Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan blir juleferien i år?

#1

meisje sa for siden:

Hos oss pleier de norske besteforeldrene å komme noen dager før jul og reiser videre 2. Eller 3. Juledag hvert år. Sånn at vi blir 6 personer på julaften. Vi pleier å samle storfamilien 1. Juledag, da er vi kanskje 25 stykker. Fra 3. Juledag til over nyttår feirer vi hvert år med vår utenlandske storfamilie.

I år er det tvilsomt om noen av disse vanlige tingene kommer til å finne sted. Jeg tror vi kommer til å være kun oss 4 gjennom både julehelg og nyttårshelg Iår. Vi skal nok kose oss sammen, men tror det kunne vært fint om vi finner på noe sammen i løpet av ferien.


#2

star sa for siden:

Som vanlig. Vi er uansett bare oss og foreldrene mine bortsett fra julaften. Da drar vi til x og jeg tror svigermor også kommer.
X sin familie har sammenkomst en av juledagene, og tipper de gjennomfører.


#3

Chablis sa for siden:

Ensomt , men det tåler vi ett år. Vi skulle vært enten hos svoger (24 sti) eller hos min familie( 14 stk)


#4

Blondie sa for siden:

Det blir ungene, meg og mamma på julaften. Søsken med familie går jeg ikke sett, så resten av juledagene tilbringes nok sammen med barna noen dager og kjæresten med hans barn andre dager.


#5

Albertine sa for siden:

Vi får alle fire ungene hjem til julefeiring. Vi gleder oss enormt.


#6

vixen sa for siden:

Planen er å feire sammen med svigermor og svoger sånn at vi blir seks stk. Alternativet er bare oss fire.


#7

kamp sa for siden:

Søster sitter fast i Danmark og kommer seg nok ikke hjem så da blir vi 3 stk juleaftrn. Og 6 stk 1 juledag


#8

Syrinx sa for siden:

Vi er alltid oss fire, så det blir som vanlig.

Før jul og i romjula blir vi å besøke mine foreldre. Det går nok også sin gang.

Lillebror og samboeren skal komme på besøk, de bor på Østlandet. Det er vel det eneste usikkerhetsmomentet denne jula. Håper det lar seg gjøre for dem å komme oppover.


#9

frukt sa for siden:

Vi skal egentlig samles hele familien, 12 personer, på julaften. Men vi får se hvordan det blir når det nærmer seg. Vi bor ikke så langt unna hverandre så det går greit å ta ting på sparket.


#10

Carpe Diem sa for siden:

Usikker, kommer ann på retningslinjene.
Hvis det blir rom for det, er planen å være hos mine foreldre sammen med mine brødre og deres familier . Forøvrig er vennesamlinger vi pleier å delta på i romjulen avlyst pga Covid-19 :jupp:


#11

liefje sa for siden:

Vi pleier å feire julen med bare kjernefamilien. Det blir som vanlig. Besøk av en venn 2. juledag, får vi også til. Pleier deretter å dra til et skiområde for å feire nyttår med venner som også er der. Det utgår.


#12

007 sa for siden:

For oss blir julen ganske lik alle andre juler. Vi blir 6 eller 8 på julaften, kjernefamilien og mamma + evt. svigers. Jeg tipper vi samles hos svigers en av juledagene, da blir vi 12 om ungdommene våre har fri og blir med.
Ellers er vi ikke så selskapelige av oss, så vi krysser fingrene fr at skisenteret har åpnet så vi kan nyte romjula på fjellet.
Nyttårsaften består stort sett av bringing og henting av ungdommer på fest. Mulig det blir festligheter på dem i år også, men i så fall blir det med få utvalgte venner.


#13

My sa for siden:

Vi reiser til svigerforeldrene mine og skal feire jul der. Det er ikke noe som tilsier at det ikke skal kunne la seg gjennomføre. Spørsmålet er vel mer om mannens søster m/fam kan være sammen med oss på julaften. Det vil være i strid med anbefalingene antallsmessig, men ikke forbudt, slik bestemmelsene er nå. Vil vil eventuelt bli 12 personer totalt. Hvis vi er hos svigers vil de ha besøk av 10 personer fra to husstander. Hvis vi er hos min svigerinne vil de ha besøk av 7 personer, oss fem pluss foreldrene.

Sunn fornuft sier at det ikke er noen grunn til å la det være, når vi først har reist dit. Mannens søster bor på samme gård som svigerforeldrene mine, i et hus rett over tunet. De er nærkontakter som treffes flere ganger i uka. Ungene mine vil uansett være mye sammen med søskenbarna i den perioden vi er der, så alle vil være i kontakt med alle på ett eller annet tidspunkt. Om vi alle er samlet julaften eller ikke har liten betydning fra eller til, så lenge det er de samme tre husstandene. Her i byen er det veldig lite smitte om dagen, der hvor de bor er det ingenting. I tillegg er vi muligens immune.

Så vi holder oss til loven, og vanligvis også anbefalingene, men denne gangen kan det hende vi tøyer anbefalingene noe.

Hvis noen blir syke, eller utviklingen av smittesituasjonen tilsier noe annet, så drar vi ikke, da feirer vi hjemme, som vi har gjort alle andre år. Og inviterer svigerforeldrene mine hit til romjul og nyttår.


#14

Strå sa for siden:

Vi blir 8-10 her hos oss på julaften. Dvs. oss, barn, barnebarn, Mutter'n, Broder'n og svigersønn. Vi er kohorten til vanlig også. Etter det blir det mest bare Helten og meg og besøk til Mutter'n og pakking.


#15

Robyn sa for siden:

Jeg skal jobbe julen, men skal være noe sammen med søster m/fam og pappa innimellom slagene dersom ikke reglene endrer seg og blir strengere. Har fri nyttår men ingen planer. Får ta det på sparket ellers blir jeg hjemme alene eller melder meg frivillig på jobb.


#16

Timar sa for siden:

Vi skal i utgangspunktet til mine foreldre og feire jul der. Blir da 6 stk. Det årlige storfamilieselskapet utgår da.

Nyttår er tanken å feire med svigers og svogers, da blir vi 11 stk, så det er ikke sikkert det går.

Uansett så vil vi ha en klar plan B som innebærer bare oss hjemme hos oss selv. Foreldrene mine er litt ekstra utsatt med tanke på smitte, og jeg drar ikke dit med mindre jeg er helt trygg på at vi er friske.


#17

Serafin sa for siden:

Vi blir oss 5 her hjemme.

Og hvis xen til sambo vil, så kommer hun. Hun er iallefall hjertlig velkommen.

Hvis bror + kone ikke kommer seg til Sarpsborg pga korona-restriksjoner, så kommer de.


#18

Polyanna sa for siden:

Her er det litt forskjellig fra år til år, men vi har oftere besøk enn at vi ikke har det. Fra mine eller mannens foreldre.

I år blir det bare oss.

I romjula har vi ofte enten besøk eller reiser til mannens slekt for nyttårsfeiring. Det gjør vi ikke i år. Nyttår har vi av og til feiret med søsters med ganske stor ståhei, de årene vi er på hytta, det blir det jo ikke i år, tenker jeg.

Så i år blir vi hjemme på julaften, og på hytta romjul og nyttår.

Eldste får ta med kjæresten på hytta, da, det er da noe. Hun kan berge oss fra å ikke gå helt i frø av alt kjernefamiliesamværet. :knegg:

(EDIT: Vi kunne jo sånn med tanke på begrensninger, hatt pappa og mamma her, men pappa har kreft og vi bor i Oslo, så... Og svigers kunne sikkert kommet, men det blir også reising, og de var her i fjor. Og vi kunne reist til Ålesund for nyttår, men det er unødig reising og det ville blitt masse store familieselskaper og "det er jo bare gamle som dør og her har vi jo ingen smitte!" og det ORKER jeg ikke. )


#19

løve70 sa for siden:

Ikke så stor forskjell her heller. Vi er en liten familie, så store familieselskap er uansett ikke greia. Regner med at det bare blir oss tre pluss moren min og svigerfar på julaften. Den store forskjellen ligger i at vi ikke får reist til Spania som planlagt. Det er kjipt:( Mulig vi tar en tur på hytta i romjulen - dersom det er snø.


#20

venla sa for siden:

I år skal jeg og ungene til broren min og familien. Mamma kommer og dit. Så vi blir 8. Vi bor alle i gangavstand til hverandre, så vi er fleksible om det kommer nye regler eller noen blir syke.


#21

Pasta sa for siden:

Vi pleier å reise til mine foreldre, og det håper vi at vi får gjort dette året også.
Vi blir 5+2.


#22

Carrera sa for siden:

Slik det er nå, så blir det meg, mannen og eldste, og mine svigerforeldre på julaften. Yngstemann er i forsvaret, og fikk ikke fri. Det skal bli rart...

Resten av juleuka blir vel noe amputert. 2-3 storselskap utgår av flere grunner. Deriblant smittevern. Mel vi skal kose oss hjemme vi!


#23

Che sa for siden:

Julaften blir som vanlig. Normalt sett har vi jevnt med besøk i jula. Det er alltid medlemmer i samme familie - men er det innafor å ha fire ulike familier på besøk på fire ulike dager.


#24

C3PO sa for siden:

Den største forskjellen er at svigers ikke kommer til Oslo. Men svigerfar begynte å bli for skral til det uansett. Ellers blir det vanlig Oslo-versjon av jula, der moren min kommer til oss til middag.


#25

Tjorven sa for siden:

Selve julaften blir omtrent som vanlig. Min mor med kjæreste og svigermor spiser julemiddag her hos oss.

Vi pleier ofte å reise bort i jula; gjerne på en leid hytte, for å slippe unna å farte fra hus til hus på julebesøk. I år er det jo ikke lov til å treffe så mange, så det trenger vi ikke å tenkte på. Ikke har vi fått tilslag på noen av de billige hyttene vi har lånt tidligere heller.


#26

Svanen sa for siden:

Tenker vi blir 3, 5, 7 eller 9. Trolig enten 5 eller 9.
Hvis de tre eldste (og kjæreste til eldste) drar til deres far på Vestlandet blir det oss tre og ev mine foreldre. Hvis de ikke drar er enten eldste og kjæreste her eller hos hans foreldre.
Vi er iallefall innafor med dagens anbefalinger. Det bor 5 i huset til vanlig, og da 2 eller 4 gjester.


#27

Anne C sa for siden:

Vi har leid en leilighet på fjellet, bare oss fire, og håper vi får dratt dit. Det er bare fire-fem dager. Resten av ferien har vi ingen andre planer enn å være hjemme.


#28

ingling sa for siden:

Det blir første jul uten moren min, så jeg gruer meg egentlig såpass at jeg aller helst skulle dratt langt av gårde, men det er jo ikke akkurat alternativet i år. :trist:

Forhåpentligvis kan vi feire med svigermor og svigerinnefamilie, da blir vi 8 eller 9 avhengig av hvor ene tantebarnet feirer jul. Alle vi fire vil nok helst feire et annet sted fordi det da kanskje blir litt lettere med hun som mangler, men vi skal nok få det fint uansett. Store familieselskap pleier vi ikke å ha, men selv middag hos svigermor med alle blir for mange, så det får vi droppe i år. Ellers pleier vi å være mest hjemme i romjulen, så det blir ikke så annerledes. Vi skal jobbe litt, minste skal noen dager på SFO. Nyttårsaften er vi alltid aleine, så den blir som den pleier. Vi trives med det, altså. :nemlig:


#29

Toffskij sa for siden:

Vi pleier å holde et stort juleselskap og dra i et annet stort juleselskap, og begge de to utgår selvfølgelig. Det er mulig det blir bare oss både julaften og i romjula. Vi har togbilletter til Bergen for å besøke svigers til nyttår, som vi alltid pleier, men det gjør vi bare om vi synes det virker forsvarlig og om retningslinjene tillater det.


#30

Malama sa for siden:

Slik det ser ut nå kommer trolig svigermor på førjulsbesøk om et par uker, innenlands, kommuner med lavt smittepress, kjører bil, treffer få.

Selve julaften bare oss fem som bor her, det var planen pre-korona uansett.
Første juledag fyller minste 5 år og med mindre det er strammet inn kommer vi til å feire sammen med mine foreldre og min bror med kone og to barn, da har vi 6 gjester og er 11 i hus, det er disse vi har truffet privat siden mars, så det anser vi som innenfor.

De samme 11 er så invitert til middag hos mine foreldre (vel, 9 gjester og de 2 som bor der) andre juledag, og nyttårsaften. Resten av romjula er vi nok bare hjemme og slapper av tenker jeg. Selve kvelden på nyttårsaften vet jeg ikke, ikke utenkelig at vi fem sitter hjemme, ikke det jeg har mest lyst til, men det blir vel fort sånn grunnet at vi ellers blir for mange på de alternativene vi kunne hatt.


#31

Tallulah sa for siden:

Vi kommer nok til å være hos svigers på julaften slik vi pleier, men mulig vi reiser hjem på kvelden. Veldig usikker på om vi kommer til å reise på de andre julebesøkene vi pleier. Da blir det jo etterhvert veldig mange nærkontakter.


#32

Svanen sa for siden:

Det rareste blir nok nyttårsaften for vår del. I minst 20 år har vi feiret med et søskenbarn av meg ca 2 timer herfra, med alt fra 10 til 20 andre. Noen få år vi ikke har vært der, grunnet jobb på meg og et barnedåp. Vi hadde bestemt oss for å droppe før de ga beskjed om at det ikke blir noe av.


#33

zinatara sa for siden:

Forskjellen blir nok at vi ikke skal i familieselskap i romjulen. Selve julaften håper jeg at blir som vanlig med foreldrene mine og broren min på besøk hos oss.

Mannen har fri i romjulen i år, så tenker vi skal ha noen fine dager sammen som familie.


#34

Retz sa for siden:

Vi skal legge puslespillet slik at vi følger anbefalingene på max fem gjester på julaften. Ev andre sammenkomster tas nok mer på sparket, men rådene fra myndighetene kommer til å bli fulgt. Tenker det blir en koselig julefeiring uansett.


#35

millact sa for siden:

Det blir som vanlig. Vi er liten familie. Julaften feires med min mor og hennes mann. Da er vi 5. De bor her i byen.
Nyttårsaften feires normalt med tre andre vennefamilier. Antar det utgår i år. Vi lurer på å være med en vennefamilie på tre. Vi får se.


#36

Taien sa for siden:

Her blir det også som normalt. På julaften blir vi oss fire pluss min mor. Samme på nyttårsaften. Slik er det hvert år. 1.juledag er vi med en vennefamilie, og det er dem vi er med resten av året, så regner med det blir som normalt. Om vi går på kino, er usikkert, men julerestemiddag her hos oss blir det garantert.


#37

Drømmedama sa for siden:

Alt blir annerledes i år. Vi er vanligvis mange samlet, arrangerer store selskap og møter alle våre. På julaften blir vi bare hjemme med alle fire barna, julegrøt med vår nærmeste vennefamilie på formiddagen. Forhåpentligvis besøk av svigerforeldre i løpet av romjulen. Nyttårsaften vet vi ikke ennå.


#38

Millen sa for siden:

Julaften er planen at vi skal til mamma, da blir vi 6 stk og det er innafor i Oslo. Mulig det kommer et familiemedlem til, men det er uavklart pr. idag.


#39

maggypop sa for siden:

Julaften blir som vanlig. Vi blir 6 stykker.
Ellers pleier vi å gå i juleselskap lille julaften, 1. og 2. juledag, men disse utgår. Vi pleier også å arrangere et juletreff den 30, men i år blir det digitalt.


#40

polarjenta sa for siden:

Vi skal ha julegrøt hos meg 18.desember, da blir vi 11. Litt usikker enda hvordan jeg gjør det med plassering. Mulig jeg dekker på til noen på spisestuebordet, også får resten sitte i sofaen og stoler der.

Julaften blir vi 9 hos broren min. Ungene mine er hos pappaen i jula etter planen.
1.juledag blir vi de samme 9 enten hos foreldrene mine eller hos meg.

Nyttårsaften regner jeg med at jeg og ungene drar til foreldrene mine.


#41

tink sa for siden:

Vet ikke. Planen var å feire julaften sammen med svigerinnefamilie hos svigers, med overnatting og overdådig frokostbord dagen etter. Men da blir vi i tilfelle 12 personer.

Jeg tror vi må droppe overnattingen, og dersom reglene ikke endres, så kommer vi til å trekke oss fra den felles julefeiringen. Den andre familien har mindre barn og trenger gjerne ekstra voksne rundt seg i større grad enn oss. Normalt sett har vi reist rundt på ulike juleselskap, men dette utgår nok også i år.


#42

Blå sa for siden:

Selve julen blir mye det samme.

Både julaften og førstedag hos oss, den første med min mor og samboer og den andre med mine svigerforeldre. Da er vi seks stykker hver dag og det er til og med innafor med dagens regler.

Store familiebesøk på lillejulaften og tredjedag går nok ut. Vi får se.

Vi pleier å ha gjester på nyttårsaften. Den størrelsen er nok innafor også nå, men de som pleier å komme er i helsevesenet og jeg vet ikke hva de kommer til å foretrekke. Dersom de ikke kommer tror jeg at vi bare tar en rolig kveld. Om ungdommene kommer til å ønske å være sammen med noen vet jeg ikke.

Den største forskjellen blir at det ikke blir noen selskaper i førjulstiden. Det kjenner jeg litt på.


#43

nolo sa for siden:

Julaften håper jeg at vi kan få min far hit fra sykehjemmet uten at han må i karantene etterpå. Vi blir seks stykker til sammen, og jeg har tenkt at yngstemann skal la være å gå på skolen mandag og tirsdag i juleuken, sånn at vi har tatt de forholdsreglene vi kan. Ellers skal jeg i et mini-julebesøk til min tante 2. juledag, og nyttårsaften blir det bare kjæresten min og jeg, muligens med min eldste til middag. Ikke veldig annerledes enn ellers, men den tradisjonelle julelunsjen med bobler og skravling med gamle stallgjengen utgår, og det er jo kjipt, men kan tas igjen.


#44

Karamell sa for siden:

Helt som vanlig. Vi skal være sammen med svigerfar og mannens søster sin familie hos oss. Da blir vi 8 stk. Og mer familie har vi ikke i denne landsdelen.
Den eneste forskjellen er at sønn1 jobber til 14, det har han jo aldri prøvd før.
I ferien skal vi også gjøre som vanlig. Være hjemme. Vi har jo som sagt ikke flere familiemedlemmer. Ingen gamle tanter eller søskenbarn. Finnes ikke.

Mest spent på om min mor får/kan/bør ta turen oppover om 1,5 uke på førjulstur.


#45

GinaK sa for siden:

Vi skal ha julegrøt nå søndag. Har alltid det første søndag i advent, men i år blir det kun med mannens datter med familie. De er 4. Pluss svigermor. Da blir vi 9.
Julaften er det verre med. I år blir vi egentlig 13 eller 14 men må nok justere.
Lurer på hvordan vi skal gjøre det. Svigermor må enten være hos oss eller hos mannens søsken men de har aldri laget julaften før. Alle høytider feires alltid hos oss.
Kanskje på tide at de må fikse når man snart er 60.

Svigerfar er fast på sykehjem nå. Usikker på om det er lurt å ta han hjem for han blir innimellom veldig vanskelig og sint. Han er dement, har alzheimer og har fått et fryktelig sinne og sterk vilje. Har bedt mannen sjekke med avdelingen om hvordan det er med å ta han ut i julen.


#46

Maverick sa for siden:

Alle de tre ungene og meg. :hjerter: Og sikkert kjæresten til han eldste, en god del.


#47

Martis sa for siden:

Det blir oss fire. Svigermor kunne ha kommet, men tar ikke sjansen. Så har vi leid hytte for romjul/nyttår på fjellet.


#48

Unicorn sa for siden:

Mamma og pappa kommer forhåpentligvis over fjellet et par dager, men ellers blir det oss fire som vanlig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.