Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Erstatte matfløte med kremfløte og melk?

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg fant ikke matfløte, så jeg måtte kjøpe kremfløte. Det er til en rett som skal i ovnen. Kan jeg blande kremfløte med melk og få samme resultat?


#2

Tjorven sa for siden:

Det tenker jeg må gå helt greit. Uten at jeg egentlig har noen erfaring.


#3

Fersken sa for siden:

Jeg har alltid bare brukt kremfløte uten å blande i melk.


#4

frukt sa for siden:

Før matfløten kom brukte man jo kremfløte så det går sikkert helt fint uten melk.


#5

Benzo sa for siden:

Jeg ville brukt mbare kremfløten, men du kan evt. tynne ut med vann.


#6

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg vet jeg kan bruke kun kremfløte, men jeg vil helst ikke det. Det blir utrolig fett. Men jeg lurer altså på om sausen vil skille seg eller noe annet rart dersom jeg blander den med melk.


#7

Lavender sa for siden:

Jeg blander med vann i varm mat, melk i bakst. Matfløte er heller ikke stabilt ved koking, skal kun småkoke og kan skille seg. Så om ikke fløten skal koke med lenge går det nok fint å blande med melk også.



#9

Nenne sa for siden:

Det går helt fint.


#10

Hyacinth sa for siden:

Takk for alle svar! :)

Jeg endte med å tømme hele kremfløten over likevel. villoggal


#11

Tjorven sa for siden:

Det så spennende ut. Gi gjerne en tilbakemelding på om det er godt også, for jeg er på leting etter flere spennende fiskeretter uten "vanlig" fisk. (Det var mye tid i ovnen, men det er jo noe av fordelen med hjemmekontor.)


#12

Hyacinth sa for siden:

Det skal jeg!

Den er straks ferdig og vi skal spise om ti minutter. :)


#13

Hyacinth sa for siden:

Jeg hadde forresten en halv pakke rosenkål i i tillegg.

Jeg tror også det ville vært veldig godt med enten dijonsennep eller mangochutney i fløten.


#14

Polyanna sa for siden:

Jeg har en nesten standardgreie nå, med at jeg putter kylling eller fisk eller whatever i en idfast form med grønnsaker i, heller over vann + fløte som har kokt opp med en buljongterning, smakssetter, og heller over, før det går i ovnen. Jeg syns det å blande det med vann reduserer sjansen for at det skiller seg, men har ikke bedrevet omfattend forskning på det.

Populært, er det i hvert fall. Ikke rart, fløte er jo knallgodt. :knegg:


#15

Nextlife sa for siden:

Alternativt til en annen gang, la det koke i kraften, tilsett ønsket mengde fløte og la koke med de siste 10 minuttene.


#16

trøtt sa for siden:

Jeg blander stort sett alltid melk i kremfløte i ovnsretter. Det blir litt voldsomt for meg med kun kremfløte. Aldri opplevd at det har hatt noen negativ betydning.


#17

Hyacinth sa for siden:

Kan melde om at det var godt. :)


#18

Hyacinth sa for siden:

Ja! At jeg ikke kom på det! Det er jo helt logisk. Og veldig mye lurere.


#19

Hyacinth sa for siden:

Fløte er godt, men jeg synes det blir veldig fett, som sagt. Kjente det godt i dagens rett, men jeg forsynte meg bare mindre av sausen. Guttungen elsket sausen. Han er vanligvis litt kresen.

Legger du rå kylling rett i formen?


#20

Polyanna sa for siden:

Nei, kylling steker jeg fort i panne først.

Og enig, en blanding kraft + fløte syns jeg blir passe. Men har i hvert fall en unge som glatt kunne erstattet melkeglasset til frokosten med et glass fløte. :knegg:


#21

Hyacinth sa for siden:

Jeg har ei jente som burde drukket fløte, og hun var fornøyd da hun fikk middag litt senere enn oss. Men hun kommenterte faktisk hvor fett det var. Ikke at jeg har fettskrekk, og det er aldri et tema her, men jeg er altså ikke vant til å bruke så store mengder kremfløte i en middag. Så det var sikkert bare uvant. :knegg:


#22

Polyanna sa for siden:

Hun som tidvis burde drukket fløte her liker heller ikke når det blir for fettete (ingen kaloriangst her, det stekes ostesmørbrød over en lav sko, og vi har omtrent druknet oss selv i kakao og et hav av boller i koronatiden. :knegg: )


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.