er likestilt med dagslys for hjernen, visst nok.
Men likevel må man jo holde opp med det man gjør, bestemme seg for å legge seg og fysisk gå til soverommet og legge seg i senga, for å sove. Det er der det stopper hos meg. Jeg vil bare ha en kopp te først, også vil jeg pakke inn noen julegaver, også vil jeg høre på litt musikk, også er det lurt å bare tømme oppvaskmaskina, også .... :flau: Tror ikke det hjelper med briller for det.
Ja, men kanskje du ville kjent på naturlig trøtthet dersom du ikkje vart eksponert for blått lys frå pc eller TV. Da ville du kanskje følt behovet for å gå til sengs tidlegare. Forutsatt at du, som meg, sitter ved skjerm mesteparten av kvelden.
Jeg skrev litt raskt. Melatonin er selvsagt ikke løsningen for alle, men det kan hjelpe hvis man ikke er trøtt nok til å ha lyst til å legge seg om kvelden. Det er utrolig hvor våken og opplagt jeg kan bli sent på kvelden når jeg i utgangspunktet var trøtt. :knegg:
Men boka anbefaler jeg til alle. Den er lett å lese og veldig interessant. :jupp:
Jeg lurer på hvorfor jeg er kjempestøl i den ene bicepsen min men ikke den andre. Jeg har gjort samme øvelsen på begge sider. Kjenner ikke noe på den andre siden.
Vi har en åpning i et utbygg på loftet, ikke så langt unna der han hørte den. Ellers er det ofte åpning inn i veggen i forbindelse med rør på vaskerom og kjøkken.
Jeg har vært sånn siden før jeg så på tv/skjerm/blått lys på kvelden. Bøker, Donald Duck, hva har du. Uansett hva jeg driver med på kvelden så vil jeg ikke legge meg. Trøtt eller ikke trøtt.....
Jeg måtte vente litt før jeg kunne dra så jeg slapp kø. :lykkelig: Men jeg skal huske på det til en annen gang. Jeg kjører jo nesten aldri i rushtiden så det kommer som et sjokk de få gangene det skjer. :knegg:
Jeg har funnet ut at noen ganger kan jeg se på tv rett før leggetid og allikevel få sove. Andre ganger kan jeg unngå skjerm i timene før, og heller lese for eksempel, men ikke få sove. Så jeg tror hvor stimulert man blir har mye å si, ikke bare lys.
Jeg lurer på om mus(ene?) har flyttet ut. Jeg lurte på dette onsdag, jeg orker ikke lure på slikt, så jeg fikk Pelias hit, de fant noen glipper mellom grunnmur og panel, og mente at musebørster ville gjøre susen. De mente også at det holdt på den ene veggen, jeg bestilte så jeg fikk stappet musebørster rundt hele. Better safe than sorry. Har også lagt ut peppermynteposer ved gjerdet ut mot åkeren. Hørte så vidt det var litt tassling i går, men i dag er det helt tyst. Er det lov å håpe?
Jeg lurer litt på hvorfor værdamene på TV2 står utendørs på underlige steder i all slags vær når de sier hva slags vær det blir. Ser flere på da, enn om de står i studio slik som hos NRK? Det må jo være litt upraktisk, og hvem bryr seg?
Hvis noen lurer på hvor mange enheter det er mulig å bokføre når man pakker ned et digert hus, så er det 95 og fortsatt ikke ferdig. De fleste enhetene er type bananeske, noen er flytteesker og større gjenstander, som vegghengt skap, teller for seg selv. Jeg antar at vi vil få 50 enheter til. Det vi har gitt bort, solgt og kastet er selvsagt ikke med.
Jaja, det er vel et resultat av at unga våre var fjerde generasjon i samme hus og det har vært plass nok i kjeller og på loft og i garasjen* til ganske så mye, og ingen har noen gang rydda ordentlig etter forrige generasjon. Det var lettere med min familie, der blei alt brent i 1944 og det som blei samla etterpå ble ryddet ordentlig av noen (ikke meg), både da Fattern's foreldre og Mutterns foreldre døde.
Nei, det er SELVSAGT ikke plass til en bil i garasjen, jeez, hva tror du liksom?
Den ser praktisk ut. Men 1000 brikker er litt lite bare. :skuffet: Jeg kjøpte den største matten som har plass til opptil 3000 brikker. Det var heldigvis 40% rabatt så det ble ikke så ille gæli.
Får gjerne mld søndag kveld om at "sendingen er lastet på bil" og tidlig neste morgen "sendingen er klar for utkjøring". Godt at de jobber, løsningen er lydløs telefon (med åpning for de viktigste, næmeste, - ikke bring, nei). :humre:
Jeg sovner også stort sett når jeg legger meg. Men jeg har tusen grunner til å ikke gjøre det. Totalt lakenskrekk. Men tar jeg melatolin så blir jeg trøttere, og sjansen for at jeg innser jeg bør legge meg er større.
Jeg smakte yoghurt med lakris for første gang i går, og da begynte jeg å lure på hvordan lakris egentlig uttales? Jeg har nemlig fått høre at jeg er unormal som sier lakriiis. :gruble:
Litt i forlengelsen av denne lurer jeg også på hvorfor folk så ofte intervjues utendørs i nyhetssaker. Jeg skjønner det jo der de rapporterer om en hendelse som har foregått på stedet, som ved ulykker o.l. Men f.eks i innslag på nyhetene i går, angående at Japan ønsker å forby fossilbiler innen 2035, så står en reporter og intervjuer kommunikasjonssjefen i NAF om hva dette vil bety for oss, utendørs, i mørke og tett snøkav, rett ved en sterkt trafikkert bilvei et sted i Oslo. Hvorfor står de der? Hvorfor går de ikke inn i studio? Det var jo ikke akkurat en spesielt akutt nyhetssak som krevde at reporter rykket ut til et bestemt sted i hui og hast heller, det handlet om Japan. Var det ikke noe ledig studio? Hadde ikke intervjuobjektet mulighet til å komme seg dit? (ca 02:55 min ut i denne sendingen). Eller er det noen tekniske eller økonomiske forhold som jeg ikke kjenner til, men som noen på det O store allvitende forum kan lære meg om, som gjør at det er mer hensiktsmessig å intervjue folk (evt lese opp værmeldingen) ute i all slags vær?
Hvorfor er lettbrus så himla vanndrivende? Altså, jeg mener dette som et seriøst vitenskapelig spørsmål, hvilken komponent i Cola Zero er det som gjør det? :tusler på do igjen:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.