Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Juleverksted

#1

MegaMie sa for siden:

Jeg skal arrangere ett lite juleverksted for noen sjuåringer før jul. Har noen tips til fine ting vi kan lage?


#2

Myria sa for siden:

Lage julekort eller til/fra-lapper, male på glass og gi i gave som telyslykter, flette julekurver, perle julepynt, du kan lage silkedeig eller trolldeig og så kan de lage julefigurer eller kjevle tynt og stikke ut figurer med pepperkakeformer som du lager hull i slik at de kan enten henges på juletreet eller på gaver.


#3

Fløyel sa for siden:

  • Lyslykter, syltetøyglass som med hjerte og stjerneklistremerker, males hvite. Ta en ståltråd rundt kanten og lag en hank som de kan tre glassperler på. Ta av klistremerkene.

  • Rulle bivoks lys.

  • Koke såpe, fyll dem i silikonisbit form.

  • Tove julekuler med ull.


#4

My sa for siden:

Decoupage med servietter på (billige) kubbelys:
Klipp eller riv ut ønsket del av servietten, skill den slik at du bare har det aller ytterste tynne laget. Legg det på kubbelyset og stryk over med baksiden av en skje som er varmet opp over flammen på et stearinlys (på innsiden av skjea, så det ikke er sot på den siden du stryker med) slik at servietten smelter inn i stearinen. Pakket inn i blank cellofan blir det også veldig fine gaver.

Kremmerhus til å henge på juletreet:
Ungene min lagde noen fine på et juleverksted en gang. Der hadde de kjøpt inn runde kakeservietter, sånne hvite med "blonde" rundt kanten. Så klippet de ut sirkler i farget papir, rødt eller grønt, i samme størrelse som servietten, og limte servietten på, slik at det fargede arket var synlig gjennom "åpningene", og rullet dem til kremmerhus og limte dem sammen, og limte på en strimmel til hank. De ble veldig fine og var superenkle å lage. Kan også dekoreres enda mer, med å lime på engleglansbilder, fine bånd rundt e.l., men det er ikke nødvendig, de blir fine uansett. Våre henger alltid på juletreet med nonstop i.

Bilde stjålet fra internett, av kremmerhus laget etter prinsippet "more is more" (våre er helt enkle uten pynt, kun papiret på baksiden):



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.