Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Anbefal meg en varmepumpe

#1

Bayone sa for siden:

Vi trenger ny varmepumpe og jeg holder på gå meg vill i jungelen. Hvilken varmepumpe anbefaler du? Gjør ikke noe om den er på kampanje nå ;)

Skal i hovedsak varme opp hovedetasje som er på ca. 80-90 kvm.


#2

Myria sa for siden:

Nå er det en del år siden vi kjøpte varmepumpe, så ingen vits i å forslå modell, men vi er i alle fall veldig fornøyd med vår fra Daikin så kan i alle fall varmt anbefale merket. Har hatt den i 12 år helt uten problemer og den gjør hele huset godt og varmt. :jupp:


#3

Lavender sa for siden:

Vi kjøpte for første gang i fjor. Det sto mellom Daikin og Fujitsu, og det ble den siste. Vi er fornøyd, men har som sagt ikke testet andre merker.

Mulig vi har ulike behov, 100 år gammelt hus, varmempumpe og vedfyring hos oss. Vi valgte å betale for toppmodell, skal ha lenge og nesten eneste varmekilde. Så var det både utsyr og fagfolk som ikke var tilgjengelig. Og vi kunne velge mellom gulv og tak modell. Det var ulik teknikk for avstand til motoren.

varmepumpevalg.no/?gclid=CjwKCAiA-_L9BRBQEiwA-bm5fuDcoDBzPkPeliPTsGVRocDu3nVTKnWVl3fpLBXMrqQS6C0F-F7QUBoCA1oQAvD_BwE

Vi tok et par av de største forhandlere inn til tilbud.


#4

Bokormen sa for siden:

Jeg snakket med en tidligere i dag som jobber med varmepumper, og han sa at for driftsikkerhet, spesielt i kuldeperioder, var Toshiba de som det "aldri" var tull med. De førte andre merker og, som også var bra, men disse var det noe mer reklamasjoner på.


#5

meisje sa for siden:

Jeg har kjøpt tilsammen 3 varmepumper i årenes løp. Ved første vektla jeg best mulig COP verdi. Men glemte å tenke på at det betyr mindre varme når det blir kaldere, dvs mindre brukt strøm men også mindre varme sånn at vi måtte spe på med andre varmekilder i kalde perioder.

For de 2 neste pumpene har vi derfor valgt fast varme levert, dvs den bruker mere strøm når det blir kaldt. Men fortsatt mindre enn en panelovn, og mye bedre komfort og mindre stress på kalde dager.

Det er mange gode leverandører, og man bør tjene inn varmepumpen på 3-4 år, så da må man se på pris versus spart forbruk. Vi har nå en pumpe som er 11 år gammel, måtte bytte noen deler etter 6 år. Den andre er 5 år og ingen reparasjoner på den hittil.


#6

Bayone sa for siden:

Takk for tips. Vi har en varmepumpe nå som sikkert fungerer greit, men den er så vanvittig krøkkete plassert at den ikke varmer opp en brøkdel av det den bør.


#7

meisje sa for siden:

En mulighet er jo da å få den flyttet, det koster nok ikke det store beløpet. Ellers vil jeg nevne at vi bor i et gammelt og trekkfult hus. Derfor investerte vi i varmepumpe nr 2. Huset vi bor i er firkantet og i 2 etasjer. Vi har nå plassert en pumpe i hjørne med trappehus til 2. Etasje. Den andre i stue diagonalt fra trappehjørnet. Vi har sluttet å bruke panelovnene vi har i 2 etasje etter at pumpe nr 2 ble installert, og kan kjøre de på halv fart, noe som er bra for både viftelyd, levetid og opplevd komfort i huset.


#8

Lavender sa for siden:

For oss var ikke funksjon i kulde så viktig. Har 1000 liter ved og en Jøtul som gir 25 grader i stua på et blunk. Liker å fyre.


#9

Neket sa for siden:

Vi har Toshiba, mange år gammel, men kan si meg enig i at det aldri er noe tull med den. Vi bare vasker filtrene innimellom, har aldri hatt service på den selvom vi sikkert burde.

Den sliter litt når det blir kaldere enn minus 20, men vi har ved så det er ikke noe issue.


#10

Bayone sa for siden:

Vi har vurdert å flytte den, men den er ganske mange år gammel allerede (vi har nettopp kjøpt huset). Har bestilt befaring fra en Toshiba forhandler nå så får vi se.


#11

Geitrams sa for siden:

Vi har Mitsubishi Kaiteki. I tillegg til å være stabil og god i drift, er den en av de som ser ok ut.


#12

millact sa for siden:

Har Toshiba. Naboen solgte og installerte. Veldig fornøyd.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.