Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Delfiakake uten Per-kjeks?

#1

amo sa for siden:

Hva gjør vi? Marie/kjeks eller annen kjeks?


#2

Floksa sa for siden:

Funker fjell uten kjeks :nemlig:


#3

Syrinx sa for siden:

Marie sier de som bedriver laging av slik kake


#4

zinatara sa for siden:

Vet at mange bruker mariekjeks i stedet. Men funker sikkert fint uten også.


#5

Timar sa for siden:

Finnes ikke Per-kjeks lenger? Delfiakake uten kjeks i høres enda mer kvalmende ut enn vanlig Delfiakake. Tenk at det var omtrent det beste jeg visste i ungdommen!


#6

My sa for siden:

Mariekjeks er vel dem som er nærmest i smak ja, og det er det som er foreslått på Sætre sin hjemmeside, ser jeg. Litt upraktisk at de er runde, vet ikke om det finnes firkantede kjeks som ligner. Har sett noen firkantede glutenfrie Digestive-kjeks, kanskje det hadde funket? Eller Kornmo? Det blir jo en litt annen smak, men kanskje ikke dårligere?

Du får sikkert kjøpt Per-kjeks til 5000 kr pakken på Finn.no nå da. :knegg:


#7

Señora sa for siden:

Kvikk lunsj? Kan det bli godt mon tro?


#8

Nextlife sa for siden:

Ritzkjeks er skikkelig godt i delfiakake, saltet gir en ekstra dimensjon i smaken.


#9

Pøblis sa for siden:

haha, der kom Netlife meg i forkjøpet.

Riztkjeks er kjempegodt i delfiakake. :nam:


#10

amo sa for siden:

Da har jeg en god grunn til å lage to, en med Marie og en med Ritz.
Elsker delfiakake, pleier bare lage en en gang i året, hvis ikke er jeg redd jeg skal gå lei....


#11

Dragen sa for siden:

En familie jeg kjenner, som har som tradisjon å tøyse med hverandre til fest, har servert delfiakake med fiskepudding, og delfiakake med skumgummi. Det var kanskje ikke det du var ute etter, men det er jo et alternativ til perkjeks.


#12

My sa for siden:

Ritz ja, det var et godt forslag!


#13

millact sa for siden:

Bruker aldri kjeks, går helt fint.


#14

Floksa sa for siden:

Nei nei nei :sjokk:
Bland nå ikke salte ting inn i kaker!!
Nei nei nei!!


#15

Bluen sa for siden:

Nå mangler det bare at noen foreslår å blande inn vaffelkjeks med sitron. :skuffet:

Tror for øvrig jeg har en uåpnet pakke Per i skapet. Bør den selges?


#16

My sa for siden:

Du kan jo høre hvor mye amo er villig til å by for den? :knegg:

#17

amo sa for siden:

:nikker:


#18

Pøblis sa for siden:

Det er jo det aller, aller beste som finnes! :ja: :nemlig: :nikker: :jupp:


#19

Floksa sa for siden:

Sikkert. Akkurat som ananas på pizza. :grøss:
Eller epler i potetsalat.
Søtt er søtt, salt er salt og vi BLANDER ikke de to.


#20

Nextlife sa for siden:

Jeg føler at alle tror de poster i rantetråden nå om dagen. :knegg:

:ropert: JA til saltogsøtt.


#21

Pøblis sa for siden:

Hear! Hear!

:protest:


#22

Fløyel sa for siden:

Det var et utrolig godt tips, det skal jeg prøve! Jeg husker skepsisen til folk når jeg serverte Snickerskake i starten, men jammen gled den ned hos alle uten nøtteallergi.

Salt og søtt kan ikke sammenlignes med ananas på pizza.


#23

Maverick sa for siden:

Delfiakake med Ritzkjeks! Hvilken utmerket idé!

(Og ananas er godt på pizza.)


#24

Fløyel sa for siden:

Nuvel....


#25

GinaK sa for siden:

Noen som har prøvd med mariekjeks og/eller ritzkjeks? Fant ikke bokstavkjeks på Menyèn her.
Jeg har kjøpt inn i dag og skal lage ila helgen.


#26

Niobe sa for siden:

Jeg synes ingen kjeks er gode nok til å forsvare plassen sin. Min beste delfiakake hadde et lag hakkede peanøtter. Salte, selvsagt.


#27

Dali sa for siden:

Vi har brukt mariekjeks de fleste ganger. Og meierismør istedenfor delfiafett. Syns forresten det er godt med litt marsipan i også.


#28

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg har prøvd med begge deler. Marie blir mest klassisk selvfølgelig, men også litt kjedelig. Opplever at de forsvinner litt, siden de både har mild smak og er tynnere enn Per. Ritz gir mer karakter, men dominerer selvsagt smaksbildet mer. Jeg liker salt og søtt, og syns at en så tung kake som delfia nyter godt av litt salt.


#29

Isolde sa for siden:

Jeg vil tro tuc passer bedre enn ritz på grunn av formen?

Jeg er ikke spesielt glad i delfiakake men tror jeg skal prøve med salte kjeks i år.


#30

Fløyel sa for siden:

Det høres også utrolig godt ut! Kanskje jeg rett og slett skal lage kjeks av Ritzkjeks, peanøtter og eggehviter. Det må jeg prøve!


#31

Karamell sa for siden:

Krem.no la ut runde delfiakaker med Marie i dag. Både på Insta og FB. Cupcakestyle.


#32

zinatara sa for siden:

Det var ikke så dumt. Vi spiser ofte ikke opp en hel delfiakake, men dersom jeg gjør det sånn kan jeg gi bort til andre.


#33

Malama sa for siden:

Delfiakake uten delfia, faktisk. Kan det da kalles Delfiakake? :confused:


#34

Bluen sa for siden:

I vår familie heter det delfiafettkake. Og det er jo nær uspiselig, i all sin velde. :knegg:


#35

GinaK sa for siden:

Jeg lagde i går. Med 2 lag mariekjeks og et lag med marsipan og litt knust ritzkjeks. Seigmenn på toppen.
Vi prøvdesmakte i går kveld og den ble godkjent av Delfiakakeelskeren her. :)
Merket veldig godt at det var mariekjeks i den. Og at den var like kvalmendes. :p


#36

Tjorven sa for siden:

Jeg lurer på om det vil funke å krovknuse mariekjeksen og at det allikevel drar til seg nok fuktighet fra sjokoladen til å ikke smuldres fullstendig når kaken skjæres i skiver?

Et alternativ er å gjøre som på krem.no, men jeg vil selvsagt ha marsipan i midten. Man tuller ikke med julekakene. :nemlig:


#37

Geitrams sa for siden:

Jeg er oppvokst med mariekjeks i delfiakaken. Ritz må jo være godt!


#38

Bluen sa for siden:

Jeg HAR Per, jeg, altså, hvis noen i nærheten vil ha. Utløpsdato februar 2021. Kan sikkert sende noen slengere i posten også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.