Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva lurer du på i dag?

#1

My sa for siden:

Tråden for alle spørsmål som man ikke nødvendigvis forventer å få svar på, men kanskje dukker det opp et fornuftig svar likevel, det er jo tross alt FP.

Jeg begynner med noe som jeg lurer på etter å ha sett bilder fra Bodø/Glimts feiring av seriegullet i går:

Hvorfor har menn tilsynelatende behov for å ta av seg tøyet når de blir glade og feirer noe? Ser ofte feirende menn i bar overkropp, og kanskje særlig i idrettssammenheng, men kan aldri huske å ha hatt behov for å vrenge av meg klær selv, uansett hvor glad jeg har blitt. :gruble:

Noen som har en glup teori, eller som har noe annet rart de undrer seg over i dag?


#2

Malama sa for siden:

Hvor får unger omgangssyken fra når det angivelig ikke er andre i bhg som har det, og vi ikke treffer andre?

Bill.mrk LEI! Andre runde på like mange uker.


#3

My sa for siden:

Tarmbakterier? Nesten godt gjort med all spriting og håndvask da ...


#4

Tangerine sa for siden:

Instinkt. Viser styrke. Sikkert.


#5

Malama sa for siden:

Hun er jo den som arresterer oss andre om vi ikke vasker hendene godt nok etter hennes standard, så det skal godt gjøres, men noe må det jo være.


#6

Tjorven sa for siden:

Disse mennene ser jo usedvanlig veltrente ut. Kanskje de føler for å vise det frem?

Jeg ser jo en del mer damefotball enn gjennomsnittet, og det å rive av seg trøya er ikke noe fremtredende trekk der, nei.


#7

My sa for siden:

Kanskje det ja, et slags ur-instinkt? Nå er det jo til og med laget regel imot det, under fotballkamper, å ta av seg trøya for å feire. Skjønner jo det, at det går litt mye tid hvis man skal vente på at spillerne skal kle av og på seg for hvert mål. Men enda er det spillere som får gult kort, fordi trangen blir for sterk. Jeg for min del har jo absolutt ingenting imot menn i bar overkropp, så jeg synes det er helt strålende. :knegg: Men synes fortsatt det er litt pussig.

Husker min datter også lurte på dette en gang, da hun og jeg var på fotballkamp. Vi var på Lerkendal og så en Europaligakamp mellom Rosenborg og ett eller annet russisk lag, mulig det var Zenit St.Petersburg. Vi satt slik at vi så rett over på bortesupporterne. I starten hadde alle på seg tøy i fargene til klubben sin, som seg hør og bør, men midtveis i kampen hadde alle tatt av seg på overkroppen og var nakne oventil. I Trøndelag. I November. Min datter spurte meg om hvorfor de gjorde det, hvorfor de ikke ville ha klubbtøyet på lenger. Jeg hadde ikke noe god forklaring, ut over at "de vil sikkert tøffe seg" :nemlig: (det var slett ikke alle de russiske fotballsupporterne som var utpreget veltrente altså).


#8

Millen sa for siden:

Morsom tråd.


#9

Maverick sa for siden:

Det der med hvorfor dra av drakta er et godt spørsmål. Kanskje en gang at en fikk behov for å vifte med noe (altså, vi er jo godt vant til å vifte med flagg når vi feirer liksom?) og tok det han hadde tilgjengelig.

Og så fikk han sikkert litt positiv feedback på det da, som jo gjerne veltrente mennesker gjør når de kler av seg, og så tenkte alle de andre at "her er vi inne på noe lurt, folkens", og så baller det på seg til vi da kommer dithen at trøndere sitter blåfrosne i bare brystvorter i November.


#10

frukt sa for siden:

Er det ikke noen her som har en mann de kan spørre da?


#11

Maverick sa for siden:

Men nå vet de jo sikkert ikke hvorfor de gjør det lenger, annet enn at "alle andre gjør det". Vi må tilbake til oppstarten av fenomenet for å finne løsningen!


#12

Strå sa for siden:

Jeg har spurt Helten og han sier bare "hæ?". Han ser ikke fotball med mindre jeg tvinger ham.


#13

Maverick sa for siden:

Tsk. Sikker på at han er en ordentlig mann?


#14

Strå sa for siden:

Litt usikker, han har aldri slått meg eller noen andre jeg kjenner og serverer meg frokost og kaffe på senga hver dag. Men han jakter og fisker, det skal han ha. Og skifter dekk selv, og inntil motorrommet blei så innmari trange, fixa biler selv. Så jo, han er nok mann likevel.


#15

Maverick sa for siden:

Kanskje til og med Drømmemann, høres det ut som. :jupp:


#16

My sa for siden:

Trønderne var faktisk skuffende påkledd da vi var der, det var St.Petersburgerne som blottet ølmager og brystvorter. Det var trolig de som hadde mest å feire da.


#17

Maverick sa for siden:

Men de syntes jo sikkert ikke det var særlig kaldt. Da er det ikke rart man kler av seg.

(Jeg holder på teorien om et behov for å vifte med noe flagg-lignende med klubbfarger og slikt som trendstarter her. :nemlig: )


#18

frukt sa for siden:

Kanskje en FP-mann er opphavet? :anerikkenårdetstartet:#20

dutte sa for siden:

Jeg lurer på om overtidsbetaling og lørdag og søndagstillegg gis sammen , evnt også kveldstillegg.


#21

Hyacinth sa for siden:

Jeg har en mann å spørre. Han svarte at han ikke vet hvorfor. Usikker på hva det sier om ham. :gruble:


#22

Millen sa for siden:

Samme her Og jeg spiller ikke fotball.


#23

My sa for siden:

Jeg har også lurt en del på hvorfor det blir stripemønster nedover glasset når det står etter at man har drukket biola, kulturmelk, kefir e.l. Men ikke nok til å prøve å finne det ut. Det bare fasinerer meg.


#24

My sa for siden:

Dette har jeg ikke peiling på. Jeg driver ikke med tillegg og sånn i min jobb, men sikkert noen andre som vet.


#25

Strå sa for siden:

Den gangen jeg jobba slik (søndagsåpen kiosk, 1980-tallet) fikk jeg vanlig lønn pluss søndagstillegg pluss overtid. Overtiden var beregnet i fht vanlig lønn. Det var tariffavtale der.


#26

Bergensis sa for siden:

Hjå oss (kommune) får du ikkje helge- og kveldstillegg dersom du har rett på overtidsbetaling.


#27

frukt sa for siden:

:skuffet:
Men tror jeg skal klare å leve selvom jeg ikke får svaret på akkurat det spørsmålet.

Jeg lurer på hvorfor folk ofte snakker seg selv ned når de gir andre komplimenter?


#28

Novla sa for siden:

Jeg lurer på hvorfor det heter "spydde som en gris"? Spyr griser spesielt mye? Spyr de faktisk i det hele tatt? :gruble:

Spørsmålet slo meg etter at sjuåringen spydde som, nettopp, en gris i natt. Fatter ikke at det er mulig å bli smittet av sånt, sånn som både skolen og vi vasker og antibac'er i hytt og vær. :gal: Et spørsmål i seg selv, i grunnen.


#29

Nera sa for siden:

Det er vel igjen det at det smitter via luft og ikke like mye via berøring. Ikke at det hjelper, for omgangssyke er noe av det kjipeste som finnes uansett hvor ufarlig det måtte være. :(


#30

Tjorven sa for siden:

Jeg har jobbet mye med meg selv når det kommer til hvordan jeg både gir og tar i mot komplimenter. Instinktivt har jeg tidligere snakket ned meg selv når jeg gir komplimenter, og unnskyldt komplimenter jeg får. Men det har jeg sluttet med. Komplimenter skal være en utelukkende positiv ting. Og det tror jeg nå at jeg klarer å få til, men det satt skikkelig langt inne.

Eksempel:
Kompliment: Åh, så fin kjole du har!
Meg tidligere: Sier du det? Tja, det er bare noe jeg hadde hengende i skapet.
Meg nå: Tusen takk! Jeg synes den passer meg litt ekstra godt (eller noe annet ålreit som følger opp komplimentet).


#31

frukt sa for siden:

Det må jeg også jobbe med. Er dårlig på å både gi og motta komplimenter.

Jeg lurer også på hvem som har tatt kremosten min? I går stod den i felleskjøleskapet, i dag er den bortevekk. :gruble:


#32

My sa for siden:

Den som har gjort det må se etter de blå snakkeboblene. :nemlig:

#33

Dragen sa for siden:

Hvis ungen er ekstra plaget når det er fuktig i været, frisk som en fisk om dagen og hoster når den ligger om kvelden, for så å kaste opp noe som inneholder blankt slim - sjekk om den har astma.

Hvis ungen kaster opp tjue minutter etter at den har påbegynt et måltid, og det ikke lukter av oppkastet - sjekk om den er allergisk mot det du gir den å spise.

Hvis ungen kaster opp en eller flere ganger i løpet av kort tid (inntil to døgn), og det lukter av det - sjekk om den har omgangssyke.


#34

Dragen sa for siden:

Ingen glupe teorier, men faren min fablet stadig om å se på damefotball i håp om at det skulle skje der også.


#35

Dragen sa for siden:

Jeg lurer på hva jeg vil se på ViaPlay? Jeg har akkurat oppdaget at jeg har tilgang til det.


#36

My sa for siden:

:lol:

#37

frukt sa for siden:

Paradise hotell så klart.


#38

frukt sa for siden:

Snakkebobler?


#39

Albertine sa for siden:

Se hele Castle i ett jafs. :hjerter:


#40

Dragen sa for siden:

Takk, men nei takk.


#41

Millen sa for siden:

Vår tid er nå. Svensk dramaserie.
Før vi dør. Svensk spenningsserie#43

frukt sa for siden:

Jeg så så lite på tv at jeg sa opp tv-pakken. :knegg:


#44

Timar sa for siden:

Jeg lurer på hvorfor det er så innmari vanskelig å legge seg til fornuftig tid om kvelden. Jeg vet jo at jeg blir vekket lenge før jeg har lyst til å stå opp om morgenen, og at jeg fungerer fryktelig dårlig med for lite søvn. Men legger jeg meg? Joda, men legger jeg meg til å sove?? Nope... :rolleyes:


#45

My sa for siden:

Det lurer jeg også på. Lakenskrekk - hva er greia med det liksom? Har det noen funksjon? Hos meg mener jeg det er biologisk nedlagt. Det må jo være en grunn til det?


#46

Fløyel sa for siden:

Jeg våkner hver morgen og tenker "I kveld MÅ jeg legge meg tidlig!", men det er glemt sånn ca 22. Tusler i seng nå..


#47

Malama sa for siden:

Beste sjekken for om det er omgangssyke er å vente et par dager og se om søstra får det. For to uker siden fikk hun det, siste gangen gikk hun fri. Matallergi - blodprøver tatt i går. Siden ungen avslutter hver et eneste måltid halvveis med vondt i magen, sier hun er kvalm (men ikke kaster opp) våkner med vondt i magen også, men bare halve måltider i flere dager, den magen er jo tom! Det nekter hun å godta. Nesten-femåringens logikk.

Men fortsatt står den for 2 uker siden, hvor storesøster-testen viste at det var omgangssyke, som er lite mysterie for meg. Ingen andre i bhg før eller etter henne (etter er greit nok, hun var der ikke den dagen hun ble syk eller de neste 4 (48 timer utgikk fredag ettermiddag))

Menmen.. Det neste mysteriet nå er hvordan man fjerner hang-up i hodet. I tilfelle de blodprøvene er helt fine mener legen det er en hangup etter omgangssyke for 2 uker siden.

Mellomste gjorde det der. Hun drikker ikke kakao etter at hun drakk mye kakao en gang hun fikk omgangssyke i 1. Klasse.
Det er greit det. Man lever fint uten kakao. Får med varm sagt i termos i stedet. Min mor hadde der i svært mange år med pølser av samme grunn.

Men det er ikke like greit dersom man har der sånn med MAT! Man kan leve fint uten kakao eller pølser. Men ikke uten mat.

Men det er ikke helt et tema for denne tråden kanskje. Men det ER det jeg lurer på i dag.#49

Madicken sa for siden:

Hadde de vært aper, hadde de slått seg på brystet. De har kommet litt lenger i utviklingen, men de har likevel ennå et behov for å vise fram brystet. Tipper jeg. :nemlig:


#50

My sa for siden:

Beste teorien så langt. :nikker:


#51

My sa for siden:

Det hjelper vel ikke med melatonin hvis problemet er å komme seg fra sofaen til senga, eller at man plutselig har veldig mye man synes man må gjøre etter midnatt ... ?

Jeg får sove når jeg først legger meg da. Jeg er heldig sånn.


#52

Bergensis sa for siden:

Eg testar no briller som blokkerer blått lys frå skjerm. Kjøpt på synsam.no for 300 kr. Verdt forsøket. Blått lys er likestilt med dagslys for hjernen, visst nok.


#53

My sa for siden:

Men likevel må man jo holde opp med det man gjør, bestemme seg for å legge seg og fysisk gå til soverommet og legge seg i senga, for å sove. Det er der det stopper hos meg. Jeg vil bare ha en kopp te først, også vil jeg pakke inn noen julegaver, også vil jeg høre på litt musikk, også er det lurt å bare tømme oppvaskmaskina, også .... :flau: Tror ikke det hjelper med briller for det.


#54

Bergensis sa for siden:

Ja, men kanskje du ville kjent på naturlig trøtthet dersom du ikkje vart eksponert for blått lys frå pc eller TV. Da ville du kanskje følt behovet for å gå til sengs tidlegare. Forutsatt at du, som meg, sitter ved skjerm mesteparten av kvelden.


#55

frukt sa for siden:

Jeg skrev litt raskt. Melatonin er selvsagt ikke løsningen for alle, men det kan hjelpe hvis man ikke er trøtt nok til å ha lyst til å legge seg om kvelden. Det er utrolig hvor våken og opplagt jeg kan bli sent på kvelden når jeg i utgangspunktet var trøtt. :knegg:

Men boka anbefaler jeg til alle. Den er lett å lese og veldig interessant. :jupp:


#56

Anne C sa for siden:

Jeg lurer på hvorfor jeg er kjempestøl i den ene bicepsen min men ikke den andre. Jeg har gjort samme øvelsen på begge sider. Kjenner ikke noe på den andre siden.


#57

Fløyel sa for siden:

Jeg lurer på om vi har fått mus i etasjeskille.. Og jeg kjenner panikken bre seg. Ingen av de andre hører lydene, men jeg hører rasling hele tiden.


#58

My sa for siden:

Bare vær glad så lenge det ikke er rotter. :skremt:


#59

Fløyel sa for siden:

Jeg vurderer allerede om jeg må støtte den lokale hotellnæringen. Jeg klarer fader ikke å konsentrere meg om jobben jeg skal gjøre.


#60

Malama sa for siden:

Musefelle.

Mannen tok nylig en mus i veggen, som han hørte i vegg/etasjeskille. Ei mus gikk i fella og siden har det vært stille.


#61

Fløyel sa for siden:

Hvor satte han fella da? Vi har ikke noe i åpne rom.. men vi hører det kravler i taket..


#62

frukt sa for siden:

Jeg lurer på når rushtrafikken i Stavanger/Sandnes gir seg? :gidderikkeståikø:


#63

Malama sa for siden:

Vi har en åpning i et utbygg på loftet, ikke så langt unna der han hørte den. Ellers er det ofte åpning inn i veggen i forbindelse med rør på vaskerom og kjøkken.


#64

Fersken sa for siden:

Spørs hvilken vei du skal. Men stort sett har den gitt seg nå (16.55) om det ikke har vært uhell et sted.


#65

sindrome sa for siden:

Jeg har vært sånn siden før jeg så på tv/skjerm/blått lys på kvelden. Bøker, Donald Duck, hva har du. Uansett hva jeg driver med på kvelden så vil jeg ikke legge meg. Trøtt eller ikke trøtt.....


#66

frukt sa for siden:

Jeg måtte vente litt før jeg kunne dra så jeg slapp kø. :lykkelig: Men jeg skal huske på det til en annen gang. Jeg kjører jo nesten aldri i rushtiden så det kommer som et sjokk de få gangene det skjer. :knegg:


#67

frukt sa for siden:

Jeg har funnet ut at noen ganger kan jeg se på tv rett før leggetid og allikevel få sove. Andre ganger kan jeg unngå skjerm i timene før, og heller lese for eksempel, men ikke få sove. Så jeg tror hvor stimulert man blir har mye å si, ikke bare lys.


#68

Fløyel sa for siden:

Jeg lurer på om mus(ene?) har flyttet ut. Jeg lurte på dette onsdag, jeg orker ikke lure på slikt, så jeg fikk Pelias hit, de fant noen glipper mellom grunnmur og panel, og mente at musebørster ville gjøre susen. De mente også at det holdt på den ene veggen, jeg bestilte så jeg fikk stappet musebørster rundt hele. Better safe than sorry. Har også lagt ut peppermynteposer ved gjerdet ut mot åkeren. Hørte så vidt det var litt tassling i går, men i dag er det helt tyst. Er det lov å håpe?


#69

Blånn sa for siden:

Hvorfor er det så vanskelig å følge helt enkle smittevernregler på jobb? Minimum en meter innafor kohort ellers minimum to meter? :gaah:


#70

My sa for siden:

Jeg lurer litt på hvorfor værdamene på TV2 står utendørs på underlige steder i all slags vær når de sier hva slags vær det blir. Ser flere på da, enn om de står i studio slik som hos NRK? Det må jo være litt upraktisk, og hvem bryr seg?


#71

frukt sa for siden:

Jeg lurer på hvorfor en puslespillmatte koster over 500 kr? Det er jo bare et tøystykke, en oppblåsbar pølse og noen strikker liksom.


#72

My sa for siden:

Min er et hardplastrør og en gummimatte med antisklioverflate. Aner ikke hva den kostet da, fikk den i gave.

Jeg lurer på hva i alle dager som fikk mannen til å kjøpe tran med hubbabubbasmak. :skremt: Hvorfor?


#73

frukt sa for siden:

Smakte det ikke godt altså?
:ler:


#74

My sa for siden:

Tran smaker aldri godt, men dette var i tillegg helt fullstendig og riv ruskende feil. Hva er han - fire år?


#75

frukt sa for siden:

Det høres ikke ut som en veldig god kombo, nei.


#76

venla sa for siden:

Når kommer snøen? Orker ikke regn i desember :(


#77

Strå sa for siden:

Hvis noen lurer på hvor mange enheter det er mulig å bokføre når man pakker ned et digert hus, så er det 95 og fortsatt ikke ferdig. De fleste enhetene er type bananeske, noen er flytteesker og større gjenstander, som vegghengt skap, teller for seg selv. Jeg antar at vi vil få 50 enheter til. Det vi har gitt bort, solgt og kastet er selvsagt ikke med.

Jaja, det er vel et resultat av at unga våre var fjerde generasjon i samme hus og det har vært plass nok i kjeller og på loft og i garasjen* til ganske så mye, og ingen har noen gang rydda ordentlig etter forrige generasjon. Det var lettere med min familie, der blei alt brent i 1944 og det som blei samla etterpå ble ryddet ordentlig av noen (ikke meg), både da Fattern's foreldre og Mutterns foreldre døde.

  • Nei, det er SELVSAGT ikke plass til en bil i garasjen, jeez, hva tror du liksom?

#78

Novla sa for siden:

Jeg lurer på hvorfor Posten fant det nødvendig å opplyse meg om at jeg må hente en pakke kl. 0606 i morges. :gal:

Holdt på å lette fra senga da det dinget i telefonen der jeg lå i min søteste søvn. :mumle:


#79

Isprinsessen sa for siden:

Lurer på om hunden min liner den mye hundesenga eller om den egentlig ønsker den gamle tilbake.


#80

Nextlife sa for siden:

UNN har smsrunden sin kl 08.00 søndag morgen. Morrafugler i det offentlige, si. :knegg:


#81

Frøy sa for siden:

Har du sett den fantastisk praktiske puslekofferten til Ravensburger?

Den er nå 100kr dyrere enn de 500kr, men den virker helt genial.


#82

frukt sa for siden:

Den ser praktisk ut. Men 1000 brikker er litt lite bare. :skuffet: Jeg kjøpte den største matten som har plass til opptil 3000 brikker. Det var heldigvis 40% rabatt så det ble ikke så ille gæli.


#83

millact sa for siden:

Du er ikke den eneste som har lurt på det!


#84

Frøy sa for siden:

Jeg har ikke bestilt den kofferten og tre nye puslespill til meg selv til jul altså.
:plystre:


#85

frukt sa for siden:

Selvfølgelig har du ikke det. :latter:


#86

Frøy sa for siden:

Hvis jeg skriver at gaven er til meg og jentungen så blir det ikke så ille. :knegg:


#87

Syrinx sa for siden:

Eller du kan si, som sant er, at du fortjener det! :dulte: :hjerter:


#88

-ea- sa for siden:

Får gjerne mld søndag kveld om at "sendingen er lastet på bil" og tidlig neste morgen "sendingen er klar for utkjøring". Godt at de jobber, løsningen er lydløs telefon (med åpning for de viktigste, næmeste, - ikke bring, nei). :humre:


#89

Milfrid sa for siden:

Jeg sovner også stort sett når jeg legger meg. Men jeg har tusen grunner til å ikke gjøre det. Totalt lakenskrekk. Men tar jeg melatolin så blir jeg trøttere, og sjansen for at jeg innser jeg bør legge meg er større.


#90

frukt sa for siden:

Enig! :jupp:


#91

frukt sa for siden:

Nemlig. Jeg sovner ikke når jeg legger meg, og er som regy lys våken når jeg burde legge meg. :himle:


#92

frukt sa for siden:

Jeg smakte yoghurt med lakris for første gang i går, og da begynte jeg å lure på hvordan lakris egentlig uttales? Jeg har nemlig fått høre at jeg er unormal som sier lakriiis. :gruble:


#93

Fintdethei! sa for siden:

Jeg lurer ikke på noe i dag, men jeg ser i en annen tråd at Hyacint lurer på noe :knegg:


#94

Input sa for siden:

Dette er valgfritt. :belærende:
Jeg sier det samme som deg.


#95

Pøblis sa for siden:

Jeg sier også lakriiiiis. Men jeg er fra Oslo.


#96

My sa for siden:

Litt i forlengelsen av denne lurer jeg også på hvorfor folk så ofte intervjues utendørs i nyhetssaker. Jeg skjønner det jo der de rapporterer om en hendelse som har foregått på stedet, som ved ulykker o.l. Men f.eks i innslag på nyhetene i går, angående at Japan ønsker å forby fossilbiler innen 2035, så står en reporter og intervjuer kommunikasjonssjefen i NAF om hva dette vil bety for oss, utendørs, i mørke og tett snøkav, rett ved en sterkt trafikkert bilvei et sted i Oslo. Hvorfor står de der? Hvorfor går de ikke inn i studio? Det var jo ikke akkurat en spesielt akutt nyhetssak som krevde at reporter rykket ut til et bestemt sted i hui og hast heller, det handlet om Japan. Var det ikke noe ledig studio? Hadde ikke intervjuobjektet mulighet til å komme seg dit? (ca 02:55 min ut i denne sendingen). Eller er det noen tekniske eller økonomiske forhold som jeg ikke kjenner til, men som noen på det O store allvitende forum kan lære meg om, som gjør at det er mer hensiktsmessig å intervjue folk (evt lese opp værmeldingen) ute i all slags vær?

#97

frukt sa for siden:

Jeg er fra Stavanger, men snakker som en østlending så det er vel derfor.


#98

Toffskij sa for siden:

Er ikke det et koronatiltak, da tro, My?


#99

frukt sa for siden:

:lettet:


#100

Toffskij sa for siden:

Hvorfor er lettbrus så himla vanndrivende? Altså, jeg mener dette som et seriøst vitenskapelig spørsmål, hvilken komponent i Cola Zero er det som gjør det? :tusler på do igjen:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.